drenei Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Cześć Auto to a4 b7 głośniki bose, wzmacniacz to HXA 40x, chinch to holywood , kable do głośników 2.5mm2-noname. Problem jest taki że na dwóch różnych wzmacniaczach mam ciągły trzask z lewego tylniego głosnika. Podmieniłem radio -tak samo Podmieniłem wzmacniacz -tak samo Podmieniłem chinch -tak samo Wymieniłem wiązkę do wzmacniacza do drzwi i z drzwi do głośnika -to samo Wymieniłem głośnik 16 bose na nowy(sprawna używka)- to samo Zmieniłem głosniki lewa na prawą -to samo Zmieniłem kanał na wzmacniaczu z lewego na prawy - to samo Wyciągnąłem chinche z wzmacniacza i zostawiłem tylko zasilanie, wzbudzenie i kable go głośników i dalej to samo. Macie jakiś pomysł? Miernik pokazuje 2 ohm i brak zwarcia do masy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
...kuba... Posted December 18, 2022 Share Posted December 18, 2022 Może te trzaski wydaje jakiś inny element zamontowany w drzwiach? I nie pochodzą bezpośrednio z Audio a głośnik je jedynie wzbudza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drenei Posted December 18, 2022 Author Share Posted December 18, 2022 No własnie nie. Problem jest taki że tam nnic nie ma niestety. Nawet silniczki w drzwiach zostały zmienione i dalej to samo. W drzwiach tylnich jedyne co jest to czujnik uderzenia silniczek od szyby i glosnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znachor32 Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 radio daje w kość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drenei Posted December 23, 2022 Author Share Posted December 23, 2022 Nie, radio tez podmienione i dalej to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znachor32 Posted December 23, 2022 Share Posted December 23, 2022 To coś sprawdzasz źle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts