zalci Posted October 2, 2022 Report Share Posted October 2, 2022 Witajcie serdecznie Mam w swojej Giulii dosyć słabe standardowe audio ( 8 głośników 20W i słabsze bez wzmaka i bez suba ). Warsztat proponuje mi wymianę na : Głośniki Steg MT650c. Najlepiej taki system jest pociągnąć aktywnie - osobno woofery i osobno tweetery. Ten wzmacniacz ( Awave A4 ) za 1500 zł da radę, ale przy głośniejszym słuchaniu może brakować dynamiki… Samo wyciszenie drzwi przód i tył to 2250 zł netto. Czy Waszym zdaniem to ma sens czy lepiej dać lepszego wzmaka i suba? Zależy mi na tym, aby było bassu, bo aktualnie go nie na, a boje się, ze go nie uzyskam w zadowalającej ilości tylko zyskam kick bas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znachor32 Posted October 3, 2022 Report Share Posted October 3, 2022 mam podobny wzmak avave z procem i w tej cenie to jak najbardziej opłacalne, możesz później dołożyć innye wzmaki a avave zostawić jako procka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted October 4, 2022 Report Share Posted October 4, 2022 Podstawa to przygotowanie warunków do pracy głośników. Załóżmy że instalacje masz to warto było by wygluszyc co się da. Wtedy jakiś 2 way na przód, ten Steg myślę będzie zadowalający, i jakiś subwoofer do bagażnika. Tylko pytanie czego konkretnie oczekujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts