Skocz do zawartości

Opel Vectra B by FUBU - Rockowa Vectra

458 odpowiedzi w tym temacie

#21 FUBU

Gąbka się nie pyta o gatunek!

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 17 listopad 2009 - 23:58

kuuudlaty napisał:

Warto TEC'a tez posłuchać

Spotkam to poslucham :rotfl: a z tym to ciezko jest :zdziwko: SAX'y spotkac to cud a z hsk tez nie najlepiej bo slyszlaem tylko woofer pod samym radiem u Gilotyny http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif Ale gral naprawde fajnie :hyhy: Mysle nad czyms przyzwoitym w czym mozna by pozniej powymieniac komponenty na zwrotce :rotfl:
Yippie-ki-yay Motherfucker!

Opel Vectra B | Alpine CDA-9833R | MTX Blue Thunder PRO 75x2+Hertz HT25 | Rockford Fosgate Punch 800.2+Hertz HV165 | Active

#22 ArcherPAF

• Użytkownik
  • 344 postów
Napisano 18 listopad 2009 - 19:18

kuuudlaty napisał:

FUBU napisał:

Tak jak i glosniki na przod http://localhost/str...tyle_emoticons/default/biggrin.gif HSK albo SAX265 rozwazam http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif
Warto TEC'a tez posłuchać :D

dobrze człowiek prawi... caraudiosystem ma świetną instalację TECa u siebie!
Pioneer DEH-P4900ib \/ PowerBass ASA 600.4 \/ PowerBass 2XL-6c \/ Rockford Fosgate P1S410 (na testach: TEC UXP10D-2 ) \/ Signat S104001 1F \/ prąd - Dietz 20 mm2 \/ sygnał RCA - Dietz \/ głośniki - Dietz 1.5 mm2 \/ sub - Dietz 2.5 mm2

#23 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 22:08

Mikolaj mnie wczesnie w tym roku odwiedzil :zawstydzony: Sprawilem sobie takiego oto calkiem przyjemnego klasyka:

Dołączona grafika

(w tym miejscu pragne pozdrowic kierone od ktorego dokonalem zakupu :padam: )

Plan jest taki ze RF bedzie pedzil 2 suby 10" z 2 mostkow natomiast Alpinka zajmie sie przodem :) Mysle ze na brak mocy nie bede narzekac :D A przy okazji mysle ze jakosc grania tez bedzie przynajmniej zacna :D Mysle ze HSK na przodzie wyladuja bo one lubia byc dowatowane aczkolwiek to jest nadal otwarta kwestia wiec jesli ktos ma jakies propozycje przodu pasujacego pod moj project to chetnie wyslucham :D

Opel Vectra B | Alpine CDA-9833R | MTX Blue Thunder PRO 75x2+Hertz HT25 | Rockford Fosgate Punch 800.2+Hertz HV165 | Active

#24 ArcherPAF

• Użytkownik
  • 344 postów
Napisano 14 grudzień 2009 - 22:26

no to widzę, że powoli ruszamy dalej :zawstydzony: dobrze dobrze.... kupuj jeszcze te Hertze i montujemy dalej!
Pioneer DEH-P4900ib \/ PowerBass ASA 600.4 \/ PowerBass 2XL-6c \/ Rockford Fosgate P1S410 (na testach: TEC UXP10D-2 ) \/ Signat S104001 1F \/ prąd - Dietz 20 mm2 \/ sygnał RCA - Dietz \/ głośniki - Dietz 1.5 mm2 \/ sub - Dietz 2.5 mm2

#25 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 22:39

ArcherPAF napisał:

kupuj jeszcze te Hertze

teraz to ja roboty szukam bo nawet 100zl nie mam :) i hertze to nie jest zamknieta kwestia kto wie na co mnie najdzie :zawstydzony: na suby mysle o P2 lub ES250 albo RE SR :padam: a to tez spore koszta :D

#26 kierone

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 15 grudzień 2009 - 12:56

o widzę mój były piecyk niech się dobrze sprawuje :oczami:

#27 maniek860824

• Użytkownik
  • 728 postów

Napisano 24 styczeń 2010 - 08:53

FUBU - z tego co wiem to przód masz skompletowany :rotfl: Kiedy montaż i jakieś fotki ?? :szok:
[VectraB]: 9833R, EXT.T28, B40, MP 5.16, Stereo 100, SR-10 D4, A6 ;)

#28 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 24 styczeń 2010 - 11:30

maniek860824, nie bardzo skompletowany ;] dopiero czekam az glosniki dotra, jak Bog da to pod koniec tygodnia beda :rotfl: a potem trzeba jeszcze uzbierac kase na wytlumienie (STP vs. GMS zobaczy sie co bedzie tansze w chwili zakupu) do tego RCA kupic. Pozatym mysle nad kondkiem bo moge sie zdziwic jak mi dyskoteka sie zrobi w aucie :szok: No i pozostaje kwestia zabudowy. Chce zrobic cos takiego jak ty tylko bez okna z plexy bo docelowo 2 suby maja zajmowac cala szerokosc bagaznika :P Tylko zastanawiam sie czy do zabudowy tez mdf kupowac czy moze jednak tansza wiorowka spelni swoje zadanie? Jak bede mial wszystko wqyzej wymienione to wtedy dopiero bede montowac Jak Bóg da to na wiosne a jak nie to mam nadzieje ze do wakacji sie uda :P Wiadomo, kasa, kasa i jeszcze raz kasa :P

#29 Rzeźnik

• Użytkownik
  • 1037 postów

Napisano 24 styczeń 2010 - 13:14

sklejka dobrze sie sprawdza do zabudowy, ciensza lzejsza a i tak mocna
"Banda pojebow i maniakow car audio z Łodzi oraz okolic"

CLARION VRX775VD

T162S + T3002

2xT112D4 + T10001bd (140,9dB/ TermLab)

#30 maniek860824

• Użytkownik
  • 728 postów

Napisano 24 styczeń 2010 - 14:32

FUBU napisał:

Jak Bóg da to na wiosne a jak nie to mam nadzieje ze do wakacji sie uda :rotfl: Wiadomo, kasa, kasa i jeszcze raz kasa :szok:

To fakt - ciągle ta kasa :P U mnie teraz też się pewnie nic nie ruszy do późnej wiosny/lata

#31 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 13:52

Ciag dalszy Zbierania klockow wlasnie nastapil :) Dzis kurier przyniosl mi paczuszke a w niej :)

Hertz HSK 165 Zakupione od kolegi mayster007 Stan glosniczkow bardzo dobry z plusem prawie na sklepowy stan wygladaja :rotfl: I cena w porownaniu ze sklepowa bardzo okazyjna http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif Pozwole sobie wstawic fotki jakie mi przyslal mayster007 bo nie chce mi sie szukac aparatu :rotfl:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

Reasumujac klocuszki na przod mam juz zakupione http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif Tylko na montaz nadal trzeba poczekac z kilku przyczyn:
-Pogoda jaka jest kazdy widzi :rotfl:
-HSK to glosniki ktore nie wybacza bledu aplikacji i wytlumienia wiec musze dozbierac kasy (stan konta na dzien dzisiejszy to 28zl :rotfl: ) i zakupic maty STP lub GMS w celu poprawnego wytlumienia drzwi
-Dodatkowo potrzeba jeszcze kasy na zakup i zrobienie slupkow pod tweeter (lub wstawienie w trojkaty tu jeszcze sie zastanawiam)
-Potrzeba dokupic akcesoria typu przewody glosnikowe, rozdzielacz na kable zasilajace, sklejka na zabudowe, dystanse, kolejna pare RCA (ale chyba zakupie takie same stingery jak mam, nie powinno lapac zaklocen)

I teraz mam jeszcze jeden dylemat, mianowicie zastanawiam sie czy przy 2 wzmakach nie zainwestowac w kondzia na wszelki wypadek zeby nie miec za bardzo dyskoteki w samochodzie...

No i musze wymienic w koncu mase miedzy aku a karoseria :)

Jak widac jeszcze troche przedemna ale etap ktory nazywam Phase II jest coraz blizszy realizacji :P

#32 Gilotyn@

Old School

• SCA Team
  • 2426 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 15:05

FUBU, Montuj i zapraszam na najbliższy zlot :) chętnie posłuchał jak HSK brzmią u Ciebie
Potężny Dźwięk - Sound Quality

#33 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 15:14

Gilotyn@, najwczesniej na wiosne montaz i to tlyko jesli kasa bedzie nie ma szans zeby one zagraly w ciagu najblizszych 2 miesiecy :)

#34 greg-si

• SCA Team
  • 2146 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 15:21

FUBU, kondensator odpuść
fakt że to żadne wielkie pieniądze ale wpięcie go później to rzecz niezwykle prosta. A szczypać się z kolejnymi wydatkami to bez sensu. Ważne żeby sprzęt zagrał jak najszybciej.

#35 maxtz

• Użytkownik
  • 2961 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 19:36

FUBU, no to gratuluję udanej transakcji do której się trochę przyczyniłem :)
Nie zaprzątaj sobie głowy kondensatorem tylko skup się na podstawowych rzeczach mam nadzieję że w sierpniu na pikniku SCA będzie już co posłuchać
"Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy dupy, krzycząc... ALE TO BYŁA JAZDA..."

ALPINE CDA-7897 + EXT.MW6 + EXT.MD4 + HELIX A4 - EXT.T28 + Genesis sa30 + 4 x REX-8 D4 + DLS A6

#36 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 19:50

maxtz napisał:

mam nadzieję że w sierpniu na pikniku SCA będzie już co posłuchać http://localhost/str...tyle_emoticons/default/tongue.gif

Tez mam taka nadzieje, a nawet ze wczesniej da rade :hyhy:

maxtz napisał:

tylko skup się na podstawowych rzeczach

Pewnie masz na mysli wymiane masy miedzy aku a karoseria? :)

maxtz napisał:

gratuluję udanej transakcji do której się trochę przyczyniłem

Dzieki http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif Mozna prosic na PW w jaki sposob sie przyczyniles? http://localhost/str...tyle_emoticons/default/smile.gif

#37 maniek860824

• Użytkownik
  • 728 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 19:59

No wreszcie klocki skompletowane :) Pozostaje czekać do wiosny i odsłuchać Viki :hyhy:

#38 ArcherPAF

• Użytkownik
  • 344 postów
Napisano 30 styczeń 2010 - 19:32

to kiedy bierzemy się do pracy?? jako ojciec chrzestny suba, czuje się zaproszony do montażu głośniczków

#39 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 30 styczeń 2010 - 21:41

ArcherPAF, jak bedzie kasa na rzeczy niezbedne do poprawnej aplikacji.

#40 FUBU

• Użytkownik
  • 3047 postów

Napisano 05 czerwiec 2010 - 23:05

No i niestety projekt Rockowej Vectry nie zostanie nigdy dokonczony. Z powodow osobistych jestem zmuszony sprzedac Viki. Klocki na razie zostawie, moze zagoszcza kiedys w innym aucie... Heh.... Temat wydaje mi sie do zamkniecia...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!