Jump to content

Jaki alkomat kupić?

K@mil
 Share

Recommended Posts

Ogólnie, zawsze jest problem, szukanie komisariatu, kierowcy.

Teraz piknik, za tydzień mam złombol (ale o tym będę jeszcze pisał, bo potrzebuję Waszej pomocy), później wesela :)

Dlatego planuję coś zakupić, aby mieć pogląd sprawy :P

Kamil lepiej podjechac na komisariat lub wziac taryfe niz stracic prawko , bo jakis miernik za 200 odczytal ze masz 0,00 , a w rzeczywistosci bedziesz mial jedna kreske ponad norme . Zawsze tez bedziesz juz figurowal jako ten co stracil prawko za picie ... Szkoda nerwow!

Jak alkomat, to minimum za 500-600 PLN, i jeszcze z głowa trzeba używać, żeby sensora nie uszkodzić, no i kalibracja okresowa też jest ważna.

Sam będę za niedługo kupował coś takiego, bo "okazji" nie brakuje, a potem strach wsiadać w gablotę, a posterunek nie zawsze jest blisko.

dobry alko nie kosztuje 200zl, najlepiej pożyczyć od kogoś ,i porównać. z policyjnym, wojskowym. każdy chyba ma znajomych w ww branży :)

a du... pozwolę się nie zgodzić. Ostatnio na urodziny mój kolega dostał alkomat od swojej dziewczyny. Coś w granicahc 150-200zł(z "polecanych na forach do 200zł":-)) Na imprezę wpadł w odwiedziny znajomy policjant z drugim ze zmiany. Tak przyjechali w ramach przerwy w pracy i zjeść kiełbachę z rożna. Na testy nie trzeba było długo czekać. Powiem Wam że sam się zdziwiłem jak do 1.5promila różnice w pokazywanym wyniku oscylowały w granicy 0.01-0.02 promila. Powyżej 1.5 różnice były już większe. Czyli jednak warto. O jednorazowych też się pochlebnie wypowiadali. Z tym że one już chyba po 0.15 pokazują "STOP"(tak na wszelki wypadek:-))

Może to nawet lepiej że wcześniej pokazują, zamówiłem sobie na allegro kilka alkohitów start, w weekend będzie okazja potestować, popytam znajomych czy ktoś jeszcze ma alkomat to może zrobimy porównanie

• 3 weeks later...

To chyba jakieś jednorazowe jeśli za 6zł. Nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie alkomatów, ale wydaje mi się, że takie urządzenie za 200zł nie jest jakoś super dokładne i profesjonalne biorąc pod uwagę, np. cenę tego http://www.iparts.pl/czesc/alkomat-policyjny-fit-alco-alcoblow-fitalcoalcoblow,1-fao-fitalcoalcoblow-1200779.html

swoją drogą, co takiego jest w tym alkomacie policyjnym że kosztuje tyle ile kosztuje?

Ja mialem alkomat za ok 300 zl. Generalnie wskazywal dobrze ale... pomiary mozna bylo robic co 30 min bo musial sie czujnik wyzerowac... w policyjnym jedziesz tasmowo i wyniki sa powtarzalne

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Moim zdaniem najlepiej traktować alkomat zero-jedynkowo, jeżeli rano pokazał chociaż minimalna wartość to szukałem kierowcy, jak było 0,00 to dla pewności po 20 minutach dmuchałem raz jeszcze. Tak traktowałem jakiś tani alkomat który zaginął w akcji :)

• 2 years later...

Nic z Car Audio Braciszkowi nie kupisz, tylko alkomat?

Car audio nie wymaga tak częstego kalibrowania jak tego typu prezent. Bez odpowiedniej, zgodnej z zaleceniami producenta okresowymi kalibracjami, prezent nie będzie spełniał swojego zadania.