Mocca Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Wykonanie pinkne ale w porównaniu do wersji z Etonem to już lekko przyduze słupki się zrobiły. No ale ma grać. Skrobnij proszę jak ma się Beta do Etona? Szczególnie mnie interesuje, tym bardziej, że sam będę wsadzał sredniaka blizniaczego do Etona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazar Posted December 14, 2019 Share Posted December 14, 2019 Pewnie kick ze słupka a nie z drzwi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted December 14, 2019 Author Share Posted December 14, 2019 10cm to nie dużo na słupku najlepsze konstrukcje mają od 10 do 12cm np Alpine F1, Tec LS, Rainbow itp. Jest stara prosta zasada: większy może więcej;) Większy zagra "większym" dźwiękiem (tak mi kiedyś Mirek Smok powiedział) Wiecej o brzmieniu wypowiem się za kilka dni/tygodni jak rozruszam Bety i ustawię system. Jeśli chodzi o rozmieszczenie i ukierunkowanie głośników sugerowałem się głównie brzmieniem z lekkim kompromisem między estetyką a widocznością mając z tyłu głowy pomysł, że takiego ustawienia nie testowałem. Jak coś będzie nie tak zrobi się nowe słupki lubię zapach rozpuszczalnikòw odparowjących z żywic i szpachli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek860824 Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Kamil chyba czas zaktualizować temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cober Posted September 6, 2022 Author Share Posted September 6, 2022 Witam po dwóch i pół roku Życie zmusiło do traktowania swojego wspaniałego hobby po macoszemu. Po setupie z XESowym zasilaniem wkradły się na krótki czas Audio Arty 100HC. W tym samym czasie na źródło wskoczyła F1 CDA-7990R gdzie już była w parze z kozackim PXA-H900 Taki zestaw grał około roku. Następnie wymieniłem wzmacniacze na bajeranckie i efektowne Helixy P400, grało tak około pół roku a spodobały mi się na tyle, że aktualnie w piecowni zawitały dwa Helixy C FOUR i trochę bałaganu w kablach (dlatego nie będę pokazywał zdjęć). Zestaw źródła Alpine F1 znalazł nowego szczęśliwego nabywcę a ja jeszcze bardziej szczęśliwy gram na źródle w postaci Alpine CHA-S605 i procku PXA-H701 a steruje tym Alpine IVA-910. Superkondensatory przy wydajnych i stabilnych Helixach C Four nie wnosiły zupełnie nic więc poszły w odstawkę. Na słupkach nic się nie zmieniło. Na subach grają już jakiś czas starsze HE2 i jednak... kocham Rockfordy. Kombinuję wrócić do równie kochanego Etona PA-2802 gdybym zapragnął mocno zaburzyć równowagę tonalną na rzecz niskiego basu Jest plan zrobić nowe słupki z innymi kierunkami... w tym roku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekTDI Posted October 12, 2022 Share Posted October 12, 2022 Dla mnie zabudowa wzmaków mistrzostwo! bym robił auto, to bym pukał do ciebie 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts