4diwr0c Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Setek ale Ty już masz klocki ostateczne w setupie czy jeszcze coś ewentualnie do podmiany będzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 30, 2020 Author Share Posted October 30, 2020 Z tym ostatecznie to wiesz jak u nas jest Ale na chwile obecną jest to ostateczny setup, zastanawiam się jedynie czy wycinać filtry z 150.2 w sekcji suba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Rozumiem idee 0 ograniczen i pełnego sterowania z proca tylko czy to aby na pewno dobre dla wzmaga? Dość popularne się to robi jak widze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted October 30, 2020 Author Share Posted October 30, 2020 Filtry i tak są u mnie wyłączone a jest to dodatkowa sekcja przez która musi przejść sygnał. Oba 50.4 maja już wyprute zwrotnice, ale chyba w sekcji suba to nie będzie miało wpływu za dużego. Zobaczę jak będę stał z kasą bo przede mną jeszcze zakup kabelków i wygłuszenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Po kabelki to wiesz gdzie uderzać ;) nie musze chyba pisać ;) a wygłuszanie to bitmat miał ostatnio niezłą obniżkę Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy972 Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 Po kabelki to wiesz gdzie uderzać ;) nie musze chyba pisać ;) a wygłuszanie to bitmat miał ostatnio niezłą obniżkę Gdzie po te kabelki;)?Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 do robsona Chudy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy972 Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 do robsona ChudyTo wiem;) rozmawiałem hehe myślałem że jeszcz ktoś;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSONBERCIK Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Hello. Rodzina Talibów się powiększa. Biały kolor był i moim pierwotnym wyborem, wyszło inaczej i teraz nawet mi z tym dobrze. Sebek pokazuj jak najwięcej zdjęć.Ze sterowaniem dvd to faktycznie niezbyt wygodne miejsce. Ale ładnie wyszło. Widzę podgrzewanie kiery jest . Jak dla mnie to taki must have. Bardzo trafny wybór. Generalnie to jest bardzo dużo miejsca w tym aucie na montaż wszelkich komponentów i dodatków C.A.3 way - ambitne klocki, będzie świetnie. Jest dosyć dobra akustyka wnętrza. Pomimo że już Initiale Paris rok używam oraz nagłośnienie zrobiłem, mam masę zdjęć z prac to nie ma kiedy wpisu na forum ogarnąć. Więc pokazuj jak to w Twoim się dzieje. Powodzenia w dalszych pracach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 4, 2020 Author Share Posted November 4, 2020 Liczyłem, że przed rozpoczęciem prac postudiuję Twój temat :-)Co do kiery to na razie ciężko mi się wypowiedzieć, zobaczymy w zimę czy przypadnie do gustu. Na razie mam mnóstwo wizji i kompinuje, niestety prace będę musiał rozpocząć jak przysłowiowy dresiarz, od subwoofera... bez urazy dla osób w dresach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Sterowanie trafiło na miejsce, wbrew moim obawom nie jest takie złe jeśli chodzi o wygodę sterowania, przycisków jest mało i są różne więc bez spoglądania będę mógł obsługiwać podstawowe funkcje DVD. Niestety muszę wyjąc cały element i dopasować „na stole” ponieważ coś zawadza i górna część nie chce wskoczyć idealnie na swoje miejsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Moze coś w bebechach minimalnie przeszkadza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Jutro wymontuję całość i spasuje jak trzeba. Będę miał lepszy dostęp do bezpieczników przy okazji to od razu „wychaczę” + 12 po stacyjce tak na przyszłość żeby drugi raz nie rozbierać przy robieniu nagłośnienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Musze coś w u siebie w vectrze c wymyślić jakiś włącznik czy coś bo chyba zrobie system na wiosnę w oparciu o xduo itp zamiast radia 1 DIN np alpine w miejsce fabrycznego radia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 8, 2020 Author Share Posted November 8, 2020 Będziesz zostawał przy H800 czy przy okazji przesiadka na Helixa? Bo jak Helix to mam fajny patent na włącznik systemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Raczej zostawie co jest choć kuszą te nowe modele od alpine żeby je potestować Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 8, 2020 Author Share Posted November 8, 2020 Jak się odbywa sterowanie głośnością jak procek Alpine spięty jest z innym źródłem jak np. XDuoo? Wracając do Talismana to chyba nigdy tak szybko nie ogarnąłem REM po zapłonie, pierwszy bezpiecznik na jaki trafiłem bez śledzenia schematów czy opisów ma +12 po uruchomieniu, prawdopodobnie grzanie tylnej szyby lub foteli (40A).Co by nie ingerować w instalacje posłużyłem się „złodziejką” i od razu zrobiłem zasilanie po USB do rejestratora oraz przewód 2x4mm2 zakończony końcówką Tamiya do dalszej rozbudowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Grałem z telefonu do h800 kiedy jeszcze radiem było 9861 i głośność regulowałem z radia bo telefon podawał głośność maksymalną Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 13, 2020 Author Share Posted November 13, 2020 W ramach przygotowań do instalacji zamówiłem kilka klem, jak się okazało - najdziwniejsza, a zarazem ta, której miałem finalnie nie zamawiać zostanie na stałe. Dziwne ustrojstwo dało się odkręcić, w ruch poszła wiertarka, gwintownik i zrobił się bardzo fajny terminal na końcówkę oczkową. Oryginalny terminal na przewod 35mm2 zostanie na podłączenia instalacji auta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta189 Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 Zasilanie widzę robisz na grubo 70mm2 :) Sinfoni pochłania aż tyle prądu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 13, 2020 Author Share Posted November 13, 2020 Nie, przy tych mocach to 35mm2 byłoby wystarczające ale nie wiadomo co kiedyś przyjdzie do głowy, poza tym lubię z armaty do muchy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 robisz na grubo NieAle gdyby przyszło dać w palnik piecykom @SebekDS, to niestety ( ) będzie potrzebować ok. 160A brutto przy 13.8V.Moce zbliżone do max.A przecież takie moce nie będą używane ze względu na pracę w systemie 3-way+sub. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonio Posted November 13, 2020 Share Posted November 13, 2020 W ramach przygotowań do instalacji zamówiłem kilka klem, jak się okazało - najdziwniejsza, a zarazem ta, której miałem finalnie nie zamawiać zostanie na stałe. Dziwne ustrojstwo dało się odkręcić, w ruch poszła wiertarka, gwintownik i zrobił się bardzo fajny terminal na końcówkę oczkową. Oryginalny terminal na przewod 35mm2 zostanie na podłączenia instalacji auta. 536D389D-D725-429F-90FE-FDD6A2DC63F8.jpeg 33212BAC-D55B-46FF-AAB0-882B0A62B072.jpeg FEFBEA70-BEC3-4520-8030-E82E44B7BA0F.jpeg 39EDAC36-0069-4D49-9F11-2EA2DD073ED5.jpegSebek to UMI x2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 13, 2020 Author Share Posted November 13, 2020 Ale gdyby przyszło dać w palnik piecykom @SebekDS, to niestety ( ) będzie potrzebować ok. 160A brutto przy 13.8V.Moce zbliżone do max.A przecież takie moce nie będą używane ze względu na pracę w systemie 3-way+sub.Tak liczyłem, 160A max. Lubię głośno pograć wiec pewnie się zdarzy Sebek to UMI x2Tutaj to było więcej szczęścia jak rozumu czy planu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted November 21, 2020 Author Share Posted November 21, 2020 Zaczęło się od eksperymentowania ale finalnie powstał pilot do sterowania całym systemem, ma w sobie wszystkie funkcje URC3 + on/off systemu + pełne sterowanie XDuoo łącznie z obsługą menu. Co najważniejsze zbudowany jest na oryginalnej części więc we wnętrzu autka nic się nie zmieni. Master Volume jest na potencjometrze cyfrowym.Sub Volume na dwóch potencjometrach, ten w pilocie pełni standardową funkcje a drugi w obwodzie masy ustawia minimalną wartość głównego. Pierwotnie do przełączania utworów użyłem enkodera w przełączniku obrotowym jednak pozbawiłem się funkcji przewijania utworów, nie za często używam ale wole mieć, dlatego wleciały dwa standardowe styczniki a pokrętło przerobiłem na „kołyskę”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts