SebekDS Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Mam Na razie zaadoptowałem tylko zaślepkę od regulacji wysokości świateł, wyświetlacz wskoczy albo w obudowę lampek nad lusterkiem centralnym albo w kratkę nawiewu, zrobię tu i tu i zobaczę gdzie się lepiej wpasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Jak już rozprułeś Fio to może wylutowanie złącza z płyty głównej i pociągnięcie kabla było by odpowiednie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Sam tego nie ogarnę... Zresztą przy takich małych stykach odchodzący przewód przy „gimnastyce” montażowej może się upindolić... Liczyłem, ze uda się znaleść coś w rodzaju przedłużacza podobnie jak do karty microSD. Sam wyświetlacz wstępnie planuje upchnąć w tej części nawiewu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Niby masz rację ale jak by to jakimś klejem zabezpieczyć to może by nic sie nie urwało. Nie chcesz może wyświetlacza w całą kratkę wmontować i ją zaślepić? Miałem kiedyś navi w kratce i wyświetlacz szlag trafił od ogrzewania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 Lepiej jak by jednak gdzieś w sufit trafił tak jak wspominałeś, okolice lusterka itd Oczywiście łatwo nie będzie bo trzeba sporo przedłużyć kabli itp ale przecież wiemy że lubisz kombinacje alpejskie [emoji2957] Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted January 14, 2021 Author Share Posted January 14, 2021 Niby masz rację ale jak by to jakimś klejem zabezpieczyć to może by nic sie nie urwało. Nie chcesz może wyświetlacza w całą kratkę wmontować i ją zaślepić? Miałem kiedyś navi w kratce i wyświetlacz szlag trafił od ogrzewania...Wyświetlacz ma 2,4” więc to będzie połowa wysokości całej kratki. Przebuduje tunel tak, aby powietrze kierowane było tylko doną częścią, będzie więc wydmuchiwanie pod wyświetlaczem. Zastanawiałem się tylko czy odizolować termicznie tunel ale chyba nie zaszkodzi.Lepiej jak by jednak gdzieś w sufit trafił tak jak wspominałeś, okolice lusterka itd Oczywiście łatwo nie będzie bo trzeba sporo przedłużyć kabli itp ale przecież wiemy że lubisz kombinacje alpejskie [emoji2957] Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu TapatalkaWyszpachluje dwa warianty i będę mierzył, kabli nie będzie dużo, zasilanie i 6 żył sterujących, optyka puściłbym już dachem do bagażnika. Minus tego rozwiązania to bardzo wystający element jeśli chciałbym zachować przyjemny dla oka kąt umiejscowienia wyświetlacza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted February 5, 2021 Author Share Posted February 5, 2021 XDuoo się rozpruoo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 Co prawda w piwnicy leżą już dystanse ukośne z polietylenu PE1000 jednak coraz bardziej chodzą mi po głowie komory, czy 8L jak podaje producent dla Brax ML6P to nie za mało? Na pewno nie jeden z Was już to ćwiczył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonio Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Co prawda w piwnicy leżą już dystanse ukośne z polietylenu PE1000 jednak coraz bardziej chodzą mi po głowie komory, czy 8L jak podaje producent dla Brax ML6P to nie za mało? Na pewno nie jeden z Was już to ćwiczył.Tylko komory! jakosc, dynamika w porownaniu do drzwi jest rewelacyjna. Ilosc czasu poswieconego na zrobienie drzwi prawie rowna sie ilosci czasu jaka poswiecilem na zrobienie komor. Cos takiego ulepilem: Wyszlo w okolicach 9L brutto, Reckhorn D165 potrzebuje min. 6L. Boczek drzwi dzielony jest teraz na dwie czesci, gorna zostaje a komore mozna zdemontowac w kazdym momencie bez sciagania calego boczka. W razie potrzeby mozna latwo wrocic do stanu fabrycznego zakladajac inny boczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 czy 8L jak podaje producent dla Brax ML6P to nie za mało?Tu masz teoretyczną charakterystykę w 8 litrach. Dla t/s 6P: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 Ja będę musiał zostawić fabryczny wygląd z uwagi na gwarancje i fakt, ze może się ona przydać patrząc na markę. Drzwi w Talismanie są bardzo niewdzięczne wiec czasowo wyjdzie na to samo ;)Tu masz teoretyczną charakterystykę w 8 litrach.Za nisko to nie schodzą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Nie ma to znaczenia w 3 way. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSONBERCIK Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Hello. Trudność przygotowania drzwi standardową metodą w Talismanie wynika z bardzo kiepskiego dostępu do wnętrza i złożonej wewnętrznej konstrukcji z wieloma zakamarkami .Aby uzyskać poziom grania w przedziale jak z komór trzeba mnóstwo gimnastyki ,samozaparcia i pietyzmu .Nie oznacza to że jest to niemożliwe . W tamtym roku praca nad takimi drzwiami sprawiła mi sporo frajdy .Ale wyklejenie pod uszczelkę szyby oraz wszystkiego w obrebie klamki to już poziom człowiek guma :-) Lecz nie "wyklejenie " jest tu kłopotlwe ale dokładne wywałkowanie maty. Kożystałem z przedłóżek i różnych rodzai wałka i wspomagaczy . Do tego niezbędne jest usztywnienie miejsca osadzenia przetwornika oraz zamknięcie gwarantujące odpowiedni efekt całej pracy . Na pocieszenie jest fakt że za przetwornikiem nie trzeba nic wycinać ,światło otworu jest tylko nieznacznie przesłonięte poprzez mechanizm a sama blacha w miejscu osadzenia głośnika jest zmyślnie wyprofilowana . Poniżej wyklejenie "rynienki" wzmocnienia drzwi . Dlatego kibicuje projektowi Edit : Tonio - świetna robota! Mega komory ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 Dlatego zrobienie komór nie będzie bardziej czasochłonne lecz nie czas jest tu wyznacznikiem. Zobaczę jaka przestrzeń jest między mechanizmami czy szybą a płaszczyzna drzwi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted February 28, 2021 Author Share Posted February 28, 2021 Dziś w przerwie (po nałożeniu kolejnej warstwy gipsu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 9, 2021 Author Share Posted March 9, 2021 Po woli do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Ile ci płacą za reklamę poczty polskiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 9, 2021 Author Share Posted March 9, 2021 Stary logotyp więc nie chcą płacić...Lewą stronę zrobię na taśmie z InPostu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario 1010 Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 SebekDS składam szacunek za włożoną prace . Fajnie to wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSONBERCIK Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Hello. Wofery te kilka stopni zawsze warto przechylić. Ze względu na ograniczone możliwości tego ustawienia pochylałem na ile to pozwalał magnes. Przy wykonywaniu komór masz trochę większy margines ruchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 9, 2021 Author Share Posted March 9, 2021 Na razie to jest tylko zewnętrzna skorupa, zrobiłem to głównie dlatego żeby zweryfikować ile litrów może wyjść, jak będzie z 12-13L to jadę dalej z tematem, jeśli nie to woofery trafią w nogi, pod dywanem jest ogromna przestrzeń która da się zaadoptować. Uformowalem z tektury stelaż z lekkim nachyleniem do góry i w tył auta, na zdjęciu tego nie widać jednak wzgledem ori boczka to jakieś 15 stopni. Bawił się ktoś tkaniną węglową przy konstrukcji skrzyni/komór? Różnica w cenie materiałów jest ogromna jednak nie wiem, czy efekt nie będzie identyczny jak przy zastosowaniu większej ilości mat szklanych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonio Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Po woli do przodu 9E2F709A-EDE1-470A-A52A-54EE5FD665B0.jpegA jednak powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Kto inny miał by to zrobić jak nie Sebek działaj działaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted March 14, 2021 Author Share Posted March 14, 2021 Gdy zbyt dosłownie odbierzesz rady innych i dajesz bezpiecznik jak najbliżej klemy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutki Posted March 14, 2021 Share Posted March 14, 2021 Dobre! I jak ładnie zarobiony! Pokaż gdzie będzie te bezpiecznik schowany Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts