finerek123 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Witam, posiadam obecnie oryginalne radio wraz z dołożonym subwooferem w bagażniku. Wszystko gra dobrze, ale wyskoczył błąd uszkodzonego głośnika. Przykładam ucho no i faktyczne kaput. Obecnie posiadam fabryczny zestaw głośników(jest to ta pośrednia opcja wyposażenia) + dołożony subwoofer w bagażniku. Nie gra jeden głośnik z przodu, dlatego wypadałoby wymienić komplet. Radio ma 28W RMS przy 4ohm. Nie zależy mi na dużej inwestycji ponieważ obecny zestaw jest dla mnie zadowalający. Nowe głośniki z ASO są drogie(ok. 400 zł za sztukę), a używane cóż... Mogą skończyć się tak samo szybko Przeglądając aukcję, w oko wpadły mi HERTZ DCX165. Czy to ma szansę zagrać przynajmniej tak dobrze jak oryginalne W przyszłości planuję wygłuszyć drzwi oraz dołożenie wzmacniacza na głośniki w środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus1984 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Prośba, poczytaj o głośnikach polecanych na Forum, nie zakładaj 100 raz tematu o Hertz z najniższej serii, jakby nikt jeszcze nie opisał ich "walorów" brzmieniowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Zmartwie cię, ale żadne głośniki w tym wypadku nie zagrają tak dobrze basem, jak właśnie te fabryczne, chyba, że wygłuszysz drzwi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rakso147 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Zmartwie cię, ale żadne głośniki w tym wypadku nie zagrają tak dobrze basem, jak właśnie te fabryczne, chyba, że wygłuszysz drzwi.Te fabryczne też jakoś szczegolnie duzo basu nie maja ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts