Patyk12 Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 Dzien dobry, potrzebuję porady odnośnie zasilania. Sprzęt; 2xdb275d1 spięte w 1ohm skrzynia 32hz. Pakiet LTO40ah alternator fabryczny 140a. Jaki wzmacniacz był by lepszy i czy te zasilanie będzie odpowiednie do jego pracy? Obecnie zastanawiam się nad taramps md5000 lub bass5000, lub smart bass 5000 ten ostatni jest moim faworytem ale jeszcze nie wiem o gdyby ktoś mógł coś doradzić to z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiiLZone Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 Witam. Przy Twojej konfiguracji (1ohm) wypadkowa podczas pracy może sięgać 2.5-3ohm więc realnie będziesz w stanie wyciągnąć 2-3kW z tego wzmacniacza oczywiście na przesterze trochę więcej ale tak raczej grać nie warto Do tych wartości jeden pakiet lto 40Ah powinien wyrobić bez większych spadków (chyba, że altek jest totalnym trupem i nie wyrobi z ładowaniem) Oczywiście możesz założyć większy alternator jeśli jest to możliwe. Od siebie polecam serie MD która w porównaniu np do SD bądź Tarampsa HD oddaje więcej mocy na niskich Hz a także lepiej wypada brzmieniem i kontrolą nad subami. Widziałem, też testy serii BASS która również wypada lepiej w stosunku do zwykłych "spawarek". Mimo wszystko z opini kilku znajomych którzy mieszali Korea-Brazylia i mieli typowe spawarki , dobre piece tzw. Korea a na koniec przesiadka na Taramps MD twierdzą, że ta seria nadaje się do gry i zostawia daleko w tyle typowe brazylijskie spawarki. Oczywiście ja jestem zwolennikiem Korea ale jest sporo większa za taki piecyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts