JackSparr0w Posted December 1, 2022 Report Share Posted December 1, 2022 Panowie kupiłem AS R12EVO wraz ze skrzynią zamknięta https://allegro.pl/oferta/audio-system-r12evo-600w-rms-obudowa-deep-bass-34d-12936073843 Wzmacniacz to rainbow beat1+ Jestem bardzo zawiedziony jakością bassów, brak niskiego zejścia po prostu wali w plecy i tyle. Czy obudowa z BR jest w stanie dużo zmienić Czy to wina głośnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted December 1, 2022 Report Share Posted December 1, 2022 Godzinę temu, JackSparr0w napisał: Czy to wina głośnika? W b-r z reguły jest niżej i głośniej w stosunku do closed. Trzeba zrobić symulację i tyle. Tak ok. 12/13 jak nie zapomnę, to zobaczę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackSparr0w Posted December 2, 2022 Author Report Share Posted December 2, 2022 Rozumiem, a co do głośnika to jest jakaś duża różnica między JL audio, rockford fosgate i audio system ? Nie zależy mi na mocy tylko na przyjemnym mięsistym bassie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted December 2, 2022 Report Share Posted December 2, 2022 Jak chcesz nisko i mocno, to powinien pracować w: - skrzynia o pojemności netto 42 litry. Plus sub, plus port, co daje ok.60 litrów realnej pojemności skrzyni. Tak mniej więcej wymiary zewnętrzne szer. 660mm, wys. 355mm i gł. 337mm. Dane dla formatek 18mm. Jakby nie mieściła się w jakimś wymiarze, to można skorygować. Port raczej szczelina typu L ze względu na długość, ponieważ: - Fs 35Hz i L 726mm przy S 150mm2. Jakbyś jednak zdecydował się na rurę, to Fi wew. min. 125mm, co daje S 123mm2 Wtedy kolanko i otwór na froncie. L rury 594mm. Długość razem z kolankiem mierzona we wnętrzu. Taki rozmiar występuje np. w rurach wentylacyjnych PCV. Sub będzie pompował przy RMS sporo powietrza, więc taki przekrój to minimum. Przy porcie rurowym skrzynia zajmie mniej miejsca o ok. 7 litrów. Czyli spadnie z 60 brutto do 53 brutto i będą nieco mniejsze rozmiary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts