disaster3 napisał:
Toyota Avensis T25 - moje boje z CA
Napisano 07 sierpień 2009 - 04:16
Napisano 28 sierpień 2009 - 13:34
troche zmieniam, słucham i czaruje
Słucham głownie RNB, HH, dance i techno, ale umowmy sie to tez muzyka i nie mowcie, ze na dobrze zestrojonym systemie i dobrej jakosci glosnikach nie mozna tych gatunków słuchac. Nie jezdze z gałka rozkrecona na max'a ale jak cos fajnego poleci to sobie podglosnie. (to pod katem tekstow jakie sie słyszy od słuchaczy Jazzu, Klasyki, Blues'a itp...)
Mialem Hertze HSK i bylem zadowolony ale jak wiadomo w miare jedzenia apetyt rosnie i chciałbym kupic jakis dobry system przedni do 2kilo złotych.
Jak to bedzie podlaczone to jeszcze nie wiem ale klocki juz wszystkie sa i czekaja na montaz (czesc jest juz w aucie).
Radio: Alpine CDA-7894r
wzmacniacze: Sony XM-3520, Sony XM-4045, Precision Power DCX1000.4
Sub: Re Audio SE-10 D2 w BR
Kable: MC-60, Spawara 50mm^2
Pomysł mam taki zeby:
System przedni puscic w (bi-ampingu/wiringu) i tweeter puscic przez fabryczna zwrotke do ktoregos z soniaków (zostanie ten, ktory bardziej mi spodoba na gorze). PPi nie podobał mi sie na gorze z HSK i alpinke'a - troche rzucał piaskiem (a jak pozniej znalazłem troche info to ten wzmacniacz nie nalezy do łagodnych jesli chodzi i gore i faktycznie to sie potwierdza. Inna bedzie jego rola).
WOofery albo pojda przez zwrotke do 2 kanałow DCX'a, albo bezposrednio do wzmaka (pomijając zwrotke fabryczna) tylko korzystajac z tej ze wzmaka i ustawiajac dla nich na odpowiednim poziomie LPF'a na wzmaku.
Z pozostałych 2 kanałow DCX'a zrobie mostek, ktory popedzi Re Audio SE-10 D2.
Słuchałem troche autek, ostatnio, gdzie zawsze, ktorys z komponentów jakiegos systemu sie pojawial ale nie zawsze w kupie i było ostro dłubane. Natomiast ja na razie nie chce nic składac tylko kupic gotowy system i ewentualnie pozniej cos przy nim rzezbic.
Kwota jak wspomniałem to 2000 PLN (max) i na razie moimi głownymi faworytami są:
Hertz MLK 165 komplet
lub
u-dimension Prox 6 Comp (woofert, tweetery + zwrotka)
I nie wiem, na ktory zestaw sie zdecydowac. Chyba ze macie pomysl na cos innego. Chodzi mi o nowy zestaw.
Dzieki i pozdr.,
disaster3
Napisano 28 sierpień 2009 - 22:29
Herdi napisał:
ta jasne 4 klocki, memory Five siara i wszystko jasne.......
Napisano 29 sierpień 2009 - 08:05
disaster3 napisał:
Herdi napisał:
ta jasne 4 klocki, memory Five siara i wszystko jasne.......
Napisano 04 grudzień 2009 - 22:28

No i oczywiscie jakis juz czas leza sredniaki do montazu (tylko ciagle brak czasu)

Mam nadzieje ze jutro mi sie chociaz uda wzmaka odsłuchac. Sredniaki czekaja az Bit One wjezdzie, tez lezy w szafie i czeka
Napisano 04 grudzień 2009 - 23:36
www.strefacaraudio.pl
Napisano 05 grudzień 2009 - 09:43
massiv88 napisał:
No gra super - mega przejrzysty wzmacniacz. Nic nie daje od siebie. Niby ma tylko 2x75 + 1x150 watt na kanał a rusza 3drożnym przodem i subem 10" 300wRMS aż miło. Ja go miałem w poprzednim aucie, zamontowałem do obecnego i pozbyć się nie zamierzam. Jedyny problem Xtantów to sama konstrukcja obudowy, montażu płyty głównej, ustawiania zwrotnic, brak bezpiecznika - to wszystko świadczy że ten wzmacniacz został zrobiony dosyć bezkompromisowo. Brak bezpiecznika - brak strat na połączeniach, ale musisz zadbać o zewnętrzny bezpiecznik - co praktycznie zawsze się robi jak się daje rozety na zasilających kablach. Zwrotnice - nie masz potka do ustawiania tylko wsadzasz drabinki rezystorowe (ja wsadziłem komplet (chyba po 6 czy 8 na każdy kanał) rezystorów.
ps. i dziwię się że te piece chodzą po 1200-1500zł - bo grają na poziomie kilka razy droższych konstrukcji. Ale to chyba tylko pokazuje jak działa marketing.
Napisano 05 grudzień 2009 - 17:14
Wyje*łem kondesator i założyłem rozdzielacze do zasilanie przygotowując sie tym samym do podlaczenia Xtanta jak i Bit One'a ktory czekał na to. No i pare fotexów z zabawy w Gravity Garage

Napisano 07 grudzień 2009 - 21:10
Glosniki: MOREL SUPREMO, MOREL CDM54, TEC SQ6, PHASE ALIANTE 10SI
Wzmacniacze: SONY XESM1, FOCAL FP1.800
Napisano 07 grudzień 2009 - 21:28
Ziutsane napisał:
Napisano 07 grudzień 2009 - 21:31
Ziutsane napisał:
tapicerka mi nie gra ani nic w srodku (niepożądanego) jest lepiej wygłuszone jak i boczek od wewnątrz, jestem bardzo zadowolony mimo ze brakuje mi kilku spinek i czesc bolców miałem ułamanych. Dzisiaj kupiłem nowe spinki do boczków, tylko musze je wymienić.
[ Dodano: 2009-12-08, 15:29 ]
wczoraj tak z dupy 150 PLN lekką reką poszło na duperele potrzebne do przeorganizowania bagaznika:
Opaski zaciskowe do kabli zasilających z kołkiem mocującym do mdfu - 30 szt.
2mb kabla 25mm^2
4mb kabla 10mm^2,
konektorki widełkowe na kabel 25mm^2 z małym widełkiem (bo terminale w Xtant'cie 603x sa do dupy)
nowe spinki do drzwi przednich
i w sobote podpinanie Xtant'a i BO
Napisano 10 grudzień 2009 - 21:38
ale ale mamy w teamie lepszego zapalenca niz ty - Darek w sobote odebral autko a juz w niedziele zamowil BO
puscil przod w biampingu stwierdzil ze chyba jeden kanal we wzmaku pada wiec szuka teraz radia i wzmaka
a co do tojtojki to gra zacnie - zupelnie nie moj profil muzyczny, ale technicznie gra bardzo fajnie
Kenwood KVT 522DVDY
Xtant 2200i -> PHD MF 6.1
Xtant 603x -> Audiom TLR
Orion 8002 -> Cerwin Vega 10.4
Audison Bitone
Napisano 02 maj 2010 - 09:47
Podpiałem z powrotem Genesis'a SA50 pod tweetery na fabrycznej zwrotce a woofery przepiołem z Xtanta do Steg'a K2|02 w band pasie 38Hz - 3Khz (3,5kHz)@12db/oct no i szczerze mowiąc jestem naprawde zaskoczony pozytywnie.
Mialem zrobic podobnie z Xtantem ale polączyc go po balansie w bandpasie ale oczywiscie cholera zapomniałem z domu wziać do niego SIP'ów
Wnioski mialem nic nie sprzedawać ale chyba pozbęde sie suba bo nie jest mi potrzebny. Przod sam w sobie gra super i na dół wogle nie moge narzekac i mi w zupelnosci wystarcza), chyba tez pomału "dorastam" do dzwieku.
Zaczałem sie zastanawiac czy wlasnie pozbywając sie suba nie zdecydowac sie na 3-drogi ale bez chaotyzmu bo nie wiem jakie glosniki dokupic. To juz musiałbym przedyskutowac z potencjalnym (w przyszłosci) stroicielem co by mozna bylo dobrac ze sredników do obecnie posiadanego kompletu i mogł podpowiedziec co nie co.
Idąc tym tropem i pewnymi przemysleniami skoro majac "włoszczyzne" nie szukać czegos wlasnie stamtąd. Sredniak z PHD odpada bo jest za wielki ale tak sie zastanawiałbym np nad czyms z Audio Development M35 badz M35 neo. Ale to tylko dywagacje jednak mimo wszystko chyba sub pojdzie na sprzedaz.
Wzmacniacz (K2|02) na razie zostawie bo nie wiem jaka bedzie go czekała przyszłosc.
No to tak na szybko po wczorajszych odsłuchach.
Napisano 02 maj 2010 - 10:37
Napisano 07 październik 2010 - 20:56
Generalnie przód juz jest i wzmak. Jeszcze mam ochotę posluchac PHD z serii AF woofer'a bo jest troche słabszy niz moj i nie wiem czy Xtant nie lepiej by sobie z nim poradził niż ten co mam. Jestem z niego bardzo zadowolony ale wydaje mi sie ze potrzebuje sporo wiecej niz Xtant moze mu dać. Słuchalem ich na Steg'u K2|02 i cały czas nie moge wyjsc z podziwu (jaka byla tam dynamika i kick po zapodaniu 150W na kanał czyli tyle ile moje glosniki mają w RMS'ie).
W każdym bądź razie kupiłem suba pod Xtant'a na kanało mono z papierka:
150W przy 4 ohmach
300W przy 2 ohmach
a samochod to sedan i powiem szczerze ze nie lada wyzwanie miałem zeby cos znalezc. Trafiła sie okazja i wyrwałem DLS RW10 (25cm, 250W przy 2Ohm'ach). Mam nadzieje że Xtant będzie dla niego odpowiednim partnerem.
Mam w związku z tym pytanko, czy nie ma ktoś w W-wie pałętającej się po (domu/garażu/komórce) skrzynki pod 25 cm w ok. 18-20L netto?
Przede wszystkim chciałbym sprawdzic sam głosnik czy mu nic w podróży sie nie stało no i czy gra i jak gra
Napisano 08 październik 2010 - 08:56
Lepiej milczeć całymi dniami niż się kłócić z debilami.
Napisano 08 październik 2010 - 14:37
Napisano 08 październik 2010 - 14:55
Użytkownik Emil dnia 08 październik 2010 - 14:37 napisał
nagrane mam już pudło 19,7L netto (ale to na tygodniu) w kazdym badz razie jak Raadek bedzie miał czas to jutro rano do niego wpadne bom ciekaw jak to gra i moze byc ciezko wytrzymać do nastepnego tygodnia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych