REKLAMA
:)
|

Napisano 15 maj 2012 - 22:45
Od najbliższego turnieju w Sosnowcu ruszamy z nową klasą w turnieju Bass Race - 110-119.9dB
Ten poziom ciśnienia jest do osiągnięcia nawet w autach nie posiadających subwooferów. Organizacja dBDRA otwiera więc drogę do mistrzostwa również dla tych, którzy do tej pory na imprezy jeździli tylko jako widzowie.
Skoro już jechać na imprezę i palić paliwo to czemu nie wystartować sobie w jednym z najpopularniejszych dzisiaj turniejów car audio na Świecie!! Nowa klasa do 119.9dB nie ma co prawda finału światowego, ale jest listowana na międzynarodowej stronie organizacji www.dbdrag.com i tam każdy będzie mógł walczyć o wyższe miejsce w ogólnoświatowej tabeli punktowej.
Zapraszamy więc do rywalizacji nowych zawodników. Tym razem do równej walki nawet w zakresie "db-dragowego przedszkola" - od czegoś jednak trzeba zacząć.
W razie dodatkowych pytań piszcie w tym temacie, z chęcią odpowiemy na wszelkie wątpliwości. Zainteresowanych zapraszamy również na stronę www.dbdrag.pl do działu Regulaminy, gdzie możecie ściągnąć pełną wersję regulaminu Bass Race.
Napisano 17 maj 2012 - 20:17
jestem za, ale nie wiem ilu by było zawodników do tej klasy...czterech tak na szybciora myśle ze by byłociekawiej jest do 149,9db
a myśle że jeszcze ciekawiej byłoby zrobić średnią na maxymalne ciśnienie na otwartych drzwiach np. przez 30 sek...
cos chyba jak w USACI taki turniej mają....
151,9db @ 3kW - vice mistrz polski 2010 - amator 1-2 Easca -
Napisano 29 maj 2012 - 20:28
Za pierwsze miejsce w tej kategorii dostaniecie 300zł
Za drugie miejsce 200zł
Warto więc spróbować się pobawić. Dla wszystkich obecnych będzie też opcja potrenowania na dwóch democarach, które przez cały dzień będą do dyspozycji dla wszystkich zainteresowanych. Kilkukrotnie będziemy też aktywować tą w tej strefie konkurs Street Bass, który na tej imprezie będzie obfitował w bardzo atrakcyjne nagrody.
Napisano 31 maj 2012 - 03:33
U ciebie i tak nie idzie opanować tego potworaBla bla ja mojego nie daje
A tak na serio trenować będziemy cały czas

Auta do treningu na pewno się znajdą, więc warto przyjść bo będzie w końcu dużo czasu by naprawdę podszkolić się w temacie "kręcenia gałą"

Napisano 31 maj 2012 - 12:06

Mistrz Polski dBdrag BassRace 130-139,9 dB 2010
To be continued ...
Napisano 01 czerwiec 2012 - 11:35
jak mechanik ogarnie lawete to napewno! a kto bedzie lać panny szampanem?A ty to się wybierasz do Skaryszewa?? Bo nie wiem czy będzie komu hałasować i podenerwować sąsiadów po północy

6xmistrz polski 2011 FUNI,MAXI,UNLIMITED,OUTLAW,SS3+,EKSPERT
Napisano 09 czerwiec 2012 - 19:07
Napisano 09 czerwiec 2012 - 20:01

Napisano 10 czerwiec 2012 - 09:14
1. Ciśnienie na poziomie 120dB nie wymaga użycia subwoofera. Na dobrym zestawie przednim zasilanym powiedzmy ok. 80W RMS w średniej wielkości samochodzie daje ciśnienie maksymalne na poziomie ok. 122dB - to już sprawdzaliśmy w realu.
2. Warto pamiętać, że skala w decybelach jest skalą logarytmiczną co oznacza, że średnio można liczyć tak: Wzrost o 3dB na poziomie 140dB to mniej więcej 2 razy głośniej. Im większy wynik decybelowy tym wykres hiperboliczny jest bardziej stromy.
3.Pamiętajcie, że na wszystkich eventach, gdzie jest dBDRA można podjechać na linie startowe i bez żadnych opłat i obaw sprawdzić swój samochód. Bez konieczności startu w zawodach. Poza tym na takich zawodach możecie też liczyć na poradę co zrobić by grało, lepiej, głośniej, a nie będzie kosztowało worka pieniędzy. W dzisiejszych czasach osiągnięcie wyników na poziomie 135-140dB to naprawdę bezproblemowa sprawa. Przy przemyślanej instalacji można to osiągnąć ze wzmacniaczy o mocy 300-500W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych