Jump to content

Piknik 2023 - sprawy organizacyjne

Recommended Posts

Hej,

Ja od siebie, mogę zaproponować lokalizację:

Zalew Batorówka, położony Wola Łokotowa koło Jeżowa, woj. łódzkie.

Jest to film sprzed 5 lat.

Mam tam dość blisko, więc organizacyjnie dam radę sporo załatwić według Waszych wskazówek.

Dość łatwy dojazd i całkiem spoko droga od strony Jeżowa czyli z kierunku A1, oraz Wolbórz-Ujazd od strony S8.

Kolejny atut, znam właściciela, który zna także mnie.

Miejscówka spoko, ale ze względu na odległość szansa na to że w tym roku się pojawię jest znikoma. Rozumiem z nikt nie podejmuje się znalezienia czegoś bliżej "centrum"?

W dniu 27.02.2023 o 18:12, Raadek napisał:

Jak nie pojawi się sensowna alternatywa to pewnie powtórzymy "Kołatka". Nie spalona i b. dobra miejscówka.

Kamil, działaj coś w tym temacie👍

Jak już deklarowałem kilka razy. 
Organizacje pikników oddałem Wam. 

6 godzin temu, Szczurek1986 napisał:

Fresh'u znam tą miejscówkę i właśnie byłem zdziwiony że mogą mieć terminy wolne na większe grono :D 

Czyli wędkarz jesteś Szczurek1986.

Ale nic straconego na przyszły rok. Batorówka dokunuje już rozkładu sezonu w grudniu roku wcześniejszego. Jeśli ze strony ekipy SCA zapadnie zgoda, to uwzględnią Nasze potrzeby i terminy ustalając harmonogram na 2024 rok i służą Nam pomocą w organizacji. Wiem, że to bardzo odległy termin, ale jest to jakaś alternetywa z centralną lokalizacją.

Ale.... można "uderzyć" w terminach wrześniowych, z bardziej centralną lokalizacją do ośrodka Gwarek w miejscowości Ślesin, koło Konina. Tylko, jeśli nie zrobili drogi 25 w okręgu przemysłowym pomiędzy Koninem a Ślesinem, to jazda na zglebionym aucie będzie koszmarem (wiem że od ronda, gdzie jest rozjazd na Slupce, w kierunku Ślesina była droga zrobiona chyba 2 lata temu. Chyba objazd bokiem, drogą 264 przez Wolę Łaszczową będzie lepszy dla zdrowia psychicznego i zawieszenia).

Link do strony tego ośrodka:

https://gwarekslesin.pl/

Zadzwonię jutro do nich i zapytam o terminy 2-3.09 oraz 9-10.09. Będzie wiadomo czy brać tę lokalizację pod uwagę.

• 2 weeks later...

Termin wrześniowy jak najbardziej ok, lokalizacja dla mnie bez większego znaczenia, byle było gdzie spać. Tam gdzie trzeba będzie tam się dojedzie 💪🏻

Termin pasujący z naciskiem może nawet na ten późniejszy (początek roku szkolnego to przy dziecku w wieku szkolnym to jednak trochę wyzwanie).

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

W week rozmawialiśmy na temat pikniku tegorocznego. Padł pomysł o powrocie do "srebrny potok" w górach. Dziś K@mil ma dzwonić do właścicielki obiektu i wypytać o szczegóły.

Zatem mamy dwie opcje:

1. "Kołatek"- mazury pod Olsztynkiem

2. "Srebrny potok" góry za Wałbrzychem z tego co pamiętam.

Fajnie jakby się chętni określili co bardzie komu pasuje i wybierzemy "lepsze zło". Nikt nic innego nie wymyślił, nie próbował nawet...