JacekTDI Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 http://alkopatrol.pl/pl/p/Alkomat-AL-8000-grafitowy-12-m-cy-kalibracji-5-lat-gwarancji-/122 Używam już 3 sztukę, dwie poprzednie pokazują wartości identyczne lub z odchyłka na +/- 0,01 promila, a mają odpowiednio 2 i 3 lata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukaszrsr Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Brat odziedziczy tRoche mojego sprzętu jakurat kupi samochód. Ja właśnie dzwoniłem do sklepu alkopatrol i właśnie gość polecił mi ten model. Więc kupiłem go. Dzięki za podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekmaj Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Mam - ALCONTROL professional Xblitz - był test w Auto Świecie i zebrał dobre opinie .Wybrałem i jestem zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janm Posted February 27, 2018 Share Posted February 27, 2018 (edited) Zastanawiam się równiez czy nie kupić sobie alkomatu. Mam czasami takie sytuacje,ze wypije sobie wieczorem u rodziny.Z rana natomiast zastanawiam się czy mam te profile we krwi czy nie.Czasami jeździłem na policję ( nigdy nic mi nie wykrylo) jednak dla wygody wolałbym sobie sprawić coś czym mogę sobie sprawdzić to czy jestem trzeźwy bez stawiania sie na komendę.Jakie macie zdanie na temat tego modelu? AL 8000 Edited February 28, 2018 by powalla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekTDI Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 (edited) Zastanawiam się równiez czy nie kupić sobie alkomatu. Mam czasami takie sytuacje,ze wypije sobie wieczorem u rodziny.Z rana natomiast zastanawiam się czy mam te profile we krwi czy nie.Czasami jeździłem na policję ( nigdy nic mi nie wykrylo) jednak dla wygody wolałbym sobie sprawić coś czym mogę sobie sprawdzić to czy jestem trzeźwy bez stawiania sie na komendę.Jakie macie zdanie na temat tego modelu? Przecież, 3 posty wyżej masz moją opinię o tym alkomacie, to ten sam model... lenistwo do potęgi n-tej. Edited February 28, 2018 by powalla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janm Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 A co sądzicie o tym modelu? https://ostry-sklep.pl/alkomat-promiler-al-7010 Do niedawna korzytałem głównie z jednorazowych alkomatów, potem jednak wyczytałem, ze ich czułość jest bardzo mała tk więc nie maja wiekszego sensu i chciałbym sobie tym razem kupic coś porządnego i zastanawiam się głównie nad tym alkomatem.Wymaganianiezbyt częsta kalibracjaniewielkie rozmiarycena max 300 złjak rownież duża czułość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@mil Posted August 24, 2022 Author Share Posted August 24, 2022 Powracamy do tematu - stary alkomat ukradli mi na Złombolu (łącznie z całą torbą ciuchów!) Co teraz polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XdtgS Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 Alcofind Pro X5, elektro chemiczny co rok kalibracja i nie ma co dalej kombinować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszi Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 Alkohit X100 . Po naładowaniu baterii ,ładowarka powinna być zbędna przez ...kilka lat,zakładając używanie alkomatu raz w tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekTDI Posted October 12, 2022 Share Posted October 12, 2022 W dniu 27.08.2022 o 03:04, XdtgS napisał: Alcofind Pro X5, elektro chemiczny co rok kalibracja i nie ma co dalej kombinować. Mam, całkiem fajny i jak wyskoczy przekroczony poziom to nie dre ryja na cały dom i żona nie słyszy Polecam również AL8000 - przerobiłem 3 sztuki, pierwsza ma już z 6 lat i spisuje się świetnie tylko tu chyba pierwsze serie miały wrzaskuna po przekroczeniu 0,2, ale teraz dyskretnie informują,, że się przegięło pałę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts