radek21 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Posiadam kondensator http://allegro.pl/jakosc-kondensator-led-red-tuning-w-wa-i1850513766.html i nie wiem czy muszę go ładować czy od razu podopiąć pod sprzę? Oraz po co jest ta śróbka ACC??Co pod nią podpiąć? Z góry dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekzx6r Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Jeżeli kondensator ma elektronikę nie trzeba ładować, w Twoim przypadku jednak przed podłączeniem musisz naładować go przez żarówkę. Ta śrubka acc to jest remote czyli do włączania zdalnego. Nie lepiej było Ci dołożyć pare groszy i kupic np dietza? Jakie masz kable zasilające? Podpisz link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek21 Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Dzięki za szybką odpowiedz, więc muszę coś podpinąć pod to ACC czy wystarczy sam + i -?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hellsin Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 dla bezpieczeństwa zawsze się go ładuje ... czy ma eletronikę czy jej nie ma ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekzx6r Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 W sumie racja, że powinno się zawsze ładować. Pod tą śrubkę musisz podłączyć kabelek remote (powinien być niebieski). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek21 Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Czyli kondensator będzie działał tylko wtedy gdy wzmacniacz?? Bo ja mam zdalnie włączany wzmacniacz. Sorki że tak pytam ale jestem trochę zielony... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekzx6r Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Tak, przy włączeniu radia i wzmacniacza włączy się kondensator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek21 Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Wielkie dzięki piotrekzx6r, teraz już wszystko wiem co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfi Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 przy większości tanich kondensatorów, elektronika robi tylko za "osprzęt" woltomierza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woolly24 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Tak, przy włączeniu radia i wzmacniacza włączy się kondensator.Raczej jego wyświetlacz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki87 Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Raczej jego wyświetlacz.Trafna uwaga - kondensatora(sensu stricto) nie da się włączyć, czy wyłączyć. Kondensator wpięty w instalację zasilającą cały czas gromadzi określony ładunek energii. Natomiast przewód remote uruchamia jedynie woltomierz. Co do ładowania kondensatora przez wpięciem go do instalacji to jest ono wskazane ze względu na różnicę potencjałów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekzx6r Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Oj tam oj tam... Panowie przecież w wiekszości przypadków chodzi głównie o ten wyświetlacz . Wiadomo jak potrzebny jest kondensator w sprawnej instalacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel1998 Posted January 14 Share Posted January 14 A co mi grozi ? Podlaczylem kondensator bez ładowania go.? Dziala i w sumie trzema prad staly ? Powinienem go odłacz rozladowac i naladowac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piciu81 Posted January 16 Share Posted January 16 W dniu 5.10.2011 o 17:21, radek21 napisał: Wielkie dzięki piotrekzx6r, teraz już wszystko wiem co i jak Mam wątpliwości ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekDS Posted January 16 Share Posted January 16 27 minut temu, Piciu81 napisał: Mam wątpliwości ale... Wątpliwowci uzasadnione, ostatnia wizyta tego użytkownika była dzień po dodaniu tej odpowiedzi i od 11 lat nie logował się na forum… Był więc pożar lub eksplozja 😂😂😂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts