Amator21 Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Witam, jestem początkującym w swiecie car audio i mam następujący problem Zakupilem do autka vw bory jbl stage 2 604 c sa to mianowicie 4 glosniki i 2 zwrotnice. 2 na slupki w drzwiach i dwa na drzwi i mam odnosnie tego kilka pytan. Mam nie fabrycznego radia a z tego co mi wiadomo by podlaczyc zwrotnice powinienem pociąc w jakis sposob instalacje by na zwrotnice dac +/- lecz nie wiem jak to zrobic. Dodam ze zwrotnica jest trzydrozna. Bardzo bym prosił kogos madrego by wytłumaczył mi jakie kabelki pociac w instalacji by to wszystko mialo rece i nogi Kable do Glosnika w slupku: bialy i czarny Kable do glosnika w drzwiach: zielono-brazowy czarny bialy i czerwono-zielony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Nic nie trzeba ciąć. Zwrotnica jest dwudrożna jeśli jest oryginalna... Zamów sobie zestaw montażowy lub same redukcje i podłącz czarny do minusa i czerwony do plusa w zwrotnicy. Zwrotnicę umieść gdzieś w drzwiach, od niej przewody do woofera i tweetera. Oryginalne przewody do tweeetera zostaw w spokoju, przyklej/przypnij je tak aby nie tłukły o tapicerkę i drzwi. Link do pierwszego lepszego zestawu:https://allegro.pl/oferta/dystanse-glosnik-vw-passat-b5-fl-golf-4-redukcje-10893060069 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amator21 Posted September 2, 2022 Author Share Posted September 2, 2022 Dziękuję serdecznie za pomoc niech Pana twoja poduszka zawsze bedzie zimna z dwoch stron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts