Jump to content

Pomoc przy wyborze nowego radia 1din z czasówkami i zwrotnica

depose86
 Share

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Potrzebuje pomocy przy wyborze nowego radia do swojego car audio. Do tej pory korzystałem z JVC kd-sh1000 z którego byłem bardzo zadowolony. Dla przypomnienia w tamtym czasie był to najwyższy, najbardziej rozbudowany model od JVC.  Niestety radio umarło i poszukuje nowego w jego miejsce. Interesuje mnie tylko nówka ze sklepu. Temat car audio przestałem zagłębiać jakieś 5-7 lat temu i teraz kompletnie nie wiem co jest warte uwagi. Radio musi być na zbliżonym poziomie do tego które miałem. Musi mieć pełna kontrole nad dźwiękiem, czasówki i aktywna zwrotnice. Wszystkie głośnik do tej pory były podpięte aktywnie i cięte na radiu i takiego radia szukam.

Reszta mojego sprzętu:

przód morel tempo 6

skrzynia z glosnikiem Swans 200w rms

wzmak stara alpina, napedza tweetery

wzmak czterokanalowy xetec p4 prestige, ktory napedza woofery i skrzynie.

Wszystko podpiete aktywnie i ciete na radiu

Wynalazlem takie model:

ALPINE CDE-196DAB

Alpine UTE-93DAB

ALPINE CDE-193BT

Kenwood KDC-BT950DAB

KENWOOD KDC-X7200DAB

Clarion CZ703E

i pewnie wiele innych.

Jeżeli chodzi o alpine to nie jestem przekonany, miałem wcześniej dwa modele alpiny i ich dźwięk mi nie pasował, zbyt krzykliwy, jaskrawa góra. Jvc zdecydowanie lepiej dla mnie brzmiał.

Cena myślę do max 1000zl. Jest cos wartego zakupu z czego będę zadowolony? Dzieki z gory za pomoc