sslawekk Posted September 22 Share Posted September 22 Dzieje się😉 Co to za grajek na froncie będzie basował? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted September 22 Share Posted September 22 Taramps? Na gliwickiej pół głuchy wysiadłem a Ty jeszcze moc podnosisz? Będzie się działo ☝️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted September 22 Author Share Posted September 22 3 godziny temu, sslawekk napisał: Dzieje się😉 Co to za grajek na froncie będzie basował? Tak jak na zdjęciu będzie to Dayton Audio Ultimax II 12 cali. 10 minut temu, 4diwr0c napisał: Taramps? Na gliwickiej pół głuchy wysiadłem a Ty jeszcze moc podnosisz? Będzie się działo ☝️ Docelowy subwoofer będzie wymagał czegoś mocniejszego niż jest teraz, ale niekoniecznie będzie z tego tytułu głośniej 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted September 22 Share Posted September 22 Działaj działaj 👍💪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarnyturek Posted September 23 Share Posted September 23 Jestem ciekaw tego Dayton'a. Daj znać jak go zamontuję aż i ustawisz. Ludziska piszą, że jest bardzo dobry i ciekaw jestem Twojego zdania. Fajny projekt👍🏻 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted September 28 Author Share Posted September 28 Dzisiaj kolejny mały progres, przebudowa i dołożenie kolejnego wzmacniacza, pociągnięcie drugiego kabla 35mm2 z Aku i kabelkologia. Może ruszę coś z front subem w tym tygodniu to też wrzucę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted October 2 Author Share Posted October 2 Zacząłem lepić skrzynkę na front suba. Jeszcze trochę pracy przede mną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankus Posted October 2 Share Posted October 2 Za wiele miejsca na nogi pasażer mieć nie będzie. Wygląda ciekawie czekam na dalszy rozwój projektu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakamichi Posted October 2 Share Posted October 2 Godzinę temu, Jankus napisał: Za wiele miejsca na nogi pasażer mieć nie będzie. On sam tam nie siedzi , a jeśli jeszcze nie wybrał , to wybierze niższą 🙂. Byle nie kazała ściszać co 2 km 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted October 4 Author Share Posted October 4 W dniu 2.10.2025 o 19:41, Jankus napisał: Za wiele miejsca na nogi pasażer mieć nie będzie. Wygląda ciekawie czekam na dalszy rozwój projektu Rzadko tam ktoś jeździ, ale ogólnie jest to jakiś kompromis z miejscem. W dniu 2.10.2025 o 21:05, nakamichi napisał: On sam tam nie siedzi , a jeśli jeszcze nie wybrał , to wybierze niższą 🙂. Byle nie kazała ściszać co 2 km 😄 Wybrana, jest niższa i nie każe ściszać 😎 Mały update, skrzynka już skończona, zostało okleić materiałem i skręcić do kupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted October 6 Author Share Posted October 6 Skrzynka skończona i nowa instalacja kablowa też. Głośnik uruchomiony i teraz pozostaje to dobrze wystroić. Pierwsze wrażenia są obiecujące. Nowy wzmacniacz się świeci jak na dyskotece 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted October 7 Share Posted October 7 W dniu 6.10.2025 o 09:30, stanec napisał: Pierwsze wrażenia są obiecujące. Michał, napisz coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted October 8 Author Share Posted October 8 23 godziny temu, Raadek napisał: Michał, napisz coś więcej. Sama koncepcja frontsuba jest ciekawa, ponieważ odciąża woofery od grania pasmem które w drzwiach otwartych się już za bardzo nie sprawdza, rezonanse itp. Więc woofery mają lżejsze życie plus mniej rezonansów z tapicerki. Co do samego Ultimaxa to głośnik jest nowy, więc wymaga rozegrania i zestrojenia, więc to dopiero za jakiś czas. Na razie trudno mi coś napisać więcej o brzmieniu gdy za niski bas odpowiada inny przetwornik i za wyższy bas, kick też odpowiadają inne przetworniki. Ważne żeby się dobrze wkleił pomiędzy. Jeśli mi się jednak nie spodoba to będę szukał dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted October 8 Share Posted October 8 6 minut temu, stanec napisał: Sama koncepcja frontsuba jest ciekawa, ponieważ odciąża woofery od grania pasmem które w drzwiach otwartych się już za bardzo nie sprawdza, rezonanse itp. Więc woofery mają lżejsze życie plus mniej rezonansów z tapicerki. Co do samego Ultimaxa to głośnik jest nowy, więc wymaga rozegrania i zestrojenia, więc to dopiero za jakiś czas. Na razie trudno mi coś napisać więcej o brzmieniu gdy za niski bas odpowiada inny przetwornik i za wyższy bas, kick też odpowiadają inne przetworniki. Ważne żeby się dobrze wkleił pomiędzy. Jeśli mi się jednak nie spodoba to będę szukał dalej. Bedzie co posłuchać w Bydgoszczu ? 😜 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted October 8 Author Share Posted October 8 2 godziny temu, rozek260 napisał: Bedzie co posłuchać w Bydgoszczu ? 😜 Niestety nie dam rady dojechać, będę wtedy w pracy 😐 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts