Michu77 Posted March 20 Share Posted March 20 Witam. Trochę mnie poniosło i kupiłem zestaw głośników, który nie ma szans zamontować z przodu mojego wściekłego bolidu. Toyota Starlet. Oryginalnie to dwa głośniki 100mm umieszczone z przodu na wysokości kolan po lewej i prawej stronie. Głośniki jakie zakupiłem to fokal ps165v1 zestaw z tweeterami. Pytanie dotyczy tego czy nie będzie problemu gdy umieszczę te głośniki na tylnej półce a oryginalne 100mm zastapie jakimiś fokalami w tym rozmiarze. A przede wszystkim gdzie umieścić tweetery i podłączyć je do tyłu czy przodu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted March 20 Share Posted March 20 Jak nie dasz rady zamontować głośników z przodu ? W czym jest problem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemo Posted March 21 Share Posted March 21 Zapewne wielkoscia otworow na głośniki. Nie każdy chce rzeźbić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michu77 Posted March 21 Author Share Posted March 21 Problem w tym że głośniki są za duże. W drzwiach wpuszczone do środka nie pozwolą na otwieranie okien. A wypuszczone do środka przeszkadzają w jeździe w sensie wbijają się w nogę. Mało komfortowe. W miejsce fabrycznych za duże. To bardzo małe auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted March 21 Share Posted March 21 Michu77, scenę buduje się z przodu więc raczej słaby pomysł żeby je ładować na tył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michu77 Posted March 21 Author Share Posted March 21 4 godziny temu, Szczurek1986 napisał: Michu77, scenę buduje się z przodu więc raczej słaby pomysł żeby je ładować na tył. Wiem właśnie dlatego zacznę szukać jakiegoś zestawu który uda mi się tu upchnąć a to dam do tyłu jako tył. Nic tu nie wymyślę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted March 22 Share Posted March 22 Michu77, a nie masz możliwości zwrotu tego zestawu ? To by było najsensowniejsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michu77 Posted March 23 Author Share Posted March 23 Tak mogę to zwrócić bez problemu. I poszukam focala 4" o podobnych parametrach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted March 24 Share Posted March 24 Może 13cm w wersji "slim" zamiast 4". Brałeś pod uwagę takie rozwiązanie? Gladen rs 130 slim lub półka wyżej Gladen sqx 130 slim. Montaż płytszy niż w większości standardowych 100mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted March 24 Share Posted March 24 Przy takich maluchach wskazany jest wzmacniacz. Z oferty tego sklepu: https://centrumaudio.pl/220-100-mm-zestawy-odseparowane# Można rozważyć SX-4C i QS 100, ewentualnie M 100 Evo2 W miarę płytkie. Niskich się nie spodziewaj, ot do posłuchania podczas jazdy Wzmacniacz 2 x 50/60W przy 4 ohm wystarczy, a przy 3 ohm wysupła w okolicach 2 x 70/80W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts