Jump to content

Jak ogarnąć średniotonowe?

Lary
 Share

Recommended Posts

Panowie, chciałbym prosić Was o radę. Mam do zamontowania zestaw z poniższego zdjęcia. W komplecie jeszcze jest sub z tego zestawu w skrzyni ale dość małej. Radio ogarnięte, jajka jak widać swoje miejsce mają. Cyrk się zaczyna jeżeli chodzi o średniotonowe i wysokotonowe. Wysokotonowe jeszcze w miarę logicznie ogarnę ale z średniakami się poddaję. Chciałbym aby to było zamontowane w słupkach ale auto jest ciasne i dość nieporęczne i montaż średniaków na słupek może ograniczyć widoczność gdyż są dość sporawych rozmiarów.

Gdzie wg was można by ewentualnie je jeszcze zamontować by grało w miarę przyzwoicie i miało to jakiś sens? W drzwi gdzieś?

Czy można średniaki dać do słupka tak by grały "na siebie" czyli wzdłóż szyby? de6f775935acf3db3f2a0579629fd5b6.jpgcd273964f3cf0954da7ad14edc900195.jpg

W desce i niech grają z odbicia

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Galaxy Note 9, PXA H800, U-dim ProX T2, U-dim ProX M3 pod U-dim JR.4.300 plus U-dim ProX M6 pod U-dim JR.2.370, RM 212 SL pod ProX 1k 1D

Sprawdziłeś wymiar , tam przypuszczalnie sa 5x7 cali , a tu masz 6x9 .

Nie, nie sprawdzałem wymiaru. Ale nawet jeśli mam rozmiar większe jakoś je wmontuję. Zajmę się tym gdy będę wygłuszać auto.

W parze z rozmiarem idzie tez głębokość .

Masz rację. Siedzę przy samochodzie i widzę że Infinity faktycznie będzie większe. Wiem że będą głębiej siedzieć ale to akurat nie jest problem gdyż mam zapas miejsca. Te średniaki mnie martwią bardziej.

Tylko jest jeszcze jeden problem. Strona kierowcy jeszcze w miarę. Ale montaż od strony pasażera utrudni czujnik od air bag. Jeżeli go zastawimy odłączy poduszkę pasażera gdyż uzna że pasażer siedzi za blisko poduszki. 060bd59c31abfc596969c34da45d30bd.jpg

Jakie to auto?

Potrzebujesz pierścionków pod głośniki, skrzynkę solidną do subwoofer'a...wal do Mastah'a z forum. 

"Jeśli nie znajdziesz sposobu na to, aby zarabiać, gdy śpisz, będziesz zmuszony pracować do końca życia"

montaż od strony pasażera utrudni czujnik od air bag. Jeżeli go zastawimy odłączy poduszkę pasażera gdyż uzna że pasażer siedzi za blisko
Przenieś czujnik na zrobiony słupek. Tak żeby "patrzył" w tym samym kierunku.

Potrzebujesz pierścionków pod głośniki, skrzynkę solidną do subwoofer'a...wal do Mastah'a z forum. 

"Jeśli nie znajdziesz sposobu na to, aby zarabiać, gdy śpisz, będziesz zmuszony pracować do końca życia"

Tak, to S type 4.2 V8 z 2005 roku. Coś mi się wydaje iż poproszę kogoś kto takie rzeczy już robił o pomoc. Chciałbym mieć komplet tych Infinity w aucie ale bie chcę tego popsuć przy montowaniu. Najgorsze jest to że auto jest kompletnie w środku rozebrane i nie mogę nim jeździć. Ale nic ogarnę kilka innych rzeczy wrócę do głośników. No chyba że wcześniej coś mądrego wymyślę. c2c5a8d15a20305fdb86ea6acf43189e.jpg

No i tak właśnie trzeba będzie chyba zrobić. Ogarnę sobie kilka rzeczy przy aucie i dogadam się z kimś kto podejmie się tej roboty.

Jakby nie było dzięki za odpowiedź i pomoc w rozwiązaniu problemu.

Poszukaj w dziale nasze instalacje.

Chętnie posłucham systemu lepszego niż AMA do 350 złotych na nowych głośnikach z możliwością odkupienia
Odwilż ,odwilż oby wszystko nie popłyneło

• 3 months later...
  • 3 weeks later...