pawelszu Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 hejPotrzebuje kupić sobie nitownice reczną do nitów zrywalnych.Macie jakieś pomysły co kupić.Będzie pewnie używana sporadycznie wiec nie jakieś kosmiczne pieniądze... Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dek86 Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Cześć.Ja mam najtańszą z leroja i wystarcza do sporadycznego użytkowania, Niteo tools jakos tak.Zrobilem nią sufity podwieszane w mieszkaniu plus jakies inne prawce z nitami i nadal dziala poprawnie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1grzecho Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 jak sporadycznie to marketówka. mam taką i polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mksobota Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Ja mam neo tools już dwa lata nie ma problemów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurand87sca Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Mam coś o nazwie "stanley" od jakiś 10lat sporadycznie się nituje, prócz zgubionego kluczyka do przekładania głowić robi robotę.. Za to znajomy pokusił się kiedyś na nitownice chyba firmy "yato" z regulowanym kątem głowicy 90-180'.. Raczej lekkie nieporozumienie bo chwila się odblokowywało/ utrudniało pracę.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Paweł miałem od lat jakąś zwykłą i ciągle wkurzało mnie że co chwilę się blokował ten drut który urywa się po zaciśnięciu nita i trzeba było czasem aż rozkładać to na drobne części by go wyjąć . Od pół roku mam Stanleya https://www.obi.pl/szczypce-i-kombinerki/stanley-nitownica-mr33-3-koncowki/p/2531010 (można kupić ją już od 47zł) i ostatnio nitowałem od strzała z 30 nitów i za każdym razem drucik sam wylatywał , więc śmiało mogę polecić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Stanley to nie byle co kolego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Ten stanley , to farbowany chiniol i nie ma nic wspólnego ze "starym stanleyem" , no ale akurat tę nitownicę przetestowałem i mogę polecić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weekend_z_marysia Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Od siebie dodam ze mam nitownice Stanley mr100,taka: https://allegro.pl/oferta/stanley-nitownica-reczna-2-5mm-mr100-8958086652Dosyc droga ale to zakup na lata,moja ma ponad 5 lat i dziesiatki tysiecy jak nie setki nitow za soba (doslownie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurand87sca Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Ja miałem podobną to tej z postu #6 tylko z czarnymi rękojeściami. Drut jak nie chciał wypaść wystarczyło obrócić głowicą do góry i ze dwa razy zacisnąć i rozewrzeć rękojeści.. Ta z postu #9 to jakaś wersja przemysłowa.. "za skomplikowana"..;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 Ja mam zwykłą YATO bez regulacji kąta pod cztery średnice nitów, oblatała dwie instalki plus inne tematy i dalej działa. Wysłane z mojego Nokia 6.1 Plus przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 To nie jest jakiś wyrafinowany sprzęt w który warto inwestować. Kup byle jaka i tak będzie na lata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nietypowy Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Wejdź na allegro, daj według popularności to będziesz wiedzieć, którą ludzie kupują ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mons Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Dokładnie, ja też ostatnio kupowałem na Allegro taką z KRAFT&DELE, ale generalnie jest duży wybór ręcznych, więc na pewno coś znajdziesz nawet do 100 zł. Jeśli się na tym kompletnie nie znasz, to podrzucam też link, gdzie znajdziesz sporo wiedzy o nitownicach ręcznych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dd-jotka Posted January 24 Share Posted January 24 Zastanów się, czy na pewno nie chcesz pneumatycznej, ma ona swoje zalety. 😉 Podrzucam poradnik www dla amatorów o nitownicach ręcznych, jak chodzi o firmę, to przy ręcznych raczej nie będzie większego problemu z dostanie nitownicy dobrej jakości. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan124 Posted February 28 Share Posted February 28 Eot Przeczytałem Niewolnica Idę lepiej spać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arni Posted February 28 Share Posted February 28 Kup sobie przystawkę do wkrętarki... Szybko i nie będą Cię bolały rece Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted March 4 Share Posted March 4 W dniu 28.02.2023 o 09:03, arni napisał: Kup sobie przystawkę do wkrętarki... Szybko i nie będą Cię bolały rece Przerobiłem 3 sztuki, i każda z nich skończyła w śmietniku po około 300 nitach. Osobiście polecam taką zwykłą za 28-30zl, metalowa, długa, prosta, z Allegro. Jak coś na PW linka mogę ci podrzucić. Co jakiś czas mam fuszke i sporo nituje bo na jednym elemencie ok.50 nitów 4,8 i idzie jak kuna ta nitownica i dłonie nie bolą. Także sam musisz wybrać do czego ci potrzebna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted March 4 Share Posted March 4 Taka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamusa Posted March 4 Share Posted March 4 A czy do 100-120zł da się kupić coś do nitonakrętek co posłuży chwilę dłużej niż para drzwi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzemor Posted March 4 Share Posted March 4 2 godziny temu, mamusa napisał: A czy do 100-120zł da się kupić coś do nitonakrętek co posłuży chwilę dłużej niż para drzwi? Ja mam Yato do nitonakretek od M3 do M12 i zrobiłem nią około 200 stalowych i nierdzewnych M6 i trochę M8 i M10 i działa tylko że przy nierdzewie M10 już ciężko idzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted March 13 Share Posted March 13 Też mam Yato od M3 do M8 i ma za sobą ponad setkę nitonakrętek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts