Jump to content

Jesteś nowy, więc tutaj się witamy... Czytaj pierwszy post!

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...

Cześć. Jestem Piotrek. Mieszkam niedaleko Wrocławia. Do car audio wróciłem po kilkunastu latach. Znalazłem jeszcze w szafie, kilka pozostałości z dawnych lat i obecnie cały czas cos dłubie w starym xtype, w temacie grania. Na forum zaglądałem już kilkanaście lat temu, ale bardziej czytam, niż się udzielam. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Cześć wszystkich!

Z tej strony Patryk, pochodzę z Wrocławia i lat mam już ponad czterdzieści.

Co do CA, to dopiero zacząłem się interesować głębiej tematem choć w aucie zawsze jakieś radyjko było.

Swoją wiedzę będę chciał ćwiczyć na pacjencie Honda CR-V 2, bo tak kiepskiego systemu grającego jeszcze nie słyszałem. Nawet moje Volvo 850 po wstawieniu Alpine TDA-7560 grało kurde lepiej.

Cześć, 

Tomek z tej strony. 

CA interesuje się od dawna, czyli w moim przypadku od ok 20 lat. Wzięło się to oczywiście z konieczności. Audio w Mondeo mk2 oraz VW up były kiepskie i wymagały interwencji. Było więc wygłuszenie, wymiana głośników, radia i dokładanie wzmacniacza. Potem nastąpił okres, gdzie posiadane auta miały co najmniej dobre audio, a w przypadku Volvo V60 z Harmanem nawet bardzo. Aż do momentu gdy pojawiło się X3 G01 LCI. Tak kiepskiego audio w tak drogim aucie jeszcze nie słyszałem 😳. No i jestem. Mam zamiar nad tym samochodem nieco popracować. 

Cześć wszystkim, w car audio bawię się na własną rękę od około roku, przez ten czas przewinęły się przez moje ręce marketówki i porządniejsze głośniki,w tym momencie chcę włożyć coś sensownego i cieszyć się graniem bez przeróbek. Wierzę, że to możliwe 😉

• 1 month later...

Cześć wszystkim forumowiczom ;).Mam na imię Tomek lat 39 pochodzę z Kozienic nie daleko Radomia. Na forum trafiłem o ile dobrze pamiętam po wpisaniu caraudio forum w google w poszukiwaniu wiedzy.Fajnie się czyta w pracy 😉 . Pacjent to Audi a4b6(150a altek). Jestem początkujący i chciałem w tym roku wygłuszyć sobie drzwi + wymiana głośników, ew zmienić suba. Na tą chwilę radio to Alpine ute-92-bt, wzmak dls a7, + 2magnaty xtc300 w skrzyni 92l 37hz, drzwi oryginalne głośniki. Zabawę z audio zaczynaliśmy z kumplami jeżdząć na wolumen polonezem na gaz;) dawne czasy. Z góry dziękuję wszystkim którzy są chętni do dzielenia się wiedzą. Dobrego życia życzę.

• 1 month later...

Kamil, lat 33 , chcę żeby dawało po uszach :D ogólnie nie mam pojęcia o car audio, zajmuję się rybami i oczkami wodnymi ( moja strona  )  sprawdzcie to będę wdzięczny. Auto jakie posiadam to Ford SMax ale nieco porobiony wizualnie i silnikowo. Wszystko postaram się opisać dziś wieczorem :D

• 1 month later...

Hejka. Pytanko czy ktoś miał styczność z procesorem Sennuopu DP X10 

. Brak informacji w internecie same reklamy . Trochę filmików zrobili Rosjanie.  Wygląda ciekawie zwrotnice, czasówki korekcja ale nic o brzmieniu

• 3 weeks later...

Cześć,

jestem Sławek, z car audio mam do czynienia od kilkunastu lat. Aktualnie będę próbował poprawić B&O w A5 i mam nadzieję, że dostanę od Was kilka cennych uwag 😉 

pozdro! 

Część 

Nazywam się Leszek.Pochodze z Radomska. Muzykę i kocham od zawsze, odkąd tylko pamiętam..Mam własne studio odsłuchowe,gdzie słucham muzyki.Najbardziej lubię koncerty na żywo na które jeżdżę kilkanaście razy w roku .Mam Subaru legacy 4 do nagłośnienia.Na razie fabryczne nagłośnienie.Aczkolwiek mi byam kupiony kilkanaście lat temu taki sprzęt :wznak u dimension 4.30 wznak Boss Audio GT 3000 . Głośniki power bass seria XL i głośnik basowy  Boss Audio i kondensator Hollywood 5F.

Będę chciał to zmontować w Subaru.

• 2 weeks later...

Witam na imię mi Tomasz mam 39 lat  i pochodzę z lubuskiego a dokładniej ze Świebodzina:-) od 2 lat posiadam Forda Fieste mk7 z 2011 r i dopiero zaczynam zabawę z car audio, mam nadzieję ze dużo sie dowiem z tego forum

Cześć, Andrzej, 35lat, okolice Częstochowy. Posiadam Seata Toledo II, w którym niestety uszkodził się głośnik. Zarejestrowałem się na forum, aby poczytać o głośnikach i ewentualnie poprosić o pomoc w znalezieniu dobrych zamienników. Niedawno zmieniłem fabryczne radio na Pioneer SPH-10BT.

Cześć,

Tu Piotrek, rocznik 88. Jestem z Pruszkowa. Obecnie mam Renault Megane III Grandtour Bose Edition z 2014 roku. 

Mój plan to polepszyć brzmienie. Niby Bose coś tam gra, ale da się na pewno lepiej.

• 1 month later...

Cześć!

Z tej strony Paweł z okolic Łodzi. Z car audio swoją (mocno) amatorską przygodę zacząłem już dawno temu. Było to głównie budżetowe (studenckie) podmienianie seryjnych radyjek i głośników na tanie i chińskie. Pierwsze "konkretniejsze" przygody przeżyłem z e34 Touring, gdzie wszedł zestaw odseparowany z sporym subem pod wzmacniaczem crunch (szkoda, że wtedy nie wpadłem na pomysł zarejestrowania się na tym forum...).
Poza średnio udanymi przygodami z CA, bawię się amatorsko w detailing, gdzie akurat nauczony wcześniejszymi błędami, zaczynam od zdobycia wiedzy teoretycznej przed zaczęciem praktyki.
W swojej "flocie" posiadam pełnoprawne daily z świetnym (według mnie) seryjnym nagłośnieniem Bowers&Wilkins, a także letnie daily w postaci BMW e46 330Ci (cabrio), gdzie nagłośnienie łagodnie mówiąc wymaga wielu dopieszczeń - stąd też rejestracja na tym forum :)

• 2 weeks later...

Cześć,  Tak jakby ja  :)

Sound Audio System
Profesjonalne systemy audio do samochodów
https://soundaudiosystem.pl/

Więcej o systemach car audio:
https://soundaudiosystem.pl/czym-jest-car-audio-i-dlaczego-warto-zainwestowac-w-profesjonalny-system-naglosnieniowy/

Więcej o sprzęcie car audio:
https://systemycaraudio.pl/