Abstynent Posted January 5, 2019 Share Posted January 5, 2019 Mam dokładnie przeciwne zdanie Rozwiń myśl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted January 6, 2019 Author Share Posted January 6, 2019 Radzę przerobić zasilanie radia z gniazda zapalniczki ( robiłem taki zabieg w b6) Bo jak by nie patrzył, mając radio włączone kręcisz na włączonym systemie i wcale nie jest to zdrowe dla pieców. Zasilanie dla radia i CB od samego początku puszczone sa bezpośrednio z akumulatora z pominięciem elektryki samochodu. Juz w kolejnym aucie mam niezależny włącznik wzbudzenia systemu niezależnie od pozycji kluczyka właśnie dla ochrony sprzętów przy rozruchu. PS. Kable przypadkowe, kolory przypadkowe, wrzuciłem co było. W lato planuję schować kabke pod podłogę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Cober, jak średniaki Ci pod pasowały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted January 6, 2019 Author Share Posted January 6, 2019 Pod pasowały. Grają jaśniej niż PFC 80 przez co lepiej zgrywają się z tytanowymi TN51. Są dość trudne do ogarnięcia i po wrzuceniu PFC 80 uznałem, że 3-401 sprzedam i znajdą chyba 7 z kolei właściciela a PFC będą strzałem w dziesiątkę. Drugie podejście do magnesiaków, zmiana strojenia i podejścia pokazały, że jednak specyficzne TN51 lepiej z nimi tworzą całość. PFC 80 to taki bezpieczny średniak, który według mnie świetnie nadawałby się do wszelkiej maści kopułkowych tekstylnych tweeterów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 3-401b. lubię, super głośniki. Zastanawiałem się czy to chwilowe zauroczenie czy jednak się na nich poznałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Wszedzie sie cos rusza... trzeba ogarnąć tyły i wziąć się za siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted January 13, 2019 Author Share Posted January 13, 2019 Bo czarny procek nie pasował kolorystycznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domin Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Gra to coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArturoPZ Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Bardzo pozytywna zmiana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonek Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Czuć piniondz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted January 13, 2019 Author Share Posted January 13, 2019 Gra to coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek_smok Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Dołączyłeś do ginącego gatunku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonek Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Dołączyłeś do ginącego gatunku Taa, zginie jak się żonka dowie ile to piniendzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 E tam.. Bardziej obawiam się tego ile czeka mnie pracy z zestrojeniem tego wszysykiego żeby zagrało chociaż w połowie swoich możliwości. W sumie bardziej obawiam się czy starczy moich umiejętności O_o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocca Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 He he. Sprawa dobiła do sedna. Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Cober, jak brzmienie po zmianie piecowni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted February 10, 2019 Author Share Posted February 10, 2019 Wrzuciłem na testy Emki pozbierane z Zielonki (dzięki za użyczenie Raadek i Domin) Wrzucone na szybko, pocięte aktywnie. M1 gra naturalnie, wokale naturalniejsze niż na moich Genesisach. M1 nie jest wcale taka ciepła jak się o niej pisało i jaką pamiętam z połączenia z Pioneerem P90 i Braxami Matrix sprzed kilku lat. Jest neutralna i naturalna. Przy połączeniu z efektywnymi Betami Six na dole niczego nie brakuje jednak profil brzmienia bliższy memu sercu z Genesisa. Dobrze było odświeżyć ich brzmienie na innych klockach po kilku latach. Jedne i drugie piece mają swoje zalety jednak zostaję przy swoich Quad Mono i Triple Mono. PS. Test to by był wtedy gdyby zrobić porządną pasywkę i dopiero porównywać Genesisa do Xesa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Pojeździj z nimi i pobaw się cięciami. Chyba za szybko na ocenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted February 10, 2019 Author Share Posted February 10, 2019 Nabijam te memorki, zmieniam, kombinuję. Od niedawna wspomagam się mikrofonem może coś z tego kiedyś wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Musi wyjść, czasówki zadziałały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted February 10, 2019 Author Share Posted February 10, 2019 Tak popsułem wszytko ostatnim strojeniem, zamotałem się ale to już temat jak się spotkamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Bałem się że to ja coś niedomagam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirlok Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Bałem się że to ja coś niedomagam Bo nie domagasz. Ostatnio nie potrafiłeś wzmacniacza włączyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raadek Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 To przez grypę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wcrew Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 jednak profil brzmienia bliższy memu sercu z Genesisa Właśnie tego doswiadczyłem sa50 był zmuszony napędzać lotusy i mimo lekkich braków na dole to średnica rekompensowała całą resztę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts