t00m3q Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Mirek ty tak poważnie czy trollowac chcesz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek_smok Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Mirek ty tak poważnie czy trollowac chcesz ?Ta potroluje se a co tam nie mam co robić . Większość tych flac z neta jakoś wymięka przy tej samej wersji płyty Pytam bo zwykle jak coś gęstego maja dać przez neta to coś kombinują , mam zwykła wersję i gra przyzwoicie i ciekawie mnie czy coś zyskam przy hi fi poza tym że lżejszy o 40 zyla będę . Rozważam opcję hi fi ale na testa nie dają Obawiam sie ze robienie testu na seryjnych sluchawkach z iphone moze niewiele pomocJak na tym coś usłyszysz to różnica jest duża Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 rozwiążę problem ja pobieram z tej strony http://www.hdmusic.me/ do tej pory nie natknąęłm sie na wałek, mam program który sprawdza czy plik nie ruszany. i mamy zawsze przy sobie pliki a nie na jakichs tam chmurach:D za które trzeba płacić danine co miesiąc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t00m3q Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Mirek jest duzo lepsza . O ile masz dobrego neta o ustawisz w opcji zeby nie obcinali na KB rate. Zreszta dla ciebie to chyba nie problem wydać jednorazowo 40zl zeby sie przekonać . Sam wyrób sobie zdanie bo dobrze wiesz jak to jest z uszami innych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted December 23, 2016 Author Share Posted December 23, 2016 Za konto premium lepiej kupić dostęp do serwerów i mieć cos na stałe nie sądzicie?Ja wpiąłem iBasso i testuje. Póki co to w kwesti jakości CD to nie słyszę różnicy pomiędzy airplay czy tym. Pewnie jestem głuszman :-)Ale mam kilka albumów które są w wyższej jakości i tutaj sie osłuchuje. Ciekawe jest to ze płyta Metallica czarna w jakości CD która mam a 24/96 z HD tracks jest inaczej masterowana. Np. solówka z "Enter Sandman " gdzie indziej sie zaczyna i kończy na scenie. Bardzo ciekawe. Na CD jest centralnie na środku a na tym drugim zaczyna sie z prawej, idzie do lewej i kończy na środku. IBasso wypada bardzo ciekawie póki co. Dwa sloty micro SD do 2TB :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted January 20, 2017 Author Share Posted January 20, 2017 cześćprzeglądałem forum w kwesti wykończenia boczka po wyciągnięciu WF na świat.U mnie to było tak póki co jak na zdjęciu i było by dalej ale chciałbym to poprawić bo nie jest na cacy zamontowane i lubi się wzbudzić.Opcje widziałem dwie które mogły by się tu sprawdzić.-maskownica taka jak mam ale przykręcona śrubami razem z mocowaniem woofera do dystnsu, co dociśnie też boczek-żywicowanie i malowanie dolnej części drzwi, tak aby panel nie dotykał dystansu co by się nie wzbudzał, większa robota bo jest schowek oraz ryzyko różnego koloru po malowaniu z innymi plastikami. Czy ktoś bardziej doświadczony może coś doradzić, ewentualnie jakieś zdjęcia ?Dzięki bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Glosnik do srodka i wszystko razem do dystansu w drzwiach. Albo nawierasz zeby wpuscic lebki wkretow,laczysz dystanse a pod glosnik gwintujesz i przykrecasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 P1410962.JPGP1410963.JPGGlosnik do srodka i wszystko razem do dystansu w drzwiach. Albo nawierasz zeby wpuscic lebki wkretow,laczysz dystanse a pod glosnik gwintujesz i przykrecasz.A pod 18 też takie zrobisz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Tak. Pw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaco76 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Mnie interesuje Tidal jakość wysoka a hifi ? Czy słychać różnicę nie mam hifi to nie porównam ale jak masz hifi zmień na wysoką i posłuchaj .TIDAL HiFi – Lossless FLAC 16bit/44.1kHz.TIDAL Premium – AAC 320kbps Mirek - teraz juz nie ma co porownywac - skoro za cene 39.99 mozna miec nie tylko bezstratny ale coraz wiecej albumow 24/192 master/mqa to nad czym sie tu zastanawiac Meridan Explorer 2 jest nadal w promocji na jebaju za 150 euronow. Oczywiscie w aucie jak narazie raczej "tylko" bezstratny bo rzadko kto wozi windoze - a jak narazie mqa tylko na wersji desktopowej. Tak na marginesie sledzac watek loseless na Spotify mozna widziec jak wiele ludzi im "dziekuje za wspolprace" - choc nie sa to dla nich zapewne calkowicie stracone dusze gdyz wiekszosc deklaruje chec powrotu gdyby tylko Spotify ogarnelo kuwete z loseless. Moim prywatny zdaniem nastapil podzial tortu w kuluarach i dlatego Spotify choc by moglo nie wprowadza niczego powyzej mp3 320kbs... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted February 20, 2017 Author Share Posted February 20, 2017 do tego HELIX wyprodukował idelane rozwiązanie po czasie http://www.audiotec-fischer.de/lng/en/hec-hd-audio-usb-interface.html?xploidID=ob5bmmpcsnif86bdnrolpq5dsqju0tuc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted April 21, 2017 Author Share Posted April 21, 2017 Przeczytałem swoje wypociny po czasie i muszę przyznać ze dużo sie nauczyłem od tamtego czasu. Dzięki za pomoc wszystkim tu i poza forum. Dużo jeszcze przede mna. Szykują sie zmiany na horyzoncie. Rozbudowa i przeróbka systemu. Pierwsza leci podłoga w aucie i nadkola. Hondy nie grzeszą grubością blachy. Dużo pracy do wakacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted April 23, 2017 Author Share Posted April 23, 2017 jako że był łady dzień wpadło wyciszenie podłogi do kompletu wcześniej zrobionego bagażnika i tylnej kanapy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisman Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Pelna kulturka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 O proszę jak wrażenia po jeździe ? A jakie zmiany systemowe się szykują ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted April 23, 2017 Author Share Posted April 23, 2017 Pelna kulturka :-) urobiłem się jak wół. Ale zadowolony. O proszę jak wrażenia po jeździe ? A jakie zmiany systemowe się szykują ?Celem było stłumienie szumu na autostradzie. Jest lepiej. Teraz ciągnie po oknach. Demolka podsufitki póki co odroczona. Raczej cichsze kapcie i poprawienie nadkoli od zewnątrz. Prezenty majowe w drodze :-) póki co nabyłem as 100.4 do kompletu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisman Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Celem było stłumienie szumu na autostradzie. Jest lepiej.Zrobilbym tez dach na Twoim miejscu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted April 27, 2017 Author Share Posted April 27, 2017 Zrobilbym tez dach na Twoim miejscu.Pierwsze drzwi i nowe mocowanie wooferów, jak uporam sie z reszta to pewnie się pokusze.Poki co Dyrektor wskoczył na nowe stanowisko, rok się woziłem i nic lepszego mi nie przyszło do głowy. kąt widzenia ekranu to ma z 1920 - taki tylko minus.Dzięki koledze z forum nowe pierścienie pod wofersy (dzięki mastah), ja tylko pogwinotowałem. Woffer po przejściach kosmetycznych ale silnie gra dalej.Jan na drugi raz z frezarką i DIY cyrklem daje rade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel1981 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Dobry patent z tym. Jak przedłużyłeś taśmę do wyświetlacza - jakieś kable? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Dobry patent z tym.Jak przedłużyłeś taśmę do wyświetlacza - jakieś kable?To jest coś jak Pilot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiczyn Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 To je odpowiednik ruxa Alpinowskiego. HELIX DIRECTOR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 To je odpowiednik ruxa Alpinowskiego. HELIX DIRECTOR. O właśnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiczyn Posted April 27, 2017 Share Posted April 27, 2017 Ale jego cena w polskiej dystrybucji PRAWIE mnie zabiła. Z tego względu, że za jego cenę PRAWIE można kupic używkę Alpine H701 z ruxem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted April 27, 2017 Author Share Posted April 27, 2017 Dobry patent z tym. Jak przedłużyłeś taśmę do wyświetlacza - jakieś kable?Kabla oryginalnego było nadto i poszedł w podsufitce. Ale jego cena w polskiej dystrybucji PRAWIE mnie zabiła. Z tego względu, że za jego cenę PRAWIE można kupic używkę Alpine H701 z ruxem Kupiłem dyrektora z prockiem na ebay w zeszłym roku i nie było źle. Ostatnio doszedł hec usb-hd audio i jest fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted May 9, 2017 Author Share Posted May 9, 2017 może komuś się przyda Temat drzwi uważam za zakończony, dostały nowe zapinki, poprawę wygłuszenia tego co się odzywało i ma być poki co.Wsześniej przygotowany pierścien napoiłem żywica i wstępnie do wymaskowanych drzwi. na to warstwa żywicy z włóknem szklanym, co by związało całość. potem już szpachla z włóknem szklanym dla wstępnego kształtu szfifowanie każdy zna, między czasie przymiarki jak leży i tak do skutku, na koniec szpchlą wykończeniową i papier 120 lub wyżej na to podkład i farba strukturalna już w drzwiach, dla mnie malina wyszło lepiej niż pierwsze wykonanie w zeszłym roku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts