REKLAMA
:)
|

Jakie zasilanie i wzmacniacz?
Napisano 23 luty 2022 - 19:38
Napisano 25 luty 2022 - 09:59
Witam. Przy Twojej konfiguracji (1ohm) wypadkowa podczas pracy może sięgać 2.5-3ohm więc realnie będziesz w stanie wyciągnąć 2-3kW z tego wzmacniacza oczywiście na przesterze trochę więcej ale tak raczej grać nie warto Do tych wartości jeden pakiet lto 40Ah powinien wyrobić bez większych spadków (chyba, że altek jest totalnym trupem i nie wyrobi z ładowaniem) Oczywiście możesz założyć większy alternator jeśli jest to możliwe. Od siebie polecam serie MD która w porównaniu np do SD bądź Tarampsa HD oddaje więcej mocy na niskich Hz a także lepiej wypada brzmieniem i kontrolą nad subami. Widziałem, też testy serii BASS która również wypada lepiej w stosunku do zwykłych "spawarek". Mimo wszystko z opini kilku znajomych którzy mieszali Korea-Brazylia i mieli typowe spawarki , dobre piece tzw. Korea a na koniec przesiadka na Taramps MD twierdzą, że ta seria nadaje się do gry i zostawia daleko w tyle typowe brazylijskie spawarki. Oczywiście ja jestem zwolennikiem Korea ale jest sporo większa za taki piecyk
Front: Alpine CDE-178BT / Pride Onyx 5 v.2 / Pride Easy 25C / Eyebrid 2y100
Sub: Pride T v.3 15" / 120L @ 31Hz 149.03dB @ 25Hz / Hifonics XX-Goliath 5kW
Altek 280+Amp / 2x50mm^2 / BIG3 / Maxwell 500F / Optima Yellow Top 75Ah / Audi A3 8L
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych