a jaką skrzynie zamierzasz robić bo o ile sie nie myle to dwa helony potrzebowały by skrzyni ponad 200litrów
i oczywiście do wzmacni9acza tej mocy zrobiona musiała by byc porzadna instalacja zeby miał z czego pradu pociagnac bo taki to oj potrafi pociągnac
Helon nie potrzebuje duzej skrzyni widziałem jak helon w skrzynie 60L pod wzmakiem 1.1kw rms wypierdział 146,5db.As proponuje skrzynie do helon 12 jak i 15 w miejsce na koło zapasowe. W planie mam 2 rodzaje skrzyń o tym samym litrażu i strojeniu ale innym umieszczeniu glośników i portu BR.
Pierwsza konstrukcja-wspólna komora dla głośników i jeden duzy BR. Głośniki skierowane w strone klapy. Minusem w tej konstrukcji w sedanie bedzie to że skrzynia wejdzie prawie na styk tak jak w przypadku skrzyni od 2xEQ magma co znacznie mialo wpływ na przenikanie bassu do kabiny.
Druga konstrukcja- wspólna lub dzielona komora głosniki skierowane w góre oraz BR. Plusem takiego rozwiązania jest to że moge znacznie obniżyć skrzynie co zwiekszy znacznie przepływ do kabiny.
Ostatnio mogłem porównać oba typy skrzyń ale na jeden głosnik jest różnica na korzyść niższej skrzyni.
Co do inastalacji bedzie zmieniona
Tak to ma wyglądać