Barth Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 No, w najgorszym wypadku konieczne będzie żywicowanie całych drzwi i szyba na stałe....na klej do szyb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 a w tamtych drzwiach mało co chciało graćmi tam w 206 coś grało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 Co Ci się tam najlepiej sprawdziło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Że się tak brzydko wyrażę "jajko" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 6x9? Takich akurat nie testowałem :-) Natomiast z tego co pamiętam to tego typu głośniki mają Sd coś jak chyba 20cm woofery, więc w sumie się nie dziwie. Pisząc, że nic nie chciało tam grać miałem na myśli standardowy rozmiar 16 cm. Po Twojej wypowiedzi można się w tym utwierdzić ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Zawsze mozna sprobowac skleić komory a wtedy poszerzają się horyzonty:-) Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufik Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 ŁOŁ to się nazywa comeback Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Kiedy odpalenie sprzętu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 21, 2019 Author Share Posted March 21, 2019 Pisałem wcześniej, około 2 tygodnie. Pare rzeczy musi mi jeszcze dojechać :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m43b18 Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Ja już paznokcie obgryzłem, bo czekam jak to będzie grało ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 25, 2019 Author Share Posted March 25, 2019 Mały update. Co miało dojechać dojechało i dzisiaj udało się po całodniowych bojach uruchomić system, ale też nie do końca poprawnie. Mam obecnie jakieś trzaski/charczenie na wszystkich głośnikach. Po 1-2 godzinach trochę się zmniejszyły i niektóre utwory nawet dało się normalnie posłuchać ale nadal jest coś nie tak. Słychać też jak się reguluje głośność potencjometrem takie pykanie. Jutro będę dalej rozgryzał temat. Parę foteczek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Jak cięcia ustawiłeś ? Jak pierwsze wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 25, 2019 Author Share Posted March 25, 2019 Pierwsze wrażenia mniej więcej takie https://youtu.be/8_mzHiCY9XY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Podłączyłeś inne źródło dźwięku prosto do wzmacniacza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michas75 Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Wywal ten konwerter na chwilę i wejdź na procek HI input na testa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoHaN Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Wywal ten konwerter na chwilę i wejdź na procek HI input na testa.Albo przez rca jak proc ma takie wejście. Też myślałem o tym konwerterze.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoMadej Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Michał na pewno to wie chłopaki. Pewnie wczoraj było już zbyt późno na dalsze grzebanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Po wstępnych testach wychodzi, że to coś z zasilaniem/ładowarką USB. Mam rozdzielenie na 2 gniazda i jak odłączę ładowanie telefonu to jest dużo lepiej. Czasem też pomaga wyjęcie ładowarki z gniazda zapalniczki i ponowne włożenie. Jeszcze musze sprawdzić na innej ładowarce i innym kablu USB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufik Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Do proca idziesz coaxem czy toslinkiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m43b18 Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 ja tak miałem z kijową ładowarką USB, siała spustoszenie piękne ;D Ale co wymagać za 6zł z chińskiego marketu(stacjonarnego, przed marżami to pewnie ładowarka z 50gr kosztowała haha) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 Do proca ide toslinkiem. Zmieniłem 2 kable USB i dwie ładowarki i było to samo. Natomiast podpiąłem zasilanie przez powerbank i było ok. Potestuje to w dłuższej perspektywie czasu, ale może się sprawdzi. Teraz będzie można na spokojnie zacząć stroić, oczywiście wstępnie, bo jeszcze musze jakieś komory na średniaki tymczasowe założyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoMadej Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Aż jestem ciekaw, jak taki Helix będzie sobie radził z tymi drzwiami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArturoPZ Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Proc nie ma wejscia coax? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barth Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Proc nie ma wejscia coax? Helix P SIX niema coaxa - przecież wtedy autor nie używałby konwertera!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobih Posted March 26, 2019 Share Posted March 26, 2019 Coax jest np. w DSP PRO MK2 - u mnie działa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts