depose86 Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Cześć wszystkim. Potrzebuje pomocy przy wyborze nowego radia do swojego car audio. Do tej pory korzystałem z JVC kd-sh1000 z którego byłem bardzo zadowolony. Dla przypomnienia w tamtym czasie był to najwyższy, najbardziej rozbudowany model od JVC. Niestety radio umarło i poszukuje nowego w jego miejsce. Interesuje mnie tylko nówka ze sklepu. Temat car audio przestałem zagłębiać jakieś 5-7 lat temu i teraz kompletnie nie wiem co jest warte uwagi. Radio musi być na zbliżonym poziomie do tego które miałem. Musi mieć pełna kontrole nad dźwiękiem, czasówki i aktywna zwrotnice. Wszystkie głośnik do tej pory były podpięte aktywnie i cięte na radiu i takiego radia szukam. Reszta mojego sprzętu: przód morel tempo 6skrzynia z glosnikiem Swans 200w rmswzmak stara alpina, napedza tweeterywzmak czterokanalowy xetec p4 prestige, ktory napedza woofery i skrzynie.Wszystko podpiete aktywnie i ciete na radiu Wynalazlem takie model: ALPINE CDE-196DABAlpine UTE-93DABALPINE CDE-193BTKenwood KDC-BT950DABKENWOOD KDC-X7200DABClarion CZ703Ei pewnie wiele innych. Jeżeli chodzi o alpine to nie jestem przekonany, miałem wcześniej dwa modele alpiny i ich dźwięk mi nie pasował, zbyt krzykliwy, jaskrawa góra. Jvc zdecydowanie lepiej dla mnie brzmiał. Cena myślę do max 1000zl. Jest cos wartego zakupu z czego będę zadowolony? Dzieki z gory za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łobuch Posted September 23, 2021 Share Posted September 23, 2021 Które modele miałeś? Bo dla mnie ten jvc jest ostrzejszy od alpine.A jak mimo wszystko chcesz łagodniej to kenwood 5200 to samo co 7200 tylko bez dab choć tylko pojedyncze jednostki z tego "korzystają". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
depose86 Posted September 24, 2021 Author Share Posted September 24, 2021 Alpine CDA-9812RB zachwalany w tamtym czasie na kazdym forum. w prownaniu do JVC dla mnie przepasc na plus dla JVC. Drugiego modelu nie pamietam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts