Mocca Posted June 23, 2021 Share Posted June 23, 2021 CześćSzukam tapicera lub kogoś kto porządnie umie obszyć (okleić) słupki (trójkąty) skórą i nie woła za to worka złota. Możecie polecić kogoś do tej roboty?Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 Ile wedle ciebie to jest worek złota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocca Posted June 25, 2021 Author Share Posted June 25, 2021 200zl za oklejenie jednego trójkąta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 Phii, popytaj to dopiero ceny usłyszysz... jeden w Markach krzyknął 800zł za parę prostych słupków Zakasaj rękawy... nic trudnego, chyba że kulfon i trzeba szyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocca Posted June 25, 2021 Author Share Posted June 25, 2021 Jakby było proste i bez szycia to bym gitary nie zawracał tylko zrobił sam. Rozumie, że ktoś musi poświęcić czas i mieć pewną wprawę żeby zrobić to dobrze i za to trzeba zapłacić ale właśnie popytałem i albo słyszałem odpowiedzi w stylu pierdolami się nie zajmuję albo 200zl za prosty trójkąt. A oprócz w miarę prostych trójkątów mam jeszcze nie proste słupki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michas75 Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 Skóra do powlekania desek rozdzielczych z all. , czarna, butapren, opalarka i jedziesz. Za 1m2 materiału kiedyś chcieli 50pln, niesamowicie plastyczna jest, sąsiedzi ze wschodu mówią na to winyl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbdrag Posted June 25, 2021 Share Posted June 25, 2021 to ile teraz kosztują 2 słupki na średniak i wysokie? średniak komora ma się rozumieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 Może obejdzie się bez szycia. Winyl z allegro, dodają nawet do niego instrukcje obsługi w której sugerują jakich klejów użyć. Pokaz te pslupki i trójkąty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 Podaj link najlepiej, sam jestem ciekaw co to za produkt. Szukałem ale nie wiem czy to samo znalazłem co masz na myśli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 Ja albo rajtą robię albo daje do flokowania. Ale z tym winylem sam bym chętnie spróbował [emoji16] Wysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 https://allegro.pl/oferta/hit-super-elastyczny-winyl-do-desek-rozdzielczych-9100852057. Tu macie ten winyl, osobiście nie polecam go kleić na butapren, innym klejem jeszcze nie próbowałem, ale układa się dość dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k0mp4tybiln7 Posted July 8, 2021 Share Posted July 8, 2021 Oferta nieaktualna, ma ktoś inne źródło? Wysłane z mojego SM-N986B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_258 Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Ełk szukam materiału do obicia słupków najbardziej zależało by mi aby instalacja wyglądała OEMowo - słupki jednolite z podsufitką. Pacjent to Skoda Octavia 3 może ktoś coś poleci z doświadczenia? Albo ewentualnie jakąś alternatywę godną polecenia?Zastanawiam się awaryjnie nad folią:https://allegro.pl/oferta/folia-samoprzylepna-zamsz-czarna-czerwona-grafit-8843060053 Tylko obawiam się, że kolor raczej z dostępnej palety nie zgra się z podsufitką i jeszcze pytanie czy to będzie na tyle elastyczne żeby naciągnąć ładnie na słupek? Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 https://www.punkttapicerski.pl/tkaniny-samochodowe/podsufitka-samochodowa/Mam u siebie coś takiego, wydaje mi się że powinien pasować. Z czarnym nie ma aż takiego problemu jak z innymi kolorami.Piankę z materiału da się oderwać bo inaczej może być widać ślady gdzie był mocno dociśnięty materiał lub rozciągnięty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_258 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 https://www.punkttapicerski.pl/tkaniny-samochodowe/podsufitka-samochodowa/Mam u siebie coś takiego, wydaje mi się że powinien pasować. Z czarnym nie ma aż takiego problemu jak z innymi kolorami.Piankę z materiału da się oderwać bo inaczej może być widać ślady gdzie był mocno dociśnięty materiał lub rozciągnięty.Dzięki za link, wczoraj właśnie takie oferty jeszcze znalazłem na Allegro i chyba ku temu będę się skłaniał. Czy po rozwarstwieniu od gąbki materiał jest dość elastyczny? Powinno dać radę dopasować do słupka bez szycia?Słupki czekają na żywicę także jeszcze finalnej bryły nie mam gotowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Tak, materiał w miarę elastyczny jednak nie tak hak leginsy… Mocno skomplikowane te słupki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_258 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Tak, materiał w miarę elastyczny jednak nie tak hak leginsy… Mocno skomplikowane te słupki?Myślę, że tragedii nie ma dzisiaj wieczorem planuje zarzucić materiał i pierwszą warstwę żywicy, pierścień zewnętrznie ma 58 mm. Powinno dać radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Im bardziej wpuścisz pierścień w słupek tym łatwiej będzie je później okleić. Przy 2-way nie jest aż tak trudno jak przy 3-way. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Materiał bez gąbki jest bardzo elastyczny i pracuje się na nim wyjątkowo przyjemnie, ja kupiłem 2m2 do nauki, zostało mi 1,5m2 i słupki oklejone bez potrzeby poprawki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_258 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Im bardziej wpuścisz pierścień w słupek tym łatwiej będzie je później okleić. Przy 2-way nie jest aż tak trudno jak przy 3-way.No tak tweeter nie będzie zakrywał średniaka. Pierścienie mam już osadzone praktycznie na „0” w słupku. Zobaczymy ten materiał to drogi nie jest 0,5 metra z rolki powinno wystarczyć na dwa słupki także nawet jak by miało iść na straty to wielkiej szkody nie będzie ;)A jakiego kleju używałeś? Kontaktowy czy termiczny aktywowany ciepłem?Materiał bez gąbki jest bardzo elastyczny i pracuje się na nim wyjątkowo przyjemnie, ja kupiłem 2m2 do nauki, zostało mi 1,5m2 i słupki oklejone bez potrzeby poprawki ;)No to git nabieram wiatru w żagle i zamawiam materiał tylko muszę jeszcze odcień dobrać. Dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted July 24, 2022 Share Posted July 24, 2022 Ja używałem kontaktowego Bonaterm ale polecam coś w sprayu, łatwiej i równo się nanosi a najlepiej nanieść cienką warstwę bo klej przebije się przez materiał i nie będzie to ładnie wyglądało.Kiedyś kleiłem filc na obudowę wzmacniaczy klejem w sprayu Würth, trzymał całkiem dobrze. Ostatnio używałem jakiegoś taniego ale nie jest dostępny w Polsce. Myślę że Boll również da radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol_258 Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Ja używałem kontaktowego Bonaterm ale polecam coś w sprayu, łatwiej i równo się nanosi a najlepiej nanieść cienką warstwę bo klej przebije się przez materiał i nie będzie to ładnie wyglądało.Kiedyś kleiłem filc na obudowę wzmacniaczy klejem w sprayu Würth, trzymał całkiem dobrze. Ostatnio używałem jakiegoś taniego ale nie jest dostępny w Polsce. Myślę że Boll również da radę.Coś takiego??https://allegro.pl/oferta/klej-w-sprayu-do-podsufitki-tapicerki-super-mocny-11312478174 Nakładałeś na materiał też czy tylko na słupek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 Dokładnie taki.Smarowalem tylko słupek bo miałem tylko klej do nanoszenia pistoletem lub pędzlem. Najlepiej jednak nałożyć na dwa elementy i dać kolejowi przeschnąć jakąś minutę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deo Posted September 27, 2022 Share Posted September 27, 2022 "Centrum Tapicerstwa Vantage" - https://goo.gl/maps/16JK62YtpYDFCSV5A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts