lanek1337 Posted June 10, 2021 Share Posted June 10, 2021 Witam, Chciałbym ulepszyć granie w moim vanie. Będę robił to po raz pierwszy. Oryginalnie są tam cztery głośniki, po jednym w przednich drzwiach oraz dwa w podszybiu/desce rozdzielczej. Wzmacniacz posiadam Focal Integration IBUS 2.1. Moc wzmacniacza 75 RMS. Jest on zintegrowany z 8 calowym subwooferem i będzie pod siedzeniem kierowcy. Instalacja jest plug and play. Jedynie mam pytanie czy jeśli to jest system 2+1 to czy nie będzie przeszkadzało, że oryginalnie w samochodzie są 4 głośniki bo zakładam, że te głośniki w podszybiu to są zwykłe głośniki, a nie tweetery. Drzwi wygłuszyłem i chciałbym wymienić oryginalne głośniki na jakieś lepsze. Mam 3 pary głośników używanych i fajnie byłoby je użyć zamiast kupować nowe.1. JL Audio Evolution TR TR525-CXi 130mm 50 RMS2. JBL gto526e 130mm 45 RMS3. EDGE ED305 130mm 70 RMS Do tego takie zwrotnice z gwizdkami JBL GT5. Myślicie, że któryś z powyższych głośników mogę użyć? Jeśli tak to najlepiej jaki? Dobrze rozumiem, że pierwsze dwa mają już tweeter wbudowany i osobnego tutaj nie trzeba dokładać ani stosować zwrotnicy, tylko wpiąć się w stare okablowanie? Radio póki co mam oryginalne, zostawić jakie jest czy wymienić na lepsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts