Jump to content

Jesteś nowy, więc tutaj się witamy... Czytaj pierwszy post!

Recommended Posts

Dzieńdoberek wszystkim, po prawie 20 latach przerwy wracam do car audio. Kiedyś była to Fabia z Morelami, wzmacniaczem U-dimension i Clarionem 9255 a teraz będzie Leon II docelowo chyba nawet bez radia ale z DSP, Mosconi I Focalami kx2. 

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witam wszystkich, jestem Mateusz na forum dotarłem pierwszy raz wiele lat temu ale teraz dopiero zabieram się za budowę swojego pierwszego audio na porządnie od początku do końca i uznałem że wypada się w końcu przywitać ;) Na warsztat idzie Hyundai Tucson z 2006 roku, trafiłem tutaj x-lat temu szukając zestawu głośników do poprzedniego samochodu :P Pozdrawiam

• 3 weeks later...

Serwus,

Jestem Szarlej, pochodzę z Ursynowa, obecnie mieszkam pod Warszawą. Lubię dobrze brzmiące systemy (niekoniecznie płasko ;)). Do tej pory najbardziej urzekło mnie brzmienie słuchawek Harmana&Kardona, oraz stare HiFi Panasonica.

W car audio jestem totalnym laikiem. Dlatego przyznaję się szczerze od razu i bez bica, ze wjeżdżam tu na typowego pasożyta, szukającego informacji :)
Jeśli nabędę jakąś wiedzę, to będę przekazywał dalej - obiecuję! :]

Witam.

Mam na imię Jan, jestem z Warszawy. Autko jakie chcę nagłośnić to Lexus IS 300h. Na forum trafiłem za pomocą wyszukiwarki Google. Mam taką chorobę, że lubię sam "dłubać". Tracę przy tym sporo czasu a i kasy trochę się rozchodzi. Niestety samemu trudno jest mi znaleźć odpowiedzi na wiele pytań związanych z car audio, dlatego trochę was pomęczę. Mam nadzieję, że dacie radę to wytrzymać :)

Pozdrawiam

Witam wszystkich na imię mi Wacław i od 4 lat zajmuję się tematem CA ale jedynie hobbistycznie i powoli się uczę wszystkiego. Aktualnie jeżdzę Hondą Jazz II o której tematów na temat audio jest niestety jak na lekarstwo to też po części muszę zdać się na siebie :) ale jakoś to idzie.

Witam Wszystkich. Mam na imie Tomasz, mieszkam na slasku. W podeszlym juz wieku 34 lat pomyslalem, ze zrobie cos dla siebie i sprawie sobie całkiem znośne nagłosnienie w moim Mondeo mk4, stąd też moja obecność na tym forum. Nie posiadam zbyt wielkiej wiedzy w temacie, dlatego chętnie poczytam co i jak. Pozdrawiam

Witam wszystkich, jestem Artur mam prawie 40 lat jestem z okolic Rzeszowa, car audio hobbystycznie bawię się jakiś czas, mam 2 pacjentów hyundai tucson i peugeot 206. Mam nadzieję że pomożecie w rozwiązaniu paru problemów związanych z instalacją CA.

Witam, mam na imię Arek i wydaję mi się, że podstawową wiedzę na temat systemów audio domowych jak i samochodowych posiadam, lecz mam małe doświadczenie co do obsłuchania się w różnych modelach głośników i wzmacniaczy. Mam 18 lat i samochodem do nagłośnienia będzie VW Golf 4 97'. Proszę o wyrozumiałość. :P

Cześć!

Mam na imię Łukasz, jestem z WWA i pracuję właśnie nad wyciszeniem Audi 100 C4 '92 sedan. Jestem na etapie końcowym wyklejania matami, zacząłem też kompletować wyposażenie CA. Będę Was prosił o rady, bo się nie znam, a wymyśliłem sobie fajne audio w aucie :-D

Mam już SW i radio, teraz najtrudniejszy wybór czyli wzmacniacz i głośniki :-)

post-30629-0-60254700-1630133606_thumb.jpg

post-30629-0-26665600-1630133691_thumb.jpg

post-30629-0-49212000-1630133801_thumb.jpg

post-30629-0-01051000-1630133853_thumb.jpg

Cześć. Nazywam się Łukasz, mam 20 lat i pochodzę z malej miejscowości na Podhalu- Harkabuz. W kwestii car audio jestem totalnym laikiem, dlatego dołączyłem na forum żeby poczytać o tym i o tamtym. Moje auto to Seat Leon 1 1.9TDI FR.

• 2 weeks later...

Witam, Mam na imie Daniel i mieszkam w okolicach Krakowa. Jestem świeżym posiadaczem Audi A4 B5 2.8 [98'] w Quattro. Z tematem car audio za pan brat nie jestem, natomiast chciałbym to zmienić tj dowiedzieć się czegoś w tej sprawie, coś zmienić u siebie w limbo... no z tego co widzę 'trochę tego będzie' przeglądając niektóre z wpisów. Do samego poszukiwania zmian odnośnie nałośnienia zmotywowały mnie głośniczki na tylnej półce dające o sobie znać w dość nie oczekiwany przeze mnie sposób. Trafiłem tu dzięki koledze, który poinformował mnie o takim 4um doradzając tym samym, żeby się ich... pozbyć... :)