takeshi_td Posted May 23 Share Posted May 23 Cześć, szukam jakiegoś ogarniętego stroiciela, z północnej części kraju, który będzie w stanie ogarnąć mi auto. Z uwagi na niewystarczającą ilość wolnego czasu, dojrzałem do myśli, że chyba pora to komuś zlecić żeby w końcu "zagrało jak należy" 😅 Szukam kogoś w promieniu do 250 km od Trójmiasta. Kogoś kto faktycznie ma spore doświadczenie i robi takie rzeczy na codzień 😉 W Amf już pytałem - "Nie mamy czasu" 😕 a do pssound trochę za daleko 😅 Do ogarnięcia 3-way front, front sub, rear sub, na procku ESX. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takeshi_td Posted Thursday at 01:21 PM Author Share Posted Thursday at 01:21 PM Zakres poszukiwań zwiększam mniej więcej do Łodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted Thursday at 01:29 PM Share Posted Thursday at 01:29 PM Powodzenia w szukaniu, Może się okazać że łatwiej i szybciej będzie spróbować w okolicy kogoś znaleźć i poczekać miesiąc czy dwa na termin. Wtedy dostrojenie systemu będzie prostsze. Nie będziesz chyba na korekturę jechał do Łodzi. Pytałeś w Olsztynie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted Thursday at 03:15 PM Share Posted Thursday at 03:15 PM takeshi_td, w Łodzi a dokładniej w Konstantynowie Łódzkim masz firmę Basser robią naprawdę fajne projekty które możesz zobaczyć na ich stronie. Jeśli Ci odległość pasuje to nie będzie zły wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted Thursday at 07:33 PM Share Posted Thursday at 07:33 PM Wychodzi na to że stroicieli w tym kraju na palcach jednej ręki można policzyć?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michas75 Posted Thursday at 08:22 PM Share Posted Thursday at 08:22 PM Tak, co więcej weź to pod uwagę że po takim strojeniu nie masz gwarancji że będziesz zadowolony z efektu pracy stroiciela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truck Posted Thursday at 08:49 PM Share Posted Thursday at 08:49 PM W Szczecinie masz Roberta , wystroił już trochę aut na "pucharowym" poziomie , więc myślę, że i Twoje ogarnie. Kontakt poszukaj tutaj: https://www.car-hi-fi.pl/ Możesz się powołać ewentualnie na mnie . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truck Posted Thursday at 08:52 PM Share Posted Thursday at 08:52 PM 28 minut temu, michas75 napisał: Tak, co więcej weź to pod uwagę że po takim strojeniu nie masz gwarancji że będziesz zadowolony z efektu pracy stroiciela. Dobry stroiciel rozmawia z klientem , puszcza mu najlepiej jakieś auto i wsłuchuje się w jego oczekiwania brzmieniowe, a następnie dodaje do oczekiwanego brzmienia technikę. Oczywiście jak się przyjeżdża z gotowym autem zrobionym przez siebie trzeba być świadomym, że strojenie nie załatwi jakiś ewidentnych błędów montażowych lub doboru komponentów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takeshi_td Posted Thursday at 09:04 PM Author Share Posted Thursday at 09:04 PM Przede wszystkim zależy mi na poukładaniu tego w całość i stworzeniu bazy wyjsciowej a szlifować detale mogę już potem sam. Mam jakiś zarys tego co chcę osiągnąć i póki co, jak jedno wyjdzie mi dobrze to drugie się chrzani i tak w kółko 😅 Sfrustrowany tą "zabawą" uznałem że pora wsadzić do auta fachowca, który zrobi porządek na tyle ile się da a potem zobaczymy co dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
takeshi_td Posted Thursday at 09:05 PM Author Share Posted Thursday at 09:05 PM 15 minut temu, truck napisał: W Szczecinie masz Roberta , wystroił już trochę aut na "pucharowym" poziomie , więc myślę, że i Twoje ogarnie. Kontakt poszukaj tutaj: https://www.car-hi-fi.pl/ Możesz się powołać ewentualnie na mnie . Pozdrawiam Dzięki 👍 Zrobię rozeznanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted Friday at 06:39 AM Share Posted Friday at 06:39 AM Zanim będziesz miał finalna wersję brzmienia, czeka cię kilka korekt i o ile będziesz wiedział w którą stronę iść z korekta brzmienia o tyle nie koniecznie samemu może Ci się to udać. Zrób tak jak proponował truck. to rozsądne rozwiązanie. Moje finalne brzmienie w swoim aucie dopracowywałem przez 3 tyg... codziennie parę godzin po pracy. To długa i żmudna praca której efektu nie osiągniesz po 1 czy 2 spotkaniach z tym co stroi.. Życzę powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted Friday at 05:20 PM Share Posted Friday at 05:20 PM Grunt to wyjście z dobrą bazą i przede wszystkim nie żonglować ciągle klockami, bo nawet podmianka suba potrafi popsuć to co godzinami się rzeźbiło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirtuoz Posted Saturday at 12:04 PM Share Posted Saturday at 12:04 PM W dniu 26.05.2023 o 08:39, LunaticAllegro napisał: Moje finalne brzmienie w swoim aucie dopracowywałem przez 3 tyg... To nawet szybko poszło 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted Saturday at 12:15 PM Share Posted Saturday at 12:15 PM 10 minut temu, Wirtuoz napisał: To nawet szybko poszło 😉 No jakby policzyć godziny pracy przez 3 tyg dzień w dzień od 16-23 i pelne weekendy to nawet masz rację:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirtuoz Posted Saturday at 12:16 PM Share Posted Saturday at 12:16 PM 18 godzin temu, Piciu81 napisał: Grunt to wyjście z dobrą bazą Otóż to. Bowiem po zrobieniu naprawdę dobrej bazy, podmianka klocka na inny nie powinna powodować takich problemów 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirtuoz Posted Saturday at 12:20 PM Share Posted Saturday at 12:20 PM 3 minuty temu, LunaticAllegro napisał: No jakby policzyć godziny pracy przez 3 tyg dzień w dzień od 16-23 i pelne weekendy to nawet masz rację:) Czyli rozumiem, że teraz już ręka nie swędzi, by poklikać coś jeszcze w ustawieniach? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted Saturday at 05:07 PM Share Posted Saturday at 05:07 PM 4 godziny temu, Wirtuoz napisał: Czyli rozumiem, że teraz już ręka nie swędzi, by poklikać coś jeszcze w ustawieniach? 🙂 No zartujesz.. Po 3 miesiącach rozebrałem set.. zmieniłem proca... kupiłem inne woofery... inne średniaki... przerabiam słupki... inne wysokotonowe... wszystkie wzmaki wymieniłem... jest zabawa... Jeszcze całości nie poskładałem bo robiłem cała podwójna podłogę... bostcapy...aktywne chłodzenie wzmacniaczy I inne gadzety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wirtuoz Posted Saturday at 06:47 PM Share Posted Saturday at 06:47 PM Czyli z poprzedniego systemu zostały tylko... kable? :😀 Ale ważne, że jest zabawa i szczytny cel 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted Saturday at 07:36 PM Share Posted Saturday at 07:36 PM 48 minut temu, Wirtuoz napisał: Czyli z poprzedniego systemu zostały tylko... kable? :😀 Ale ważne, że jest zabawa i szczytny cel 😉 Kable... i jednostka centralna... i tyle... wszystko poszło o klase wyżej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts