Dzimi Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Witam serdecznie, ostatnim czasem, trafił mi się tablet, tak nawet ostatnio pomyślałem, by zakupić sobie radio do auta po to by można było podłączyć ten tablet pod nie, chodzi dokładnie mi o sam dźwięk, który tablet by przekazywał do radia, a radio dalej już na głośniki i skrzynię oraz wzmacniacz, co radio musi posiadać by dźwięk idący z kabla od słuchawek szedł bezpośrednio na radio ?? i dalej to już wiadomo o co chodzi, jakie najlepiej radia pasują do takich tego typu zabaw, na co warto patrzeć co omijać szerokim łukiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bury22 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 pionek p99rs ma wyjście na ipoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_tr Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 pionek p99rs ma wyjście na ipodaYyyy chyba jeszcze nie przetrzeźwiałeś co radio musi posiadać by dźwięk idący z kabla od słuchawek szedł bezpośrednio na radio ?? Po prostu wejście AUX-in. Tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
bury22 Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Yyyy chyba jeszcze nie przetrzeźwiałeś Po prostu wejście AUX-in. Tylea z kąd wiesz że pije ? Autor nic nie pisał o limicie cenowym i wymaganiach poza obsługą tabletów , a p99rs ma bardzo dobrą obsługę i usb w standardzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamu Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 p99rs chyba jako jedyny obsłuży i tablet i HDD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzimi Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 ale to jest tablet Chiński więc sądzę, że tego tabletu to radio akurat nie obsłuży, bo to jest system android itp. czyli brać pod uwagę pionki ?? coś jeszcze ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bury22 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 nie ma znaczenia czy jest chinski czy ukrainski , jesli komunikuje sie przez usb to pionek go obsluzy , w najgorszym przypadku wykryje go jako dysk zew. Sprawdz sobie tylko cene tego pionka i napisz czy ci pasuje to znajdzie sie jescze kilka radyjek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ygrek Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 Czy ten tablet ma BlueTooth i transmituje po nim dźwięk? Jeśli tak, to kupiłbym radio z odbiorem muzy po BT. Masz wtedy muzę bez podłączania, bez kabli i bez zniekształceń wproadzanych przez kiepskie wyjścia słuchawkowe tabletu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzimi Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 niestety właśnie BT nie ma i tu jest w tym ból, co do tego pionka, niestety nie mogę znaleźć go na allegro, albo nie wiem jak szukać, dla tego nie wiem w jakim przedziale cenowym się mieści Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kepke_23 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 nie każde radio z AUX obsługuje dzwięk z tabletów, dvd przenośnych czy odtwarzaczy mp3 sam testowałem więc wiem z własnego doświadczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzimi Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 to powiedz mi na co patrzeć żeby to odtworzyło ?? co może być powodem że nie odtworzy ?? bo niby wyjście na słuchawki to wyjście a wejście aux to wejście, więc w czym problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanders156 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 tu jest w tym ból, co do tego pionka, niestety nie mogę znaleźć go na allegro, albo nie wiem jak szukać, dla tego nie wiem w jakim przedziale cenowym się mieści http://www.ceneo.pl/3365509 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzimi Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 o matko dziękuję za tego Pionka ;p cena jest dla mnie na prawdę horendalnie wysoka ja planuję gdzieś za radio dać do max 700 zł, powtarzam MAX Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_tr Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 O jej, jemu chodzi o sygnał podawany jack'iem... a nie obsługę tabletu lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzimi Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 więc z tego co rozumiem jeżeli chcę mieć sygnał podawany Jackiem to po prostu muszę kupić radio z wejściem AUX ? ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_tr Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 A przepraszam, nie wyraźnie napisałem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzimi Posted December 11, 2011 Author Share Posted December 11, 2011 A przepraszam, nie wyraźnie napisałem? A przepraszaj, pisałeś ale upewniam się i tyle, nie spinaj się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz1969 Posted December 11, 2011 Share Posted December 11, 2011 To może ktoś koledze jeszcze wyjaśni czym się różni Phono-out od Line-out . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now