szymin89 Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Zdjęcia z telefonu wchodzą bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted January 7, 2021 Author Share Posted January 7, 2021 Hejka Z małych aktualizacji to dorzuciłem w aucie takie małe urządzonko co odłącza mi napięcie na kablu remote w momencie gdy zapomnę wyłączyć system audio. Gdy np. napięcie spadnie poniżej 12,3V to następuje odłączenie zasilania a gdy napięcie wzrośnie o 1V to znów się załączy (czyli gdy np. odpalę auto). Można oczywiście te wartości ustawiać według uznania. Zamówiłem również akumulator w technologii LiFePO4 i czekam na wysyłkę z Chin, więc pewnie ze 2 miesiące się zejdzie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4diwr0c Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Sprytne [emoji106][emoji108] Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArturoPZ Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Możesz podać symbol tego układu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 To jest dokładnie ten układ, który kupiłem: Moduł ochrony baterii przed rozładowaniem XH-M609 https://allegro.pl/oferta/zabezpieczenie-przed-rozladowaniem-akumulatora-9756340609?snapshot=MjAyMC0xMi0yOFQwMTowMDoyOS44ODJaO2J1eWVyOzQ1MGVlYzU3YzNkYTE5OWE4MzUzYmFjMTJiMmVjNWRjNGFmNjdlNThlZTY0ZDNkMDQzMmY3Nzg0ZTBhMzlmZmI%3D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArturoPZ Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Dzięki wielkie!! U mnie też się przyda taki układ. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted April 25, 2021 Author Share Posted April 25, 2021 Hejka Mały update systemu, wleciał nowy aku w technologii LiFePO4 80Ah do długich odsłuchów na postoju i będą zmiany na słupkach, czyli zestaw Scan Speka wylatuje a na jego miejsce wchodzi Tweeter SB Acoustic Satori TW29TXN-B oraz średniak też z serii Textreme czyli MW16TX-4. Plus jeszcze jeden projekt się pojawi jak znajdę czas, zajawka na zdjęciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassikora Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Ten mid będzie na słupku? Szacun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted May 1, 2021 Author Share Posted May 1, 2021 Dokładnie, będzie na słupku. Powoli działam z tematem, kierunki złapane i dalej żywicowanie. Może w weekend ogarnę temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymin89 Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Albo grubo, albo wcale! Jest subwoower w drzwiach, bedzie woofer na słupku. Nie myslałeś nad jakąś stalową konstrukcją przykreconą do karoserii i dopiero do niej 'średniak'? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truck Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Lubię ten temat , przynajmniej nic sztampowego, walcz dalej Michał z projektem , jestem ciekawy co z tego wyjdzie . Grubo jest . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
intermis Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Ładnie, oby diagnosta na przeglądzie się nie przyczepił, że ogranicza widoczność bo spory z tego "bałwan" wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michas75 Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 Obowiązku okazania słupka z głośnikami na badaniu nie ma więc spokojnie, nawet jak dostanie kartkę z uwagami zakłada zwykły plastik i muszą mu podbić. Oby diagnosta przetrwał badanie jak przyjdzie do głowy mu posłuchać zestawu Michała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted May 4, 2021 Author Share Posted May 4, 2021 Nie ma potrzeby stalowej konstrukcji do średniaka, bez przesady :-)Słupki robocze wstępnie ogarnięte, czas posłuchać i postroić. Średnica bardzo szczegółowa, słychać sporo niuansów dźwiękowych, nie wydziera się, dźwięk trzymany w ryzach przy większych głośnościach. Raczej przeźroczysty niż ocieplony, za kotarą czy coś tego typu. Góra bardziej podchodzi pod brzmienie twardych membran jak beryl, szybsze wygaszanie dźwięków, bardziej konturowe, spokojniejsze niż SS, ale nie brakuje powietrza. Jest to jednak inne brzmienie niż SS i może się podobać. Dużo osłuchiwania i strojenia przede mną ale potencjał dosyć spory. Być może przydałaby się większa komora na średniaki albo coś w stylu otworu stratnego z tyłu słupka, ale to trzeba będzie potestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbdrag Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 jak to gra w porównaniu do poprzedniej wersji twojego auta zwłaszcza wysokie tony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanec Posted May 24, 2021 Author Share Posted May 24, 2021 Słupki robocze wstępnie ogarnięte, czas posłuchać i postroić. Średnica bardzo szczegółowa, słychać sporo niuansów dźwiękowych, nie wydziera się, dźwięk trzymany w ryzach przy większych głośnościach. Raczej przeźroczysty niż ocieplony, za kotarą czy coś tego typu. Góra bardziej podchodzi pod brzmienie twardych membran jak beryl, szybsze wygaszanie dźwięków, bardziej konturowe, spokojniejsze niż SS, ale nie brakuje powietrza. Jest to jednak inne brzmienie niż SS i może się podobać. Dużo osłuchiwania i strojenia przede mną ale potencjał dosyć spory. Być może przydałaby się większa komora na średniaki albo coś w stylu otworu stratnego z tyłu słupka, ale to trzeba będzie potestować. Jest opis grania wyżej w stosunku do SS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi62 Posted October 19, 2022 Share Posted October 19, 2022 Mam słupki do moreli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts