lukassikora Posted January 27 Share Posted January 27 Witajcie. Rozglądam się powoli za nowym smarkiem, obecnie mam już ponad 2 lata Huawei p30 pro i zdecydowanie nie jest to najlepsze źródło dźwięku czy to po USB czy BT. Szukam czegoś co będzie mieć bardzo dobry aparat oraz właśnie będzie dobrym źródłem dźwięku. Zastanawiałem się nad Asus zenfone 9, budżet powiedzmy do 4000 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamill8848 Posted January 27 Share Posted January 27 W tym budżecie iPhone 11/12 PRO, chyba, że tylko robocik wchodzi w grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczurek1986 Posted January 27 Share Posted January 27 Tylko że iPony trzeba lubić a z tym bywa różnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted January 27 Share Posted January 27 Zerknij na Xperie 5 Mark IV. Do tego coś z LDAC typu ifi zen blue i zapominasz o USB. Ma drobne niedoskonałości ale taki zakup to zawsze jakieś kompromisy. Asusa też brałem pod uwagę ale nie żałuję wyboru sony. Muzycznie raczej nie do przebicia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 27 Author Share Posted January 27 Brałem pod uwagę też sony, nawet flagowca, zawsze miałem gdzieś słabość do nich. No i mają wejście słuchawkowe 😂 Obecnie mam daca xduoo XQ-50 połączony światłowodem z alpine h701. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted January 27 Share Posted January 27 "Jedynka" jest ponoć trochę niedopracowana i się bardzo grzeje. Ja u siebie nic takiego nie zauważyłem. Ale może już coś poprawili w sofcie do tej pory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 28 Author Share Posted January 28 Właśnie o grzaniu się czytałem na temat xperii 5, ale podobno tylko przy nagrywaniu w 4K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted January 28 Share Posted January 28 Jest już trochę w sieci info i filmów na YT. I według mnie w 5 wygląda to trochę lepiej niż w 1 ale absolutnie nie namawiam tylko chcę pomóc. A przy 4K to chyba wszystko się grzeje na GoPro to można jajecznicę smażyć. W sumie to może zrobię test i dam Ci znać jak to wypadło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula76 Posted January 28 Share Posted January 28 Jest już trochę w sieci info i filmów na YT. I według mnie w 5 wygląda to trochę lepiej niż w 1 ale absolutnie nie namawiam tylko chcę pomóc. A przy 4K to chyba wszystko się grzeje na GoPro to można jajecznicę smażyć. W sumie to może zrobię test i dam Ci znać jak to wypadło. Wynik testu: 31 minut filmu w 4K. Po siedmiu minutach telefon zrobił się lekko ciepły ( jak przy szybkim ładowaniu), po następnych pięciu był już wyraźnie ciepły ale na pewno nie gorący. I tak już pozostało do końca. Brak komunikatów o przegrzewaniu jak to pokazują filmiki z YT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 29 Author Share Posted January 29 Mocno się interesuje tymi modelami, ale widzę że póki co nie są oferowane przez operatorów, zostaje więc czekać na jakąś dobrą promocje. Zaznaczę też że jeśli ktoś by chciał coś jeszcze proponować, to samsung odpada, nad ogryzkiem się też zastanawiam ale chyba się nie przestawię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intermis Posted January 29 Share Posted January 29 W dniu 27.01.2023 o 15:08, lukassikora napisał: obecnie mam już ponad 2 lata Huawei p30 pro i zdecydowanie nie jest to najlepsze źródło dźwięku czy to po USB czy BT A grałeś tym z aplikacji USB Audio Player PRO czy z "gołego" Androida? Do czego podpinasz to po USB i jakie jest źródło muzyki? W dniu 27.01.2023 o 15:08, lukassikora napisał: Zastanawiałem się nad Asus zenfone 9 Dobry DAC w tym telefonie nie pomoże w graniu po USB i bluetooth bo w tym przypadku sygnał wychodzi cyfrowo. Korzyść z tego DAC'a będzie przy sygnale analogowym wypuszczanym przez złącze jack. W dniu 27.01.2023 o 15:43, kamill8848 napisał: W tym budżecie iPhone 11/12 PRO iPhone łącznie z najnowszym mają "aże" kodek SBC i AAC na bluetooth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 30 Author Share Posted January 30 Grałem po USB Audio Player, ale niestety strasznie cicho gra ten dac przez USB, przez BT jest wszystko okej. Wejście słuchawkowe przyda się głównie do używania słuchawek i okazyjnie w starszych samochodach do połączenia przez aux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted January 30 Share Posted January 30 Godzinę temu, lukassikora napisał: Grałem po USB Audio Player, ale niestety strasznie cicho gra ten dac przez USB To coś źle ustawiłeś. Nie ma takiej opcji. UAPP ma też swój slider volume i zakładam, że tam jest problem. Każdy telefon po USB (i UAPP) zagra tak samo "głośno" (tj. 0dBFS). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 30 Author Share Posted January 30 Też byłem zdziwiony ale ustawiałem vol w apce na 0db. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Various Posted January 30 Share Posted January 30 Jest jeszcze zakładka "Hardware volume" i Tam był dodatkowy slider z tego co pamiętam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 31 Author Share Posted January 31 Problem występował tylko na tym xduoo i tylko przez USB. Muszę jeszcze sprawdzić innym telefonem, może to nie wina mojego chińczyka. Ale tak czy tak jego koniec nadchodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted February 6 Author Share Posted February 6 Ostatecznie wybrałem asusa zenfone 9, zobaczymy czy będę zadowolony, mam nadzieję że tak 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts