Various Posted December 2, 2024 Share Posted December 2, 2024 Aa kurcze, Ty masz integre DSP+AMP, nieaktualne zatem w/w hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted December 3, 2024 Author Share Posted December 3, 2024 20 godzin temu, Various napisał: Aa kurcze, Ty masz integre DSP+AMP, nieaktualne zatem w/w hehe No w moim przypadku to już regulacja sygnału wyjściowego na głośniki. Ciekawi mnie czy jest jakaś różnica między regulacją głośności subwoofera w dsp za pomocą sterownika drc ac a regulacją na wzmacniaczu mono dołączonym do niego regulatorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted December 3, 2024 Share Posted December 3, 2024 Godzinę temu, przemas1988 napisał: Ciekawi mnie czy jest jakaś różnica między regulacją głośności subwoofera w dsp za pomocą sterownika drc ac a regulacją na wzmacniaczu mono dołączonym do niego regulatorem. Jest, ale na subie najmniej bym się tym przejmował 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted May 14 Author Share Posted May 14 Przyszedł czas na kolejne zmiany. Od pewnego czasu myślałem o zasileniu wooferów z czegoś lepszego niż obecne mostki z audisona. Dziś przyszła do mnie paczka z nowym napędem dla wooferów. Teraz tylko muszę znaleźć trochę wolnego czasu by przerobić zabudowe pod montaż 3 wzmacniaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woolly24 Posted May 14 Share Posted May 14 Bardzo fajnie grające wzmacniacze!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted May 24 Author Share Posted May 24 Dzisiaj miałem chwilę więc zabrałem się za wstępne przymiarki. Do zasilenia narazie użyje starego przewodu 21 mm2 z poprzedniego samochodu. Wszystkie przewody mam już wstępnie przygotowane więc zostanie mi tylko podłączenie wszystkiego do kupy i ustawienie w audisonie. Esx 600.2 będzie przykręcony tylko na 3 śruby bo jego lewy róg jest nad audisonem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted May 24 Share Posted May 24 Co będzie zasilał nowy wzmak? Woofery? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted May 25 Author Share Posted May 25 6 godzin temu, Jankus napisał: Co będzie zasilał nowy wzmak? Woofery? Tak. Mocowo i jakościowo powinno być lepiej niż z audisona w mostkach. Ciekawe jak duża będzie różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted May 26 Author Share Posted May 26 Wzmacniacz już podłączony i wstępnie ustawiony. Teraz będę musiał na nowo czasy i eq ustawiać. Mam dziwne wrażenie że uapp mi podbija głośność po optyku. Grając po high input czy po optyku z tidala jest podobny poziom głośności a przy uapp jest jakby głośność podbita co najmniej dwukrotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted May 28 Author Share Posted May 28 Czasówki zrobiłem z pomocą miarki laserowej. Będę musiał trochę jeszcze poprawić na słuch ale to dopiero przy następnej okazji. Eq zrobiłem przy pomocy REW. Przerzucanie ustawień eq z REW do oprogramowania audisona jest bardzo proste. Tu różnice przed a po eq: Lewy wysokotonowy: Prawy wysokotonowy: Lewy średniak: Prawy średniotonowy: Lewy niskotonowy: Prawy niskotonowy: Suba jeszcze nie ruszałem ale na cięciach 25 Hz 24 dB i 60 Hz 24 dB pomiary wyglądają tak: Niestety wysiadł mi konwerter usb toslink a w zasadzie urwało się w nim złącze micro usb więc wszystko robiłem z dsp podłączonym pod radio przez high input. Będę musiał kupić dłuższy przewód toslink i podpiąć się bezpośrednio pod radio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas1988 Posted June 9 Author Share Posted June 9 W końcu przeciągnąłem nowy przewód toslink od radia do audisona. Trochę zabawy z tym było ale jakoś poszło. Dziś miałem trochę czasu więc postanowiłem popoprawiać trochę czasówki i poziomy głośności na słuch. Jak na moje możliwości chyba wyszło dość dobrze. Zmieniłem też lpf dla suba na 50 Hz 24 dB. Więcej przed Gliwicką Wiosną już nie będę grzebał bo jeszcze coś popsuje zamiast poprawić 😆. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts