Jump to content

U Cober'a w wozidle...

Cober
 Share

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Radzę przerobić zasilanie radia z gniazda zapalniczki ( robiłem taki zabieg w b6) 

Bo jak by nie patrzył, mając radio włączone kręcisz na włączonym systemie i wcale nie jest to zdrowe dla pieców. 

Zasilanie dla radia i CB od samego początku puszczone sa bezpośrednio z akumulatora z pominięciem elektryki samochodu. Juz w kolejnym aucie mam niezależny włącznik wzbudzenia systemu niezależnie od pozycji kluczyka właśnie dla ochrony sprzętów przy rozruchu.

PS. Kable przypadkowe, kolory przypadkowe, wrzuciłem co było. W lato planuję schować kabke pod podłogę

Pod pasowały. Grają jaśniej niż PFC 80 przez co lepiej zgrywają się z tytanowymi TN51. Są dość trudne do ogarnięcia i po wrzuceniu PFC 80 uznałem, że 3-401 sprzedam i znajdą chyba 7 z kolei właściciela :P a PFC będą strzałem w dziesiątkę. Drugie podejście do magnesiaków, zmiana strojenia i podejścia pokazały, że jednak specyficzne TN51 lepiej z nimi tworzą całość. PFC 80 to taki bezpieczny średniak, który według mnie świetnie nadawałby się do wszelkiej maści kopułkowych tekstylnych tweeterów

E tam.. Bardziej obawiam się tego ile czeka mnie pracy z zestrojeniem tego wszysykiego żeby zagrało chociaż w połowie swoich możliwości. W sumie bardziej obawiam się czy starczy moich umiejętności O_o

• 4 weeks later...

Wrzuciłem na testy Emki pozbierane z Zielonki (dzięki za użyczenie Raadek i Domin) :D

Wrzucone na szybko, pocięte aktywnie. M1 gra naturalnie, wokale naturalniejsze niż na moich Genesisach. M1 nie jest wcale taka ciepła jak się o niej pisało i jaką pamiętam z połączenia z Pioneerem P90 i Braxami Matrix sprzed kilku lat. Jest neutralna i naturalna. Przy połączeniu z efektywnymi Betami Six na dole niczego nie brakuje jednak profil brzmienia bliższy memu sercu z Genesisa. Dobrze było odświeżyć ich brzmienie na innych klockach po kilku latach. Jedne i drugie piece mają swoje zalety jednak zostaję przy swoich Quad Mono i Triple Mono.

PS. Test to by był wtedy gdyby zrobić porządną pasywkę i dopiero porównywać Genesisa do Xesa.

post-1957-0-40009700-1549822301_thumb.jpg

jednak profil brzmienia bliższy memu sercu z Genesisa

Właśnie tego doswiadczyłem :) sa50 był zmuszony napędzać lotusy i mimo lekkich braków na dole to średnica rekompensowała całą resztę...