Raadek Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 Mariuszi, w jakim celu to zrobiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted March 17, 2021 Author Share Posted March 17, 2021 Mariuszi, w jakim celu to zrobłeś?Z nudów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 Tak po chłopsku. Z głównego zasilania prąd idzie przez bezpiecznik, potem przez te elektroniczne ustrojstwo działające rozumie jako bezpiecznik nr 2 i dopiero w tedy wszystko idzie na poszczególne sekcje wzmacniaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBSONBERCIK Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 Hello.Chciałbym mieć obecnie czas się tak nudzić Piękna robota, szczególnie podobają mi się napisy wygrawerowane w miedzi.Super jakby ją pokryc galwanicznie. Nie utlenialaby się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted April 5, 2021 Share Posted April 5, 2021 Hello.Chciałbym mieć obecnie czas się tak nudzić Piękna robota, szczególnie podobają mi się napisy wygrawerowane w miedzi.Super jakby ją pokryc galwanicznie. Nie utlenialaby się.trzeba by złocić.. srebrzenie techniczne sie utlenia... i wizualnie nie wygląda estetycznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 23, 2021 Author Share Posted June 23, 2021 Mniejsze obudowy do Dynaudio Esotar2 110. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted June 23, 2021 Share Posted June 23, 2021 Wow, piękna sprawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deo Posted June 23, 2021 Share Posted June 23, 2021 Amelinium czy nierdzewka? Nie myślałeś, żeby fronty wypolerować? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 23, 2021 Author Share Posted June 23, 2021 Aluminium T6511 (7075) ze względu na Wysoką wytrzymałość mechaniczną -porównywalną do stali konstrukcyjnych oraz wysoką wytrzymałość zmęczeniową.Również lepsza obróbka skrawaniem w porównaniu do innych alu. Miałem już płytę 5 mm ,która po frezowaniu na CNC wynosi 4,5 mm .Obecnie pomalowałem farbą podkładową i prawdopodobnie będzie czarny kolor by ukryć wielkość głośników.Nie rozważałem polerowania tych kółek. Jeśli czarny nie będzie wystarczająco dobry to zrobię nowe kółka ,również z aluminium T6511 (7075) ale z blachy obustronnie frezowanej -fabrycznie z folią. Efekt powinien być lepszy od polerki.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikiDzik Posted June 23, 2021 Share Posted June 23, 2021 Różnica w rozmiarze niewielka, tracą też swój charakter, ogólnie zabieg wg mnie zbędny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deo Posted June 23, 2021 Share Posted June 23, 2021 Pomyśl o twardej (czarny mat) albo miękkiej (szary mat) anodzie. Tylko przed procesem musisz zabezpieczyć gwinty, bo się upalą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 23, 2021 Author Share Posted June 23, 2021 Zyskałem minimum 24 mm na średnicy. Nie każdy chce tak duże kulfony w słupku i dużo osób je przerabia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted June 28, 2021 Share Posted June 28, 2021 Pomyśl o twardej (czarny mat) albo miękkiej (szary mat) anodzie. Tylko przed procesem musisz zabezpieczyć gwinty, bo się upalą Twarda a miekka anoda nie ma wpływu na kolor... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 28, 2021 Author Share Posted June 28, 2021 Aluminium 7075 PA9, jest stopem słabo podatnym na anodowanie. W tym przypadku ,lepszy efekt uzyskamy po malowaniu . http://www.metalelekkie.pl/podatnosc-stopow-aluminium-na-anodowanie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 Aluminium 7075 PA9, jest stopem słabo podatnym na anodowanie. W tym przypadku ,lepszy efekt uzyskamy po malowaniu . Tak to prawda ze gorzej sie anoduje ale lepiej się obrabia .. Gorzej sie anoduje ale sie anoduje- jak wizualnie-wszystko zależy od przygotowanka detalu przed anodą... http://www.metalelekkie.pl/podatnosc-stopow-aluminium-na-anodowanie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 29, 2021 Author Share Posted June 29, 2021 Anodowałem już wcześniej inne obudowy aluminium 7075 z marnym skutkiem. Zamiast koloru czarnego ,otrzymałem poplamiony antracyt . Ostatecznie pomalowałem je i byłem bardzo zadowolony z uzyskanego efektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbdrag Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 niema co robić a jest dostęp do maszyny CNC ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 29, 2021 Author Share Posted June 29, 2021 Obecnie, niemal w każdej miejscowości jest CNC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LunaticAllegro Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Anodowałem już wcześniej inne obudowy aluminium 7075 z marnym skutkiem. Zamiast koloru czarnego ,otrzymałem poplamiony antracyt . Ostatecznie pomalowałem je i byłem bardzo zadowolony z uzyskanego efektu. haha... no to o tym własnie mówie... jutro zrobie wam zdjęcie z pa7075... idealnie czarne... lekko polyskujace.... jakbyscie chcieli cos z cnc.służę pomocą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deo Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 Ja do firmy szukam kooperacji na wykonywanie detali z amelimium i nierdzewki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted September 8, 2021 Author Share Posted September 8, 2021 Stelaż aluminiowy na kilka wzmacniaczy. Bardzo mocny ,stabilny i lekki stelaż z profili aluminiowych 20*20mm oraz 20*40mm. Waga 2,8kg wraz z kątownikami wewnętrznymi, wpustami M4/M5 .Można zmieścić duże i ciężkie piece w maleńkim bagażniku. Profile docięte na dowolne długości wraz z akcesoriami .Uchwyty na przewody, wpusty M4,M5,M6,nogi do przykręcania itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Gruby projekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted December 7, 2021 Author Share Posted December 7, 2021 Kilka nowych elementów do dłubania. Daszek za głośnikiem/uszczelka pod głośnik.Gąbka na głośniki pod boczek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derek81 Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 O kurde gąbeczkę czym tniesz, że tak ladnie i równo docieta?Daszki wyglądają na elastyczne gumowane takie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted December 7, 2021 Author Share Posted December 7, 2021 O kurde gąbeczkę czym tniesz, że tak ladnie i równo docieta?Daszki wyglądają na elastyczne gumowane takie? Zakupy. Sam tego nie tnę.Daszek ,wykonany jest z miękkiego materiału silikonowego. Od -40 do +230 stopni C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts