Barth Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Zmieniłem 2 kable USB i dwie ładowarki i było to samo.Natomiast podpiąłem zasilanie przez powerbank i było ok.Potestuje to w dłuższej perspektywie czasu, ale może się sprawdzi. Trzeba bardzo uważać z zasilaniem z ładowarek USB. Można spalić źródło.Mi przez ładowarkę USB padł procesor H600... Coax jest np. w DSP PRO MK2 - u mnie działa . Ja też mam... ale w czym to pomaga koledze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Ja miałem przez ponad rok czasu konwerter i zasilanie z gniazda zapalniczki i nigdy takich problemów . Tylko ze ładowarka sony za 80zl ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Rozek260 - mógłbyś podesłać jakiś link do tego adaptera i do ładowarki które miałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Czy radio którego używasz to alpine 137bti ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Jedyne źródło sygnału to Fiio X5 mk3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 A tamto radio ? Calkiem odlaczone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULII Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Sprawdź na innym kablu fiio - conwenter. Też miałem jazdy żeby wydobyć sygnał Gram teraz na tym krótkim co był w zestawie. Mam kupione że trzy inne żeby wyeliminować to łączenie RCA i żaden nie działał. Ostatnio doszedł nareszcie Ori fiio , ale jeszcze nie testowałem czy będzie działał prawidłowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Nie mam juz zadnego radia. Tamto gralo pod ori glosnikami. Tutaj juz nie widze dla niego zastosowania. Bulii, masz na mysli kabel coax od Fiio do adaptera? Mam kilka kabli rca i na kazdym to samo. Moze ten adapter jest jakis popsuty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 A ja właśnie widzę. Co stoi na przeszkodzie aby wyciągnąć sygnał optyczny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULII Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Tak , o ten kabel mi chodzi. Konwertery też dwa przerobiłem i działa taki jak rożek polecił ( temat alternatywne źródła dźwięku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Zohan - w sensie żeby wyciągnąć optyka z CD z tego radia? Dzięki Bulii, znalazłem tam w temacie ten konwerter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Nie tylko cd ale usb i tuner też będzie chodził po świetle. Był był już taki temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Rozumiem, tylko ja juz nie chce nic z tych rzeczy :-) Dlatego wlasnie zawitalo Fiio, na ktorym mam muzyke z dysku oraz z Tidala i podoba mi sie takie rozwiązanie ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULII Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Plus YouTube i radio jakie się chce ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malutki Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Rozek260 - mógłbyś podesłać jakiś link do tego adaptera i do ładowarki które miałeś?ja do zasilania tableta w aucie używam tej ładowarki i z czystym sumieniem polecam, do kupienia za kilka dyszek na alle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Czy ktoś z posiadaczy P SIX wie do czego służy ta regulacja, zaznaczone na czerwono? Wersja programu 4.42b. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Czy ktoś z posiadaczy P SIX wie do czego służy ta regulacja, zaznaczone na czerwono? Wersja programu 4.42b. Nic nie widać co tam jest napisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Kliknij w zdjęcie to się powiększy ;-) jest tam jakaś regulacja w dB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Powiększałem ale to nic nie daje. Pewnie jest to jakieś wysterowania wejścia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 27, 2019 Author Share Posted March 27, 2019 Oki, u mnie działa. Wrzucam powiększone zdjęcie. Chodzi o to czy ktoś to testował i wie na co wpływa. Ja ze swoimi trzaskami jeszcze nie testowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
driver Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Zamysł imponujący Przy okazji mam pytanie: czy ma znaczenie kąt pochylenia WF w drzwiach? I czy gleboki dystans nie wpływa negatywnie (a moze wlasnie wplywa pozytywnie lub w ogóle nie wpływa - pytam jako laik) na pracę samego glosnika? Pytam bo robiac swoje dystanse martwilem sie ze WF nie jest "zanurzony" w drzwiach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Zamysł imponujący Przy okazji mam pytanie: czy ma znaczenie kąt pochylenia WF w drzwiach? I czy gleboki dystans nie wpływa negatywnie (a moze wlasnie wplywa pozytywnie lub w ogóle nie wpływa - pytam jako laik) na pracę samego glosnika? Pytam bo robiac swoje dystanse martwilem sie ze WF nie jest "zanurzony" w drzwiach.Zobacz jak się zmienia charakterystyka rezonansowa głośników 0° 30°60°oraz 90° na wykresach od producenta. Dystans jak jest za długi to robi się taki tubowy dźwięk A woofer zachowuje się jakby nie było za nim powietrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Logika mi mówi, że w lewym pionie (fotka) jest pokazany poziom sygnału. Analogowy i cyfrowy - czyli ten ostatni jest cyfrowy, ale nie sugeruję w której sekcji toru dsp... bo idę spać ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intermis Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 Wygląda jak poziom sygnału dla wejścia cyfrowego (Toslink). Taki "cyfrowy gain", podejrzewam, że służy do tego żeby sobie wyrównać poziomy różnych wejść (analog/cyfra) żeby nie było różnicy głośności przy przełączaniu źródeł. W Twoim przypadku raczej nic tym nie ugrasz poza tym, że w zależności od danej nastawy głośności "master" będzie różna głośność na wyjściach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 30, 2019 Author Share Posted March 30, 2019 Dzięki chłopaki za sugestie. Udało mi się ustalić organoleptycznie, że faktycznie jest to gain, ale aby wzmocnić sygnał Digital należało wzmocnić wejście Analog :-) co dla mnie nie było takie oczywiste. Wzmacnianie wejścia Digital w moim przypadku nic nie zmieniało. Działam dalej :-) Czekam obecnie na komory pod mid i tw od kolegi michas75. Na testy bardzo fajne rozwiązanie a nawet jak się ktoś uprze to można na stałe zostawić. Tutaj wydruk próbny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts