Jump to content

Czy przód może być z tyłu?

Michu77
 Share

Recommended Posts

Witam. Trochę mnie poniosło i kupiłem zestaw głośników, który nie ma szans zamontować z przodu mojego wściekłego bolidu. Toyota Starlet. Oryginalnie to dwa głośniki 100mm umieszczone z przodu na wysokości kolan po lewej i prawej stronie. Głośniki jakie zakupiłem to fokal ps165v1 zestaw z tweeterami. Pytanie dotyczy tego czy nie będzie problemu gdy umieszczę te głośniki na tylnej półce a oryginalne 100mm zastapie jakimiś fokalami w tym rozmiarze. A przede wszystkim gdzie umieścić tweetery i podłączyć je do tyłu czy przodu?

Problem w tym że głośniki są za duże. W drzwiach wpuszczone do środka nie pozwolą na otwieranie okien. A wypuszczone do środka przeszkadzają w jeździe w sensie wbijają się w nogę. Mało komfortowe. W miejsce fabrycznych za duże. To bardzo małe auto

4 godziny temu, Szczurek1986 napisał:

Michu77scenę buduje się z przodu więc raczej słaby pomysł żeby je ładować na tył. 

Wiem właśnie dlatego zacznę szukać jakiegoś zestawu który uda mi się tu upchnąć a to dam do tyłu jako tył. Nic tu nie wymyślę 

Może 13cm w wersji "slim" zamiast 4". Brałeś pod uwagę takie rozwiązanie? 

Gladen rs 130 slim lub półka wyżej Gladen sqx 130 slim. Montaż płytszy niż w większości standardowych 100mm.

Przy takich maluchach wskazany jest wzmacniacz.

Z oferty tego sklepu:

https://centrumaudio.pl/220-100-mm-zestawy-odseparowane#

Można rozważyć SX-4C i QS 100, ewentualnie M 100 Evo2

W miarę płytkie.

Niskich się nie spodziewaj, ot do posłuchania podczas jazdy :)

Wzmacniacz 2 x 50/60W przy 4 ohm wystarczy, a przy 3 ohm wysupła w okolicach 2 x 70/80W.