K@mil Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 No właśnie....Co polecicie?Czy w ogóle jest sens kupować coś taniego do 200 zł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saltech Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Kamil w poniedziałek rano pojedz na komisariat i ci zmierzą czy możesz wracać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juby Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 To na piknik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pretor Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Moze Kamil nie bedzie wypuszczal tych z promilami za kolkiem hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelszu Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@mil Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 Ogólnie, zawsze jest problem, szukanie komisariatu, kierowcy.Teraz piknik, za tydzień mam złombol (ale o tym będę jeszcze pisał, bo potrzebuję Waszej pomocy), później wesela Dlatego planuję coś zakupić, aby mieć pogląd sprawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powalla Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Kamil lepiej podjechac na komisariat lub wziac taryfe niz stracic prawko , bo jakis miernik za 200 odczytal ze masz 0,00 , a w rzeczywistosci bedziesz mial jedna kreske ponad norme . Zawsze tez bedziesz juz figurowal jako ten co stracil prawko za picie ... Szkoda nerwow! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekTDI Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Jak alkomat, to minimum za 500-600 PLN, i jeszcze z głowa trzeba używać, żeby sensora nie uszkodzić, no i kalibracja okresowa też jest ważna.Sam będę za niedługo kupował coś takiego, bo "okazji" nie brakuje, a potem strach wsiadać w gablotę, a posterunek nie zawsze jest blisko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelszu Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 http://www.fakt.pl/wydarzenia/test-faktu-alkomatow-roznych,artykuly,525329.html http://webranking.pl/2109-alkomaty.html Jakby co to mam w pracy w sprzedaży Alkomat AlcoFind DA5200 ProfessionalCena ok 145 zł brutto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luukasz19 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Jeśli alkomat to tylko elektrochemiczny - reszta to tylko loteria.http://www.spyshop.pl/certyfikowany-alkomat-elektroniczny-alcofind-da-7100-dla-przedsiebiorcow-166.htmlKup tam gdzie kalibrację na 2 lata masz gratis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karuzel506 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 dobry alko nie kosztuje 200zl, najlepiej pożyczyć od kogoś ,i porównać. z policyjnym, wojskowym. każdy chyba ma znajomych w ww branży Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tbrek Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Po głębszym piciu za kierownicę nie wsiadać, jak alkomat nie wykaże a policjantowi coś pasować nie będzie, weźmie na krew i.... zonk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mossby Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Podpinam się pod pytanie, a co z jednorazówkami, dają wiarygodny wynik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rooski Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 dobry alko nie kosztuje 200zl, najlepiej pożyczyć od kogoś ,i porównać. z policyjnym, wojskowym. każdy chyba ma znajomych w ww branży a du... pozwolę się nie zgodzić. Ostatnio na urodziny mój kolega dostał alkomat od swojej dziewczyny. Coś w granicahc 150-200zł(z "polecanych na forach do 200zł":-)) Na imprezę wpadł w odwiedziny znajomy policjant z drugim ze zmiany. Tak przyjechali w ramach przerwy w pracy i zjeść kiełbachę z rożna. Na testy nie trzeba było długo czekać. Powiem Wam że sam się zdziwiłem jak do 1.5promila różnice w pokazywanym wyniku oscylowały w granicy 0.01-0.02 promila. Powyżej 1.5 różnice były już większe. Czyli jednak warto. O jednorazowych też się pochlebnie wypowiadali. Z tym że one już chyba po 0.15 pokazują "STOP"(tak na wszelki wypadek:-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mossby Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Może to nawet lepiej że wcześniej pokazują, zamówiłem sobie na allegro kilka alkohitów start, w weekend będzie okazja potestować, popytam znajomych czy ktoś jeszcze ma alkomat to może zrobimy porównanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fa1th Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 blow alco taki zółty długi policyjny ... cena 1500zł co roku kalibracja za 100-150zł... drogo ale pewnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K@mil Posted August 10, 2015 Author Share Posted August 10, 2015 1500 zł... To wolę sobie wolne w firmie zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mossby Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 No rzeczywiście kupa kasy, ja z tych co kupiłem jestem zadowolony, wszystkie certyfikaty potrzebne mają a koszt 6 złotych chyba za szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackowy Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 To chyba jakieś jednorazowe jeśli za 6zł. Nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie alkomatów, ale wydaje mi się, że takie urządzenie za 200zł nie jest jakoś super dokładne i profesjonalne biorąc pod uwagę, np. cenę tego http://www.iparts.pl/czesc/alkomat-policyjny-fit-alco-alcoblow-fitalcoalcoblow,1-fao-fitalcoalcoblow-1200779.html swoją drogą, co takiego jest w tym alkomacie policyjnym że kosztuje tyle ile kosztuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelszu Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Ja mialem alkomat za ok 300 zl. Generalnie wskazywal dobrze ale... pomiary mozna bylo robic co 30 min bo musial sie czujnik wyzerowac... w policyjnym jedziesz tasmowo i wyniki sa powtarzalne Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario1986 Posted August 27, 2015 Share Posted August 27, 2015 Moim zdaniem najlepiej traktować alkomat zero-jedynkowo, jeżeli rano pokazał chociaż minimalna wartość to szukałem kierowcy, jak było 0,00 to dla pewności po 20 minutach dmuchałem raz jeszcze. Tak traktowałem jakiś tani alkomat który zaginął w akcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukaszrsr Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 UpMam problem , bo chcę kupić batu na 18 na prezent alkomat . I teraz mam problem jaki kupić . Mogę wydać z 400 PLN chyba że w tej kwocie nie ma nic sensownego to dołożę trochę PLN. .Więc potrzebuję pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
derek81 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 http://ilewekrwi.pl Jest to salon/serwis kalibrujacyMaja na stanie rozne alkomaty i na bank cos doradzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastah22 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Ja mam AlcoFind AF-35 Sprawdzalismy go z policyjnym, wartości identyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzeczny_52 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Nic z Car Audio Braciszkowi nie kupisz, tylko alkomat?Car audio nie wymaga tak częstego kalibrowania jak tego typu prezent. Bez odpowiedniej, zgodnej z zaleceniami producenta okresowymi kalibracjami, prezent nie będzie spełniał swojego zadania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts