italiano1980 Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 pierwsze dwa tygodnie sierpnia, czas powinien pozwolić to chętnie się pojawię ! No to akurat na piknik ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinoff Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 A co Wy na użycie takich "podów" zeby dużo nie rzeźbić ?Dobre rozwiązanie, jak od strony estetycznej Ci pasuje to kupuj i montuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 No to akurat na piknika kiedy i gdzie dokładnie to wypada ? jak od strony estetycznej Ci pasuje to kupuj i montuj.Myślę że spasuje się estetycznie z pierścieniami na WF Podpytam sprzedawcę dokładnie które to i czy jest to z maskownicą bo nie podaje nic więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t00m3q Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Oj kolego nie śledzisz forum chyba ;DDział imprezy i spotkania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmej Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Robota bardzo OK. W tej chwili jedynie zaizolowałbym konektor plusa, jeśli nadal jest tak jak wygląda na zdjęciu. Żadnych odsłoniętych plusów...No i przy okazji poprawy drzwi można by blachę w świetle woofer'a wyciąć bo widzę że nie ma przeciwwskazań by to zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 Robota bardzo OK. W tej chwili jedynie zaizolowałbym konektor plusa, jeśli nadal jest tak jak wygląda na zdjęciu. Żadnych odsłoniętych plusów...No i przy okazji poprawy drzwi można by blachę w świetle woofer'a wyciąć bo widzę że nie ma przeciwwskazań by to zrobić Chodzi o plusowy w kabinie? Dalej tak jest. Jak będę robił podłogę to wtedy sie zajmę. Co do wycinania to już nie chciałem bardziej ingerować oraz nie mógłbym użyć fabrycznych otworów na śruby montażowe. Jedynie co zrobię z drzwiami to dołożę pianki na boczki bo sie wzbudzają czasem, założę nowe pierścienie i maskownice zrobię. Zastanawiam sie czy ja obijać czy malować ze struktura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmej Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Chodzi o plusowy w kabinie?Nie, o konektor przy klemie akumulatora. Co do wycinania to już nie chciałem bardziej ingerować oraz nie mógłbym użyć fabrycznych otworów na śruby montażowe.Można dodać pierścień od 4mm grubości alum od wewnątrz by usztywnić mocowanie dystansu. Wtedy wyciąć można więcej, ale to przy okazji i dla spokoju Zastanawiam sie czy ja obijać czy malować ze struktura.Struktura będzie w sam raz, lub można się pokusić o "zintegrowanie" maskownicy z boczkiem. Więcej pracy a wyglądało by jak fabryka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 Nie, o konektor przy klemie akumulatora.Można dodać pierścień od 4mm grubości alum od wewnątrz by usztywnić mocowanie dystansu. Wtedy wyciąć można więcej, ale to przy okazji i dla spokoju Struktura będzie w sam raz, lub można się pokusić o "zintegrowanie" maskownicy z boczkiem. Więcej pracy a wyglądało by jak fabryka Ten konektor mi umknął. Dzięki za zwrócenie uwagi. Póki co pewnie zostawię to wycinanie i pojeżdżę z tym przez wakacje. Zobaczę jak sie będzie zachowywał mdf i moja dodatkowa pianka :-D Przez zintegrowanie rozumiesz podebranie struktury do obecnego plastiku?Widziałem podobne rozwiazanie u kogoś na forum z tym ze u niego ta maskownica była dwufunkcyjna bo służyła tez do mocowani wf. U mnie chce to zrobić oddzielne i przymocować ja na stałe do tapicerki.Oj kolego nie śledzisz forum chyba ;DDział imprezy i spotkania Już sie poprawiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinoff Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 jakoś tak mi się zakodowało w głowie z takim rozwiązaniem, a jak się robi na "beton" doradź ? Moim zdaniem to najbardziej skuteczny sposób na zrobienie drzwi, niestety nie zawsze można z niego skorzystać ze względu na różnorodność drzwi/tapicerek w autach.Z kolei robienie drzwi na "beton" to nic innego jak próby wykonania sztywnej komory za pomocą blachy, żywicy , dystansu czy maty ( to najczęściej) używanych w nadmiarze lub wręcz bez opamiętania. I zwykle na tym cała akcja się kończy bo drzwi nadal nie chcą pompować albo kopać ale za to buczą pierwszorzędnie, z różnych powodów.Jeśli jednak chciałbyś coś wzmocnić, to ten niższy(chyba?) dystans, który bezpośrednio do drzwi przykręciłeś wymień na taki o większej ( na ile pozwala miejsce pod boczkiem) średnicy z MDF-u lub alu. Patrząc z boku uzyskasz jakby dwa walce, jeden postawiony na drugim - osadzenie woofera zyska w ten sposób na stabilności. Montaż woofera jeszcze bardziej zyska na stabilności jeśli dołożysz na zewnątrz dystansu czegoś gumowatego, na przykład klej szczeliwo Wurtha tak aby widok z boku choć trochę przypominał stożek ścięty. mufy montażowe wkręcone też na imbus w dystans Mają te mufy także i minusy - zbyt ciasne ich pasowanie rozwarstwi dystans a zbyt luźne nie zapewni solidnego oparcia dla woofera. Samo wkręcenie, to moim zdaniem zbyt mało ale dodatkowo wklejenie ich (choćby na wymieniony wcześniej klej) skutecznie usuwa problem.Są jeszcze dwie rzeczy, które powinieneś poprawić z marszu:- wrzuć matę z wnętrza dystansu- wytnij nadmiar blachy wchodzący w światło dystansu, zmej już o tym wspomniałJedno i drugie zamula pracę woofera i utrudnia kontrolę nad nim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 Dzięki za wszelkie sugestie. Z poszerzeniem pierwszego dystansu było by cieżko bo już jestem na krawędzi boczka wiec wiele nie uzyskam bez wywalenia wielkiej dziury. A na dodatek z jednej strony mam kostkę mocująca otwierane bagażnika. Z wycięciem blachy powinienem dać radę. Trzeba będzie czymś zabezpieczyć, mam gdzieś brunoxa jeszcze. Ale to bym robił przy nowych dystansach z alu zeby mieć spokój zapytam z ciekawości ile by kosztowały dwa u koleżki co mi robił pierścienie. Obecny tunel ma jakieś 76mm wiec trochę to zaważy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmej Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 Przez zintegrowanie rozumiesz podebranie struktury do obecnego plastiku?To swoją drogą, choć bardziej miałem na myśli zintegrowanie maskownicy z boczkiem. Porównaj tematy nicus'a czy wcrew'a czy mój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 Mój alpine ostatnio cos nie łączy na rca, trzeba poprawić kabel od czasu do czasu a i przydało by sie zajrzeć bo pare lat ma. W związku z powyższym pomyślałem może o wymianie na cos lepszego-nowszego. Czytałem na forum instalki i dużo jest dls czy genesis tak mi sie przynajmniej wydaje, mi sie obił o oczy Mosconi as200.4 w sieci. Na kartce wyglada przyzwoicie i myśle ze podpasowal by do moich dynek. Jak Wam sie wydaje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italiano1980 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Powiem Ci ten ten piec co masz teraz nie jest najwyzszych lotow i zmiana na cos lepszego napewno by cos wniosla.Mosconi ma bardzo dobre opinie .. Kupuj ,podpinaj ,sluchaj ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Powiem Ci ten ten piec co masz teraz nie jest najwyzszych lotow i zmiana na cos lepszego napewno by cos wniosla.Mosconi ma bardzo dobre opinie .. Kupuj ,podpinaj ,sluchaj ☺Jestem dokładnie tego samego zdania.Wymiana wzmacniacza, byłaby wskazana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 waham się co kupić, chciałbym coś dobrego żeby mieć spokój na dłużej, fajnie jak by zasilił ewentualny sub a ten mosconi ma taką możliwość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Moze dls a7 na caly system ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 Moze dls a7 na caly system ?na przód by wystarczyło na suba może być za mało ?po ile to może chodzić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Gdzie za malo 300 zdrowych w zupełności wystarczy. +-1500 używany ostatnio byl na olx za 1300 do negocjacji tylko smierdzial bo kazdy bezpiecznik inny. Mam w domu dls a3 wpadnij to podlaczymy zobaczysz czy sie podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t00m3q Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 1500-1700 to uczciwa cena . Fajny wzmak, jednak wole rozwiazanie 4ch + mono lub 2ch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 ow Gdzie za malo 300 zdrowych w zupełności wystarczy. +-1500 używany ostatnio byl na olx za 1300z tego co patrzyłem ty masz z tyłu półkę ruchomą a ja wszystko zabudowane stąd obawa. Mówimy o złotówkach rozumiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 1500-1700 to uczciwa cena . Fajny wzmak, jednak wole rozwiazanie 4ch + mono lub 2chA co brakuje a7 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
a5150g Posted June 8, 2016 Author Share Posted June 8, 2016 jednak wole rozwiazanie 4ch + mono lub 2chbrzmieniowo pewnie tak ale szkoda mi miejsca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 owz tego co patrzyłem ty masz z tyłu półkę ruchomą a ja wszystko zabudowane stąd obawa. Mówimy o złotówkach rozumiem nie mam nic nawet półki u siebieTak o zł Twoje fotele to nie jest bariera nie do pokonania nie ma 15cm blachy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t00m3q Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 A co brakuje a7 ?Nigdzie nie napisałem ze jej coś brakuje na nawet słuchałem 2x ciekawych systemów ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozek260 Posted June 8, 2016 Share Posted June 8, 2016 Pytam bo nie rozumiem czemu ma wydac kolega od hondy 2x tyle i mieć wsumie to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts