Jump to content

FOCAL UTOPIA 6W3 Be

Recommended Posts

Witam moze mi ktos powiedziec jak FOCAL UTOPIA gra czy warto w nią inwestować ,bo zastanawiem sie jeszcze nad proa 160 lub Lotus Reference by SEAS RW165(podobno bdb do 2 way).Ma to zagrac z tec neo w 2 way radio 7998,wofery bedą grały pod wzmacniaczem dm200 Muzyka szybsze bity i elektroniczne brzmienia .

Znalazłem jeszcze cos takiego RS-Audio Pro i Andrian Audio A 165g -te polecone przez pana z forum

Guest Kamyk

Kamyk powinien wiedzieć dlaczego.

Obawiam się, że ten kontekst pozostaje dla mnie, na chwilę obecną, ciemny i niezbadany jak umysł Jarosława Wielkiego.

Obawiam się, że ten kontekst pozostaje dla mnie, na chwilę obecną, ciemny i niezbadany jak umysł Jarosława Wielkiego.

Przepraszam , pomyliłem nick-i :zawstydzony: , chodziło mi o Kamul-a .

Były przeprowadzane niezależne ale bardzo skrupulatne badania w samochodzie kilku głośników między innymi Andrian Audio , Eton Adventure, Focal Utopia , Hertz HV , Intertechnik CSK i Micro Precision S 7.16 Mk II .

Guest Kamyk

pan z forum

Cóż to za tajemniczy jegomość?

Stawiałem na Misia z Okienka bo razem z Panem z Forum i Wujkiem Dobra Rada stanowią trzon siły doradczo-edukacyjnej na polskiej scenie CA.

http://i51.tinypic.com/33ur69e.jpg

Stawiałem na Misia z Okienka bo razem z Panem z Forum i Wujkiem Dobra Rada stanowią trzon siły doradczo-edukacyjnej na polskiej scenie CA.

http://i51.tinypic.com/33ur69e.jpg

Kamyk, ja nie wiem skąd Ty czerpiesz pomysły na te "wklejki", ale to czym się wspomagasz musi być zajebiste :ph34r:

Guest Kamyk

Tak jak Obeliks, wpadłem za młodu do kociołka Druida i opiłem się wywaru z różnych ziółek i grzybków :rotfl:

http://i56.tinypic.com/28t5w7.jpg

Oł je, pejnt rządzi :D

lub Lotus

Z tego co kiedyś wyczytałem w sieci to są bardzo szybkie woofery,nawet szybsze od wolnych tweeterów.Nie pytajcie się co to znaczy bo do tej pory mnie to zastanawia :ph34r:

Moze sam sie podpisze ,jezeli bedzie chcial

Czyli kolejny przykład na: "wiem ale nie powiem" :D

Tak jak Obeliks, wpadłem za młodu do kociołka Druida i opiłem się wywaru z różnych ziółek i grzybków :rotfl:

http://i56.tinypic.com/28t5w7.jpg

Oł je, pejnt rządzi :D

po tym wszystkim zamieniłeś te zajefajne warkoczyki na kozackie PEKAESY ??:)

ok, koniec Wypasss OT :)

Poteoretyzuję :wink2:

Znany jestem z "miłości " do sfazowanych :hyhy: trochę doświadczeń mam za sobą

SEAS RW165(podobno bdb do 2 way).
Tu możesz się zdegustować bo wróżę przy "total profi" mniej skoczny kick a jak się zacnie "opiecujesz" to szybko to można wyłapać, choć oczywiście przy odpowiednich zabiegach ..."będzie pan zadowolony".

To takie moje wnioski na "czuja" bo (czego bardzo żałuję) Lotusy gdzieś tam i to bardzo krótko słuchałem ale niestety nie przerabiałem choć bardzo mocno swego czasu pragnąłem.

Jedyna rada którą dostałem przy ich rozważaniu to ...kosmiczna cena co mnie do nich trochę zniechęciło.

Lotus reference

• 3 years later...

Może "łatka" się przylepiła od czasu audi focalowej?  :hyhy:   Robiłeś to "cierp", ciesz się ,że nie podjąłeś się demo buszmena/piżdzinga, dopiero by było odgrzewanie kotletów, a łatki to już byś nie odlepił. he... :)

Akurat Audi nie było tylko Focalowe. Był też tam Audison, Pioneer, Ixos i pare innych wynalazków.  :rotfl:  Zresztą - był to bardzo fajny samochód i posądzano mnie o to że go nie zrobiłem  :rotfl: