Jump to content

JVC XV-THS33. Problem z włączeniem.

MichuPG
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie. Kupiłem nowy TV,pomyślałem,przydało by się podłączyć jakieś kino domowe. Po chwili przypomniało mi się,że od 2 lat w piwnicy coś leży. Jest to w/w model. Opiszę dokładnie co się stało. Podłączyłem je kiedyś i od razu ustawiłem volume na 3/4. Kilka sekund i ze środka wystrzeliły iskry. Szybko je odłączyłem i po odkręceniu obudowy moim oczom ukazały się 2 piękne czarne pasy na płycie głównej. Spakowałem je i wyniosłem do piwnicy. Kilka dni temu przytargałem je z powrotem do domu w celu dokładniejszych oględzin. Po rozkręceniu na części pierwsze okazało się,że ów czarne,wypalone pasy ciągną się pod 8 sztukami rezystorów. Wylutowałem je,kupiłem nowe i przylutowałem. Skręciłem całe kino do kupy,podłączam wtyczkę i..!! To samo. Czyli po wsadzeniu wtyczki do gniazdka włącza się tryb standby,po włączeniu urządzenia działa ono przez ok.3 sekundy (słychać kliknięcie przekaźnika,na ekranie pojawia się aktualny wybrany program ) i z powrotem przełącza się w tryb standby. Czy ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna? Może ktoś z okolic Gliwic zajmuje się naprawą takiego sprzętu i zerknął by fachowym okiem? 

Dodam,że od początku,kiedy je mam nie działał mi pilot. Wiem że to nie jest ze sobą powiązane,ale to taka dodatkowa jego bolączka.