Skocz do zawartości

Toyota Avensis T25 - moje boje z CA

371 odpowiedzi w tym temacie

#21 Herdi

• Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 07 sierpień 2009 - 04:16

disaster3 napisał:

ku*wa nic nie jadlem od 13:00
No nie zaszkodzi Ci na pewno ta krótka przerwa w dostawie żywności do żołądka, masz z czego przetrwać :przestraszony:

#22 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 28 sierpień 2009 - 13:34

Hejka,

troche zmieniam, słucham i czaruje :) ale ostatnio normalnie deprecha na max'a bo nie moge sie zdecydowac na system przedni.

Słucham głownie RNB, HH, dance i techno, ale umowmy sie to tez muzyka i nie mowcie, ze na dobrze zestrojonym systemie i dobrej jakosci glosnikach nie mozna tych gatunków słuchac. Nie jezdze z gałka rozkrecona na max'a ale jak cos fajnego poleci to sobie podglosnie. (to pod katem tekstow jakie sie słyszy od słuchaczy Jazzu, Klasyki, Blues'a itp...)

Mialem Hertze HSK i bylem zadowolony ale jak wiadomo w miare jedzenia apetyt rosnie i chciałbym kupic jakis dobry system przedni do 2kilo złotych.

Jak to bedzie podlaczone to jeszcze nie wiem ale klocki juz wszystkie sa i czekaja na montaz (czesc jest juz w aucie).

Radio: Alpine CDA-7894r
wzmacniacze: Sony XM-3520, Sony XM-4045, Precision Power DCX1000.4
Sub: Re Audio SE-10 D2 w BR
Kable: MC-60, Spawara 50mm^2

Pomysł mam taki zeby:

System przedni puscic w (bi-ampingu/wiringu) i tweeter puscic przez fabryczna zwrotke do ktoregos z soniaków (zostanie ten, ktory bardziej mi spodoba na gorze). PPi nie podobał mi sie na gorze z HSK i alpinke'a - troche rzucał piaskiem (a jak pozniej znalazłem troche info to ten wzmacniacz nie nalezy do łagodnych jesli chodzi i gore i faktycznie to sie potwierdza. Inna bedzie jego rola).

WOofery albo pojda przez zwrotke do 2 kanałow DCX'a, albo bezposrednio do wzmaka (pomijając zwrotke fabryczna) tylko korzystajac z tej ze wzmaka i ustawiajac dla nich na odpowiednim poziomie LPF'a na wzmaku.

Z pozostałych 2 kanałow DCX'a zrobie mostek, ktory popedzi Re Audio SE-10 D2.

Słuchałem troche autek, ostatnio, gdzie zawsze, ktorys z komponentów jakiegos systemu sie pojawial ale nie zawsze w kupie i było ostro dłubane. Natomiast ja na razie nie chce nic składac tylko kupic gotowy system i ewentualnie pozniej cos przy nim rzezbic.
Kwota jak wspomniałem to 2000 PLN (max) i na razie moimi głownymi faworytami są:

Hertz MLK 165 komplet
lub
u-dimension Prox 6 Comp (woofert, tweetery + zwrotka)

I nie wiem, na ktory zestaw sie zdecydowac. Chyba ze macie pomysl na cos innego. Chodzi mi o nowy zestaw.

Dzieki i pozdr.,
disaster3
Dynamo Team :P

#23 Herdi

• Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 28 sierpień 2009 - 21:39

http://sklep.gae.pl/...-pro-p-808.html PHD AF 6.1 Kit PRO?

#24 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 28 sierpień 2009 - 22:29

Herdi napisał:

ta jasne 4 klocki, memory Five siara i wszystko jasne....... :) Zestaw fajny ale jak sam mowiles do słuchania a nie napierda******

#25 Herdi

• Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 29 sierpień 2009 - 08:05

disaster3 napisał:

Herdi napisał:

ta jasne 4 klocki, memory Five siara i wszystko jasne....... :hyhy: Zestaw fajny ale jak sam mowiles do słuchania a nie napierda******
to jest FB a nie MF :)

#26 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 04 grudzień 2009 - 22:28

troche sie pozmieniało ostatnimi czasy i praktycznie z tego co było na poczatku tematu został tylko DCX1000.4 ale tez nie wiem na jak długo bo wlasnie do domu przybyła na testy kolejna zabaweczka a nie wykluczone ze zostanie na dłuzej :hyhy:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

No i oczywiscie jakis juz czas leza sredniaki do montazu (tylko ciagle brak czasu)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Mam nadzieje ze jutro mi sie chociaz uda wzmaka odsłuchac. Sredniaki czekaja az Bit One wjezdzie, tez lezy w szafie i czeka :zalamany:

#27 massiv88

• Użytkownik
  • 588 postów

Napisano 04 grudzień 2009 - 23:36

disaster3, odsłuchuj i daj znać jak ten xtant ogarnia bo nie miałem okazji a słyszałem dużo dobrego o nim. Widzę że w końcu coś się ruszy w zmianach :zalamany:
projekt w A4
www.strefacaraudio.pl

#28 Wolf

• Użytkownik
  • 289 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 09:43

massiv88 napisał:

disaster3, odsłuchuj i daj znać jak ten xtant ogarnia bo nie miałem okazji a słyszałem dużo dobrego o nim. Widzę że w końcu coś się ruszy w zmianach :hyhy:

No gra super - mega przejrzysty wzmacniacz. Nic nie daje od siebie. Niby ma tylko 2x75 + 1x150 watt na kanał a rusza 3drożnym przodem i subem 10" 300wRMS aż miło. Ja go miałem w poprzednim aucie, zamontowałem do obecnego i pozbyć się nie zamierzam. Jedyny problem Xtantów to sama konstrukcja obudowy, montażu płyty głównej, ustawiania zwrotnic, brak bezpiecznika - to wszystko świadczy że ten wzmacniacz został zrobiony dosyć bezkompromisowo. Brak bezpiecznika - brak strat na połączeniach, ale musisz zadbać o zewnętrzny bezpiecznik - co praktycznie zawsze się robi jak się daje rozety na zasilających kablach. Zwrotnice - nie masz potka do ustawiania tylko wsadzasz drabinki rezystorowe (ja wsadziłem komplet (chyba po 6 czy 8 na każdy kanał) rezystorów.

ps. i dziwię się że te piece chodzą po 1200-1500zł - bo grają na poziomie kilka razy droższych konstrukcji. Ale to chyba tylko pokazuje jak działa marketing. :zalamany:

#29 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 05 grudzień 2009 - 17:14

no niestety jak to zwykle bywa czasu brak i Xtant'a nie zapiołem ale juz przygotowałem sobie pomalu wszystko. Dzisiaj dzieki uprzejmosci Herdi'ego mogłem skorzystac u niego w firmie z garażu i podłubałem przy drzwiach. Okleiłem je dodatkowo pianko GMS na skrzydle jak i rowniez na boczku.
Wyje*łem kondesator i założyłem rozdzielacze do zasilanie przygotowując sie tym samym do podlaczenia Xtanta jak i Bit One'a ktory czekał na to. No i pare fotexów z zabawy w Gravity Garage :)

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#30 Ziutsane

• Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 grudzień 2009 - 21:10

Jakie slyszalne roznice sa po przyklejeniu tej gabki do drzwi ?
Radio: C90R + XDP210EQ
Glosniki: MOREL SUPREMO, MOREL CDM54, TEC SQ6, PHASE ALIANTE 10SI
Wzmacniacze: SONY XESM1, FOCAL FP1.800

#31 Herdi

• Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 07 grudzień 2009 - 21:28

Ziutsane napisał:

Tak, nie brzęczą już pieniążki w kieszeni :)

#32 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 07 grudzień 2009 - 21:31

Ziutsane napisał:

tapicerka mi nie gra ani nic w srodku (niepożądanego) jest lepiej wygłuszone jak i boczek od wewnątrz, jestem bardzo zadowolony mimo ze brakuje mi kilku spinek i czesc bolców miałem ułamanych. Dzisiaj kupiłem nowe spinki do boczków, tylko musze je wymienić.

[ Dodano: 2009-12-08, 15:29 ]
wczoraj tak z dupy 150 PLN lekką reką poszło na duperele potrzebne do przeorganizowania bagaznika:

Opaski zaciskowe do kabli zasilających z kołkiem mocującym do mdfu - 30 szt.
2mb kabla 25mm^2
4mb kabla 10mm^2,
konektorki widełkowe na kabel 25mm^2 z małym widełkiem (bo terminale w Xtant'cie 603x sa do dupy)
nowe spinki do drzwi przednich

i w sobote podpinanie Xtant'a i BO :) jak sie uda to troche fociszy porobie i wrzuce....

#33 lkrencik

• Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 10 grudzień 2009 - 21:38

no to w sobotę odbiore swoje zwrotki PHD :padam:

ale ale mamy w teamie lepszego zapalenca niz ty - Darek w sobote odebral autko a juz w niedziele zamowil BO :)
puscil przod w biampingu stwierdzil ze chyba jeden kanal we wzmaku pada wiec szuka teraz radia i wzmaka :]

a co do tojtojki to gra zacnie - zupelnie nie moj profil muzyczny, ale technicznie gra bardzo fajnie
Clarion HX-D1
Kenwood KVT 522DVDY
Xtant 2200i -> PHD MF 6.1
Xtant 603x -> Audiom TLR
Orion 8002 -> Cerwin Vega 10.4
Audison Bitone

#34 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 02 maj 2010 - 09:47

wczoraj wykorzystując troche wolnego czasu pokombinowalem z podlaczeniem innych konfiguracji (ktore posiadam). Z racji tego ze wyjechalismy do tesciów i musiałem wyciagnąć suba (bo zona dosc sporo chciała zabrac) :P pobawiłem sie z samym przodem.

Podpiałem z powrotem Genesis'a SA50 pod tweetery na fabrycznej zwrotce a woofery przepiołem z Xtanta do Steg'a K2|02 w band pasie 38Hz - 3Khz (3,5kHz)@12db/oct no i szczerze mowiąc jestem naprawde zaskoczony pozytywnie.
Mialem zrobic podobnie z Xtantem ale polączyc go po balansie w bandpasie ale oczywiscie cholera zapomniałem z domu wziać do niego SIP'ów

Wnioski mialem nic nie sprzedawać ale chyba pozbęde sie suba bo nie jest mi potrzebny. Przod sam w sobie gra super i na dół wogle nie moge narzekac i mi w zupelnosci wystarcza), chyba tez pomału "dorastam" do dzwieku.

Zaczałem sie zastanawiac czy wlasnie pozbywając sie suba nie zdecydowac sie na 3-drogi ale bez chaotyzmu bo nie wiem jakie glosniki dokupic. To juz musiałbym przedyskutowac z potencjalnym (w przyszłosci) stroicielem co by mozna bylo dobrac ze sredników do obecnie posiadanego kompletu i mogł podpowiedziec co nie co.

Idąc tym tropem i pewnymi przemysleniami skoro majac "włoszczyzne" nie szukać czegos wlasnie stamtąd. Sredniak z PHD odpada bo jest za wielki ale tak sie zastanawiałbym np nad czyms z Audio Development M35 badz M35 neo. Ale to tylko dywagacje jednak mimo wszystko chyba sub pojdzie na sprzedaz.

Wzmacniacz (K2|02) na razie zostawie bo nie wiem jaka bedzie go czekała przyszłosc.

No to tak na szybko po wczorajszych odsłuchach.

#35 Herdi

• Użytkownik
  • 292 postów

Napisano 02 maj 2010 - 10:37

Giiiiiiiiit :P

#36 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 07 październik 2010 - 20:56

No troche czasu mineło odkąd chwilo zarzuciłem CA (ponieważ samochód stał i mało nim jeździłem) ale chyba znowu to sie zmieni. :)
Generalnie przód juz jest i wzmak. Jeszcze mam ochotę posluchac PHD z serii AF woofer'a bo jest troche słabszy niz moj i nie wiem czy Xtant nie lepiej by sobie z nim poradził niż ten co mam. Jestem z niego bardzo zadowolony ale wydaje mi sie ze potrzebuje sporo wiecej niz Xtant moze mu dać. Słuchalem ich na Steg'u K2|02 i cały czas nie moge wyjsc z podziwu (jaka byla tam dynamika i kick po zapodaniu 150W na kanał czyli tyle ile moje glosniki mają w RMS'ie).

W każdym bądź razie kupiłem suba pod Xtant'a na kanało mono z papierka:

150W przy 4 ohmach
300W przy 2 ohmach

a samochod to sedan i powiem szczerze ze nie lada wyzwanie miałem zeby cos znalezc. Trafiła sie okazja i wyrwałem DLS RW10 (25cm, 250W przy 2Ohm'ach). Mam nadzieje że Xtant będzie dla niego odpowiednim partnerem.

Mam w związku z tym pytanko, czy nie ma ktoś w W-wie pałętającej się po (domu/garażu/komórce) skrzynki pod 25 cm w ok. 18-20L netto?

Przede wszystkim chciałbym sprawdzic sam głosnik czy mu nic w podróży sie nie stało no i czy gra i jak gra :)

#37 Raadek

NaturalSound

• Użytkownik
  • 3773 postów

Napisano 08 październik 2010 - 08:56

Coś się u mnie powinno znaleźć.
Music on the move
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.

#38 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 08 październik 2010 - 10:12

Wyświetl postUżytkownik Raadek dnia 08 październik 2010 - 08:56 napisał

Coś się u mnie powinno znaleźć.
no to gitaros :) ale Ty masz chyba jakies wesela 2 weekendy z rzedu wiec pewnie "łykend" odpada sobota ok. 10:30-11:00?
Akurat miałbym "po drodze" :wink:

#39 Emil

Czytajka Forumowa :)

• Użytkownik
  • 2903 postów

Napisano 08 październik 2010 - 14:37

Ja mam 22 litry

#40 disaster3

• Użytkownik
  • 1964 postów

Napisano 08 październik 2010 - 14:55

Wyświetl postUżytkownik Emil dnia 08 październik 2010 - 14:37 napisał

Ja mam 22 litry

nagrane mam już pudło 19,7L netto (ale to na tygodniu) w kazdym badz razie jak Raadek bedzie miał czas to jutro rano do niego wpadne bom ciekaw jak to gra i moze byc ciezko wytrzymać do nastepnego tygodnia :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!