Wczoraj byl kolejny dzien grzebania z
gazownikiem w Viki

Efekty szczerze powiem zadziwiajace
Mierzylismy charke pi razy oko za pomoca mikrofonu kalibracyjnego z P88RS, wiadomo ze konkretow nam to nie da ale ogolny zarys sytuacji mysle ze mozna z tego interpretowac. A potem eksperymentowalismy z cieciami i patrzylismy jak sie wykres zmienia. Po uzyskaniu czegos co bylo juz bardziej zrownowazone niz przekroj poprzeczny naszych drog (niestety w jednym miejscu zmuszony ylem uzyc korektora ze wzgledu na doline na okolicach 800Hz) wsiadlem do samochodu zobaczyc co tam elektronika ciekawego uznala za bardziej prawidlowe niz nieprawidlowe i doznalem szoku. To faktycznie gralo

Po ustawieniu czasowki juz w ogole zrobilo sie bardzo fajnie.
Scena na moje bycmoze malo wprawne ucho jest generalnie na rownym poziomie, srodek sceny ciutke pod lusterkiem, prawa strona na lusterku zewnetrznym, lewa strona gdzies pomiedzy slupkiem a lusterkiem zewnetrznym wiec calkiem szeroko sie zrobilo. scena generalnie za kierownica wiec przesunela sie do przodu, glebokosci nie ocenie bo tego jeszcze nie umiem za dobrze wychwycic, niech sie ktos bardizej osluchany wypowie kiedys jak odslucha.
Samo brzmienie nabralo powietrza, detalicznosci, poprawila sie separacja instrumentow i wokalu, pojawilo sie kilka nowych dzwiekow. HT25 stracil ta swoja irytujaca barwe, przestal sie drzec, wszystko zrobilo sie takie rowniejsze bardziej stonowane. Ogolnie nie poznalem tweetera w pierwszej chwili. Bardzo mile sie zaskoczylem, bo nie przypuszczalem ze zastosuje takie ciecia na HSK. Jedynym mnakamentem jaki zaczalem slyszec jest to ze HT25 za wczesnie konczy na gorze, tak jaby nie gral juz tych najwyzszych czestotliwosci. Nie zawsze to slychac wiec nie jest to problem irytujacy na tyle bym natychmiast szukal nowego tweetera, aczkolwiek, jestem calkowicie swiadom ze HT25 jest elementem ktory zostanie wymieniony w pierwszej kolejnosci w moim systemie, po tym jak juz zapne HX10SQ w koncu. Woofer gra z fajnym mocnym wykopem, jest twardo i sprezyscie czyli tak jak lubie, nie brakuje tez dolu ze wzgledu na niskie ciecie, chociaz wiem ze gra juz partiami ktore powinien obslugiwac sub, na pewno w przyszlosci sie to zmieni ale poki nie ma suba preferuje taka konfiguracje.
Gwoli scislosci, podam jakie ciecia sa obecnie, osobiscie po tym co wczesniej slyszalem na swoim zestawie, i po tym co mozna wyczytac na forum gdyby mi ktos powiedzial zeby tak pociac to bym popukal sie w glowe i zapytal czy nie zglupial, a tu jednak, nigdy nie ma nic pewnego
Woofer dol - 40Hz @ 24dB/oct
Woofer gora - 1,6KHz @ 12dB/oct
Tweeter dol - 2,5KHz @ 12dB/oct