Skocz do zawartości

szerszen i jego ibi 6L

270 odpowiedzi w tym temacie

#1 szerszen

''MINI'' SQ xD

• Użytkownik
  • 922 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 10:32

witam :)
teraz moze ja przedstawie swoj projekcik :)
jestem posiadaczem Seata Ibizy 6L.wiec od poczatku...jako jednostke sterujaca wybralem kenwooda kdc w8531.jestem z niego bardzo zadowolony...bardzo naturalna jest barwa dzwieku...jako zestaw odseperowany pokusily mnie rainbowy SLC kick basowe...dlaczego wybralem ten zestaw? dlatego ze szukalem cos do 600zl...myslalem nad morelami albo rainbowami sax...okazyjnie sie trafily nowki SLC przywiezione zagranicy i gosciu mi je sprzedal o wiele taniej niz ''chodza''po sklepach...naped do zestawu przedniego sluzy mi RF p4002...RF w polaczeniu z SLC daje niesamowite wyniki...fajny kick( w koncu wersja kick basowa :) ),jak trzeba rzuci miesem...gora z SLC jest ostra...chociaz jest jednostka (lagodna na gorze) to i tak ostrzy...zwroki umiescilem w dostepnym miejscu...drzwi czesciowo wygluszone dlaczego czesciowo?? bo ibi posiada juz zamknieta komore w postaci blachy...wiec wystarczyla warstwa stp na ta blache i jest git :) jeszcze musze uzupelnic jakas pianke pod tapicerke...wszystko chcialem zostawic w fabrycznych miejscach...wysokotonowki sa lekko skierowane na kierowce...udalo sie pod maskownica to zrobic :) wracajac do RF...kupilem go bez jednej blachy/maskownicy...wiec ja dorobilem uwaga z czego...blachy od placka :) ksztalt zrobilem i teraz planuje owinac/nalepic jakas tasma chromowa albo carbonem...dobry pomysl??moc na papierze RF to 2x100wat rms oraz 400rms@4ohm... w rzeczywistoci moc wynosci 2x120wat rms oraz powyzej 480wat rms...narazie stracza to rainbowom ale widac ze chca jeszcze :) co do tylu...zakupilem suba SoundStream RW 12''....bude jaka dostal ma pojemnosc 70L netto@36HZ :) bardzo ladnie schodzi,nie jest mulowaty...najpierw jako naped sluzyl mu SLA 1500...wiec nie popisal sie swoimi wyczynami...po krotkim czasie dostal nowy naped...Ground Zero 2350x...ok 1000wat rms@2ohm...klasa A/B...odrazu przetwornik zaczal inaczej grac :D jestem z niego bardzo zadowolony...jak i z SS tak i z GZ...bardzo ladnie mieli a jak trzeba to bardzo ladnie zagra kable to spawara 50mm2 pozniej rozdzielone jest na rozetkach po 20mm2...co do poprawki?? czekaja mnie kable rca...troszke na przednim zestawie lapie zaklocenia w postaci szumu...to mnie lekko denerwuje wiec musze zmienic na jakies porzadne :D eee... to chyba wszystko.prace wykonalem wlasnorecznie i jestem bardzo zadowolony z tego co zrobilem...z drzwiami pomogl mi sajgon :wstyd: na zdjeciach jest lekki syf ale dzisiaj albo jutro przejade wszystko odkurzaczem :D

http://www.youtube.c...h?v=bVl0ee4y_IU

pozdrawiam.

Załączone pliki

Kenwood KDC PSW9531 |>|Seas Lotus Reference + ZAPCO Z100C2 |>| Audio System Helon 165 + Genesis DM 200 |>| 2 x Audio System HX 08 SQ + ESX Q120.2
Kable 50mm2 + Hollywood Energetic SPV-20

#2 matti95

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 12:50

Bardzo fajnie to spasowałeś, jak z jakością dźwięku ogólnie ?
Jadą, jadą chłopaki w Japońcach, nikt ich nie dogoni bo kręcą do końca ! :mrgreen:
Dołączona grafika

#3 massiv88

• Użytkownik
  • 588 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 13:14

te zwrotki na przodzie pochowałbym bo widoczne kable to zło no i piecyki ładnie pochował w jakiejś skromnej zabudowie :) Wyciągaj przód przed tapicerkę a będzie dużo lepiej !
projekt w A4
www.strefacaraudio.pl

#4 ruSki :D

• Użytkownik
  • 481 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 13:27

Witam.

szerszen, ogolnie bardzo fajnie zrobione, bez zadnych tam wodotrysków, pochowane wszytsko pieknie ładnie (zestaw przedni) :) Co do tej blachy z placka, hehe dobry pomysl masz na ten carbon :) Co do instalacji.. Sprawdzałeś czy masz jakieś spadki napięcia ? A szum może być 'wywoływany' przez radyjko, albo jak piszesz RCA.

massiv88, gust każdy ma swój :) :)

pozdrawiam
no i sie zesrało...

#5 sanders156

• Użytkownik
  • 4053 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 14:04

NO jest ok dosc schludnie ale tak naprawe to to tylko powrzucny sprzet do samochodu , bagaznikj jak dla mnie to..... zero pochwal poprostu jest

Swoja droga slabo to wszystko sie prezentuje przez wszech ogarniajacy kurz

Natomiast klocki fajne

#6 szerszen

''MINI'' SQ xD

• Użytkownik
  • 922 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 14:06

massiv88, co do zwrotek to powiem Ci zeby je zobaczyc to trzeba sie schylic dosc mocno :) praktycznie nikt tego nie widzi :) sajgon moze potwierdzic :)
ruSki :), spadki jak wszedzie sa :/ czeka mnie wymiana kabla aku->alternator i wtedy moze bedzie git...myslalem tez o jakims malym kondesatorku zeby ustabilizowal napiecie...napiecie ''skacze'' do 13.6- 13.4V...przy czarnych nutach...wolalbym dac aku zelowke ale kurcze altek mi tego nie wytrzymie

[ Dodano: 2010-03-06, 14:07 ]
sanders156, pisalem ze odkurze dzis lub jutro
Kenwood KDC PSW9531 |>|Seas Lotus Reference + ZAPCO Z100C2 |>| Audio System Helon 165 + Genesis DM 200 |>| 2 x Audio System HX 08 SQ + ESX Q120.2

#7 sajgon

• Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 15:34

szerszen napisał:

myslalem tez o jakims malym kondesatorku zeby ustabilizowal napiecie...

mowiles ze zel zakupimy do mnie i do Ciebie :)

massiv88, zwrotek faktycznie nie widac :)

szerszen, posprzatac faktycznie by sie przydalo :)
teraz trza sie u mnie wziasc do roboty :)

#8 szerszen

''MINI'' SQ xD

• Użytkownik
  • 922 postów

Napisano 06 marzec 2010 - 17:15

spoko posprzatam bo mnie tez ten ''chlew'' przeraza :) sajgon, mowilem Ci ze altek mi tego nie wytrzymie :)

matti95 napisał:

jak z jakością dźwięku ogólnie ?
przyjedz,posluchaj,ocen :) mi generalnie sie bardzo podoba...mojej instalki tylko narazie sajgon, sluchal i jeszcze tak na szybko...

[ Dodano: 2010-03-07, 12:45 ]
moj subek

Załączone pliki

• Załączony plik  ss.jpg   119,22 KB   4 Ilość pobrań

#9 martysia

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15 marzec 2010 - 23:45

na moje ucho trochę tweteery klują po uszach, powinieneś pomyśleć nad zmianą piecyka na przód :) zmień sygnałówki, zrób porządek i będzie ok :)

#10 drink2020

• Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 00:11

martysia napisał:

na moje ucho trochę tweteery klują po uszach, powinieneś pomyśleć nad zmianą piecyka na przód :zdziwko: zmień sygnałówki, zrób porządek i będzie ok :)

A co to za nieznajoma?? ^^ Hee ? Znajoma wasza jaka? :)

Sry za OT :)
CA jest bogiem,Radio nalogiem,
Dobre furtki zabawa,A basik podstawa :)

#11 szerszen

''MINI'' SQ xD

• Użytkownik
  • 922 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 09:04

drink2020, gorzej...to moja dziewczyna :) :)
a piecyka nigdy nie zmienie :zdziwko: jedynie mysle nad zakupem 3 pieca zeby napedzil mi tweetery :)

#12 martysia

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 10:52

fajnie ze mnie już przedstawiłeś :) Ty lepiej zbieraj na ślub a nie na sprzęt :)

#13 FUBU

Gąbka się nie pyta o gatunek!

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 11:21

martysia napisał:

Ty lepiej zbieraj na ślub a nie na sprzęt :)

szerszen, zostales wlasnie oficjalnie udupiony!

A instalka calkiem przyjemna :) ciekaw jestem tych rainbow'ow jak graja pod piecykiem Rf'a :zdziwko:
Yippie-ki-yay Motherfucker!

Opel Vectra B | Alpine CDA-9833R | MTX Blue Thunder PRO 75x2+Hertz HT25 | Rockford Fosgate Punch 800.2+Hertz HV165 | Active

#14 leemarvin

• Użytkownik
  • 295 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 13:41

martysia napisał:

Ty lepiej zbieraj na ślub a nie na sprzęt :)

Jako, że często czepiam się stereotypów i utartych zwyczajów, również i tym razem nie będzie inaczej :)
A dlaczego to on ma zbierać? :) Jest równouprawnienie? :zdziwko: To se sama zbieraj :)

#15 luk9753

• Użytkownik
  • 517 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 13:57

boli mnie to umieszczenie zwrotnicy przy stopach, nie wiem czym się kierowałeś przykręcając ją właśnie tam, nie wiem może masz inne zdanie ale moim do ozdoby ona nie należy. Poza tym reszta poprawnie.
Jednostka sterująca - Alpine 7998r Przód > Lotus Reference + Audison VR 203 IT MDS 06 + Steg k202 Tył - Steg k202 + RF P3 D2 Zasilanie - 35mm2 Spawara Kable - Procon Gold Kond - Mudorf 1,5F

#16 szerszen

''MINI'' SQ xD

• Użytkownik
  • 922 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 15:57

luk9753, ustawilem ja tam dlatego ze mi bylo wygodniej...pod tapicera nie bylo gdzie walnac :/ a tak jak mam na wierzchu to ustawilem sobie tweeter pod wlasne potrzeby :)

#17 luk9753

• Użytkownik
  • 517 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 17:18

no chyba że to Ci nie przeszkadza, bo mnie to by raziło w oczy :). Jak byś przedłużył kable spokojnie mógł byś je wcisnąć pod fotel.
Jednostka sterująca - Alpine 7998r Przód > Lotus Reference + Audison VR 203 IT MDS 06 + Steg k202 Tył - Steg k202 + RF P3 D2 Zasilanie - 35mm2 Spawara Kable - Procon Gold Kond - Mudorf 1,5F

#18 marcin-real

• Użytkownik
  • 1573 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 19:16

No ładny sprzęcik :)
Masz może jakieś foty z prac nad drzwiami ??
kolejna moja instalka będzie właśnie w mojej ibi 6l :/
tralllaaa laaalllaaaaa ostatnio eXperci na forum porośli jak grzyby po deszczu ....

#19 sajgon

• Użytkownik
  • 247 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 19:32

marcin-real, niestety nie robilismy fotek z szerszeniem, ale z drzwiami w ibi przyjemna robota :)

#20 szerszen

''MINI'' SQ xD

• Użytkownik
  • 922 postów

Napisano 16 marzec 2010 - 20:13

marcin-real, dokladnie tak jak sajgon pisze...po zdjeciu boczku...az chce sie robic :) :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!