4diwr0c Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Buli kontempluje przy muzyce tylko zapomina oczy przymknąć ;)Co do uchwytów - można zerknąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULII Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Świeci jak smartfon. Być może jest opcja wyłączania go. Ja nie szukałem, postawiłem opakowanie cd i już było lepiej. Ja lubię absolutną ciemność i nawet słabe wyświetlacze sonego mi przeszkadzają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barth Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Świeci jak smartfon. Być może jest opcja wyłączania go. Ja nie szukałem, postawiłem opakowanie cd i już było lepiej. Ja lubię absolutną ciemność i nawet słabe wyświetlacze sonego mi przeszkadzająJest opcja przyciemniania i wygaszania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULII Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Ja nie zgłębiałem tematu przepisałem ustawienia dźwięku i słuchałem różnic od poprzednika. Kilka następnych wieczorów spędziłem na poprawianiu co mi nie pasuje w dźwięku i wymontowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 4, 2019 Author Share Posted April 4, 2019 Ja przyciemniam ekran i jest ok, nie miałem jeszcze z tym problemu. Tak, mid i tw są w miarę jak najbliżej siebie i tw jest cofnięty względem mida o 5mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Ja przyciemniam ekran i jest ok, nie miałem jeszcze z tym problemu. Tak, mid i tw są w miarę jak najbliżej siebie i tw jest cofnięty względem mida o 5mm.Mierzyłeś ile na procesorze wychodzi opóźnienia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 4, 2019 Author Share Posted April 4, 2019 Na razie mam trochę pracy z komorami, ich ukierunkowaniem itp. Później zajmę się czasówkami i strojeniem, ale jak do tej pory jest to wartość w okolicach 1,5 ms. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 5, 2019 Author Share Posted April 5, 2019 Buli kontempluje przy muzyce tylko zapomina oczy przymknąć ;)Co do uchwytów - można zerknąć? Dopiero teraz zauważyłem Twoje pytanie Tutaj uchwyt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 A dziękuję ślicznieDo kompletu jakiś zgrabny kinkiet lub uchwyt nie rzucający się w czy i po ukierunkowaniu montaż z głowy- trzeba się rozmówić ze wspomnianym kolegą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Pytanko,Jaką masz grubość ścianek w tych komorach? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 8, 2019 Author Share Posted April 8, 2019 Prawdopodobnie około 5mm i 50% wypełnienia, ale to jest oczywiście indywidualnie do ustalenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 25, 2019 Author Share Posted April 25, 2019 Mały update, drzwi są na razie rozebrane i czekają na poprawki, sam jeszcze nie wiem jakie, ale potrzebne jest ich usztywnienie, bo blacha lubiła sobie trochę pofalować. Trochę je też uszczelniłem, głównie koło zamka, klamki i ogranicznika. Z dalszych modyfikacji to została przerobiona zapalniczka pod stałe zasilanie z włącznikiem i pod to jest pociągnięta remotka z procka, czyli ominięty jest tryb economy mode (muzyka gra cały czas). Wywaliłem też wełnę z komór na średniaki, bez niej chyba gra lepiej. I jeszcze wleciał dedykowany uchwyt na grajka bo nie miałem gdzie go podziać, a tak to jest w widocznym miejscu i łatwiej nim sterować. Miejsce na niego jest po schowku z lewej strony na konsoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek13 Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Bardzo fajna instalacja odtwarzacza. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Przemyślałem temat z drzwiami i pójdę na razie w włókno szklane. Zobaczymy jak się sprawdzi, jeszcze nie miałem z tym materiałem do czynienia. Drzwi zmatowione i odtłuszczone, dzisiaj poszły 4 warstwy 450g. Planuję za tydzień, jak się to utwardzi, położyć jeszcze kilka warstw, żeby w sumie było koło 6-8 warstw. Znalazłem człowieka, co mi to zrobił. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Historia jak to zwykłe peżo zamienia się w czołg Kibicuje ostro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Włókno szklane jest sztywne to fakt... ale zastanawiam się jak szybko odejdzie od blachy ta forma z włókna. Blacha ma to do siebie że pracuje i nie mam na myśli pracy od głośników w drzwiach a bardziej wibracje podczas jazdy i przy zamykaniu drzwi. Nie żebym jakoś hejtował poprostu mam mieszne uczucia co do tego patentu. Obym się mylił. Myślę ze lepszym pomysłem będą profile/rurki z matalu(nie ważne jakiego może być adamandium) przyklejone na klej do aluminium do poszycia drzwi. I dla pewności skręcone do drzwi, bo podobno takie elementy zachowują się jak ostrza zabijając całe życie w samochodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Można je odkleic i wkleic na klej do szyb . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Dzięki za sugestie, myślałem o tym, ale miałem już rurki powklejane i siesię za bardzo nie sprawdziły. Nie wiem jak miałbym je przykręcić do drzwi na tamtej powierzchni. Tam gdzie jest montowany woofer już bardziej widzę ich zastosowanie i tak też mam zrobione. Zobaczymy jak się z czasem zachowa to włókno. Jak będzie źle to będę dalej myślał. Klej do szyb też nie jest głupim pomysłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Jak juz chcesz wklejać to nie na klej do szyb a na mase poliuretanową( np w kolorze grafit, w tubkach do pistoletu jak sylykon). 24h w temperaturze 18-20 stopni i prędzej drzwi wymienisz niż odkleisz, oczywiscie muszą być takowe wcześniej oczyszczone. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy972 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Również polecam to co kolega wyżej. Z tego co kojarzę można pod taką masę kupić jeszcze ,,grunt" po tym nie ma opcji żeby co kolwiek odeszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted May 1, 2019 Author Share Posted May 1, 2019 Dzięki chłopaki, macie na myśli coś takiego? NOVOL GRAVIT 630 - POLIURETANOWA MASA USZCZELNIAJĄ https://allegro.pl/oferta/novol-gravit-630-poliuretanowa-masa-uszczelniaja-6697049761 Jak się faktycznie będzie coś z tym działo to wezmę to rozwiązanie pod uwagę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudy972 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Pewnie też dobre novol mi się sprawdzał w innych produktach. Jeśli chodzi o poliuretan ja próbowałem tylko z sika (sikafkex) i grunty sika (primer) połączenia jedno z 2 nie do ruszenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Sikaflex lepszy. Novol troche osłabł i bardziej na marketingu leci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Sikaflex lepszy. Novol troche osłabł i bardziej na marketingu leciA nie sealflex? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts