SebekDS Posted October 11, 2021 Author Share Posted October 11, 2021 Kolejny etap zakończony, unoszona konstrukcja wzmiacniaczy jest już gotowa zostało tylko wizualne dopieszczenie uchwytów i zamontowanie DSP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derek81 Posted October 12, 2021 Share Posted October 12, 2021 Kurde ciśniesz widzę.Kiedy muntujesz do Reginy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Cisnę w żółwim tempie… Muszę jeszcze wygluszyc pozostałą cześć bagażnika, polutować RCA i będzie można zakładać. Pytanie - cyna WBT ze srebrem, w jakiej temp. najlepiej lutować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Nie wiem na ile to pomaga ale kiedyś zauważyłem że wzmacniacze w ramię, montuje się na gumowych amortyzatorach żeby nie siedziały na sztywno.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Do konstrukcji przykręcone są narożniki meblowe z tworzywa celem odizolowania elementów od siebie, to już zapewni w pewnym stopniu „amortyzację” ale dzięki za radę, uzupełnię podkładkami gumowymi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitek89 Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Kurde,serio,aż miło się patrzy ile pracy wkładasz w system.Ogarniasz kuwetę pełną gębą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Seba ten Twój projekt to można z michą popcornu oglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 19, 2021 Author Share Posted October 19, 2021 Dzięki Wziąłem dwa dni wolne i razem z weekendem miałem zdziałać cuda… ale przyplątało się zapalenie płuc i zdążyłem jedynie przymierzyć skrzynie do auta, na wcisk nabrało nowego znaczenia, chyba już jej nie wyciągnę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 To jak już tak po bandzie lecisz to jeszcze kanape przytnij jak trzeba żeby otwór na narty był okrągły [emoji1787] Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 19, 2021 Author Share Posted October 19, 2021 O okrągłym nie myślałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 No właśnie widać że coś Cie palce swędziały [emoji39] jak się da zrobić tak żeby dało się to później przywrócić do oryginału to masz moje błogosławieństwo [emoji2] Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 19, 2021 Author Share Posted October 19, 2021 Wizualnie się da, konstrukcyjnie już nie. Ale zastanawiam się nad zmianą wnętrza, zostawię to na koniec tzn jak już się odpali system. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 7, 2021 Author Share Posted November 7, 2021 Czeka mnie przerwa w zabawie aż do maja więc mała aktualizacja - udało się skończyć stelaż z piecykami i ich okablowaniem oraz przygotować wszystkie kabelki zasilające łącznie z BIG3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Coś napsuł że prz erwa? Stelaż nawet nawet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 8, 2021 Author Share Posted November 8, 2021 Remont w domu, jestem jedynym wykonawcą wszystkiego, a robiąc po robocie to się trochę przeciągnie….Co do wzmakoów to się zastanawiam czy robić im podnoszenie elektryczne i jakieś delikatnie oświetlenie czy sobie darować, podnosić je będę tylko do ustawienia Gainów lub wymiany bezpieczników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Oświetlenie tak, dorób dyskretny włącznik i włączaj kiedy chcesz, podnoszenie bym darował choć znając Ciebie coś takiego wymyślisz że będzie konkretnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fitek89 Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Po prostu raj perfekcjonisty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 13, 2021 Author Share Posted November 13, 2021 Całość trafi do wnęki koła zapasowego, jedyne co zajmie miejsce w bagażniku to skrzynia ale wbrew pozorom nie aż tak dużo, ma grubsze ścianki ale tylko 40 litrów netto, w górnej części ma 14cm i wciska się na szerokość/głębokość belki wzmacniającej a za tym „uskokiem” cala przestrzeń jest nienaruszona auto przede wszystkim to rodzinny dupowóz, całość działań to kompromisy na każdym kroku… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 5, 2022 Author Share Posted March 5, 2022 Miała być przerwa ale czasami coś się uda skrobnąć, bagażnik jeszcze nie wygłuszony ale podpodłogowa zabudowa już gotowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raflip Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Super robota Ja tylko bym nie zasłaniał tych fajnych wzmacniaczy tym helixem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 5, 2022 Author Share Posted March 5, 2022 Chciałem żeby był jak najbliżej a pod spodem by się nie zmieścił, ale faktycznie bez niego byłoby schludniej. Może mu polerkę zafunduję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Może mu polerkę zafunduję. Możesz go pomalować odpowiednim kolorem podobnym do wzmakow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazar Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 A nie wejdzie Ci na płasko do podłogi przykręcony? Byłby mniej widoczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 5, 2022 Author Share Posted March 5, 2022 Malowanie to nie wyjdzie już tak ładnie, może pokuszę się o szczotkowanie, jeszcze tego nie robiłem. A nie wejdzie Ci na płasko do podłogi przykręcony? Byłby mniej widoczny.Konstrukcja wzmacniaczy leży na podłodze, wyżej być nie może bo nie zmieszczą się piece na wysokość a w nią nic się już nie wkomponuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazar Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 Ja bym tego DSP nie szczotkował, będziesz chciał wymienić ja coś innego, to będzie trudniej z odsprzedażą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts