italiano1980 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Zabudować suba ( padło na audio systemA dlaczego nie 12" ?? Sedan , duze auto wiec ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 dlaczego nie 12" ?? dlatego że przypadło mi rozwiazanie które podpatrzyłem na jakimś japońskim forum, takie samo auto, te same wzmacniacze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 23, 2016 Author Share Posted June 23, 2016 chłopaki doszedł subik, doradźcie proszę jak pociąć go na helixie ? na weekend będziemy robić zabudowę 22L closed zamówiłem też pody do tweetrów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus1984 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Rozumie, że z kuglami wchodzisz na słupek, jakiego masz koloru słupki ? Jasne ? Jeśli tak, to spoko, ale jak czarne, to przynajmniej mi się nie widzą takie kinkiety i to za spory grosz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 23, 2016 Author Share Posted June 23, 2016 Rozumie, że z kuglami wchodzisz na słupek, jakiego masz koloru słupki ? Jasne ? Jeśli tak, to spoko, ale jak czarne, to przynajmniej mi się nie widzą takie kinkiety i to za spory grosz...tak będą na słupkach, nie bardzo chce mi się chlapać z żywicą a nawet za bardzo nie umiem. Słupki są jasne, kupiłem tak żeby było łatwiej i spasowało z pierścieniem do WF wizualnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus1984 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Powinno zatem być znośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 23, 2016 Author Share Posted June 23, 2016 Powinno zatem być znośnie czas pokaże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t00m3q Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Rozumie, ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wicher18gl Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Bombki kosztują grosze ;) tylko lecisz strukturalnym jaki ci pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 padło na 200.4 na dniach się pojawi. Zżera mnie ciekawość. No i jak wypada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber83 Posted June 23, 2016 Share Posted June 23, 2016 Jesteś pewien z tym subem grającym w kanapę? Przynajmniej tak zrozumiałem z tego "japońskiego" zdjęcia. To raczej nie najlepsze rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 23, 2016 Author Share Posted June 23, 2016 No i jak wypada?W porównaniu z tym co miałem jest duży skok. Nabiera wylana krew i pot sensu. Super dół jest i czystsza góra. Oczywiście pisze w porównaniu ze starym alpinem. Spory zapas mocy ma mosconi. Jesteś pewien z tym subem grającym w kanapę? Przynajmniej tak zrozumiałem z tego "japońskiego" zdjęcia. To raczej nie najlepsze rozwiązaniePewien nie jestem, jak i wielu rzeczy które zrobiłem a okazały sie dobre. Uważam to za dobry środek pomiędzy miejscem a estetyka. Mosconi będzie siedział za subem i będzie obudowany. Zakładam ze skoro im to samo grało to i tu powinno zrobić robotę. A Ty czemu uważasz ze nie będzie to dobre ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber83 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Jak zrobisz przykładową skrzynię to poustawiaj ją w różnych miejscach i w różną stronę, wtedy zauważysz różnice. Mi podobne ustawienia zupełnie się nie sprawdzały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 Mi podobne ustawienia zupełnie się nie sprawdzały.masz sedana ? Ja chcę uzupełnić dół pasma, nie musi to robić trzęsienia ziemi. mocy jest dużo, głośnik z opinii na forum też ok. Będzie zostawione miejsce pomiędzy kanapą a głośnikiem więc powinien oddychać.Okaże się na dniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber83 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Mam coupe, ale "kształt" bagażnika bardzo przypomina sedana. Sprawdź i daj znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint337 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Mam coupe, ale "kształt" bagażnika bardzo przypomina sedanaWiększość sedanów bagażnik oddziela metalowa ściana a większość coupe tylko kanapa no i zdarza się też że góra bagaznika to zwykła tekturowa półka która nie zatrzymuje za dużo dźwięku.Trzeba trochę bardziej sprecyzować jaki to typ samochodu żeby porównywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 Większość sedanów bagażnik oddziela metalowa ściana a większość coupe tylko kanapa no i zdarza się też że góra bagaznika to zwykła tekturowa półka która nie zatrzymuje za dużo dźwięku.Trzeba trochę bardziej sprecyzować jaki to typ samochodu żeby porównywać.u mnie jest kanapa, wąski przesmyk jak się połozy fotele, oraz półka metalowa plus w której siedzi fabryczne audio plus panel ( 3 głośniki które można by wyjąc na upartego, ale pewnie było by więcej brzęczenia plastików niż to warte stąd taki pomysł) Saint337 u Ciebie widziałem 2xJL plecami do kanapy, podobny bagażnik, próbowałeś odwracać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BULII Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Mam w sedanie tak zamontowane 12 cali i nie mam żadnych problemów z tego wynikających. Nawet więcej jest plusów niż minusów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint337 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Saint337 u Ciebie widziałem 2xJL plecami do kanapy, podobny bagażnik, próbowałeś odwracać ?Docelowo będzie odwrócone to tylko tymczasowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 Docelowo będzie odwrócone to tylko tymczasowoczyli idę w dobrą stronę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Sprawdź jak będzie lepiej, na stałe to być nie musi skrzynka też nie będzie na cały bagażnik rób swoje tak tak żeby Ci pasowało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 Sprawdź jak będzie lepiej, na stałe to być nie musi skrzynka też nie będzie na cały bagażnik rób swoje tak tak żeby Ci pasowało pewnie, tak założyłem póki co, MDF nie jest drogi a fachowca mam pod ręką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 A słupki jak będziesz chciał to kiedyś zrobimy żaden problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 24, 2016 Author Share Posted June 24, 2016 A słupki jak będziesz chciał to kiedyś zrobimy żaden problem dzięki za propozycje! póki co założę banieczki aluminiowe i zobaczymy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 Mnie osobiście nie podoba się wizualnie to rozwiązanie ale mi nie musi. Będziesz mógł pobawić się kierunkami i kiedyś zrobić słupki pod preferencje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts