Skocz do zawartości

kamień zamiast przesyłki

:|

67 odpowiedzi w tym temacie

#61 bor

• Użytkownik
  • 303 postów

Napisano 22 luty 2012 - 12:52

Mały update w temacie kamienia - DHL ustosunkował się do reklamacji. Oczywiście negatywnie, lecz co ciekawe przyczyną podaną nie było rozpakowanie paczki bez kuriera. Stwierdzili, że podczas ich części transportu paczka cały czas ważyła 5,7kG (czyli tyle ile ja zważyłem w domu), więc ich zdaniem problem zaistniał wcześniej. Zostałem również poinformowany, że dokumenty zostały przekazane stronie niemieckiej (DP), w przypadku jeżeli zleceniodawca paczki składałby oficjalną reklamację.
Czekam teraz na ich odzew.
musicare humanum est
zmiana pudła rezonansowego in progress... 45%

#62 Kepke_23

• Użytkownik
  • 744 postów

Napisano 22 luty 2012 - 13:44

A ja wam panowie powiem j.ebać kurierów miałem kuzyna co pracował i mówił jak większość traktuje paczki itd ja od kilku lat kożystam z usług tak nie lubianej przez większość Poczty Polskiej i muszę powiedzieć ze w tej chwili to jak dla mnie maja najszybsze dostarczenia oczywiście ja wysyłam tylko priorytet i tak jak ktoś napisał paczka jest następnego dnia u klienta. Nigdy przez tyle lat nic z żadna paczka sie nie stało ani nigdy nie zaginęła. PP nr 1 jak dla mnie :).
P.s. Co do kamienia skoro waga była od początku w DHL w Polsce taka sama to ewidentnie koleś wajche zrobił
Luk-Car-Audio

PIONEER AVIC X1BT/CD-IB100II

#63 ancymon

• Użytkownik
  • 498 postów

Napisano 22 luty 2012 - 13:50

Wyświetl postUżytkownik Kepke_23 dnia 22 luty 2012 - 13:44 napisał

A ja wam panowie powiem j.ebać kurierów miałem kuzyna co pracował i mówił jak większość traktuje paczki itd ja od kilku lat kożystam z usług tak nie lubianej przez większość Poczty Polskiej i muszę powiedzieć ze w tej chwili to jak dla mnie maja najszybsze dostarczenia oczywiście ja wysyłam tylko priorytet i tak jak ktoś napisał paczka jest następnego dnia u klienta. Nigdy przez tyle lat nic z żadna paczka sie nie stało ani nigdy nie zaginęła. PP nr 1 jak dla mnie :).
P.s. Co do kamienia skoro waga była od początku w DHL w Polsce taka sama to ewidentnie koleś wajche zrobił

popieram i dorzucę od siebie, że mi najłatwiej paczkę odebrać z poczty... Gdyby jeszcze kurierzy wszystkich firm np. dzwonili i się umawiali, byłoby dobrze, ale tak to mnie krew zalewa wielokrotnie... Zostawianie u sąsiadów, odsyłanie po dwóch dniach etc. etc. Jak mogę to korzystam z poczty.
work in progress

#64 bor

• Użytkownik
  • 303 postów

Napisano 04 kwiecień 2012 - 14:23

Wyświetl postUżytkownik Kepke_23 dnia 22 luty 2012 - 13:44 napisał

skoro waga była od początku w DHL w Polsce taka sama to ewidentnie koleś wajche zrobił
Niestety nikt nikogo za rękę nie złapał - oskarżyć łatwo, udowodnić już trudniej.

Osobiście daleki jestem od takich werdyktów zwłaszcza, że sprawa trwa nadal - otrzymałem informację, iż niemiecki DHL uznał reklamację i zwróci należność sprzedającemu, który z kolei poprosił mnie o dane do przelewu. Pozostaje trzymać kciuki przed finiszem...
musicare humanum est

#65 MB

• Użytkownik
  • 744 postów

Napisano 04 kwiecień 2012 - 15:42

O firmach kurierskich i kurierach można by było napisać opasły tom wielkości książki telefonicznej. Miesięcznie wysyłam około tysiąca przesyłek UPS'em i PP. Od trzech lat w UPSie nie zaginęła ani jedna paczka, ani razu też nie dotarła uszkodzona, przy wysyłce przez PP niekiedy przesyłka potrafi zginąć, szczególnie jeśli jest to polecony. Co do protokołu szkody to zazwyczaj można go spisać nawet następnego dnia.

Kiedyś mieliśmy taką historię że kurier GLS wraz z dostawą towaru przywiózł nam... wózek dziecięcy :rotfl:

Okazało się że z paczki która szła do nas i była owinięta folią stretch odkleił się list przewozowy, i ktoś bez namysłu pacnął go na paczkę którą akurat miał pod ręką - trafiło na wózek, który poszedł z dwoma listami przewozowymi, ale oczywiście nikt tego nie zauważył.

Moim zdaniem nie ma co demonizować zakupów przez internet, natomiast warto jest zachować szczególną ostrożność i czujność. W przypadku allegro patrzeć na komentarze, nie wpłacać kasy nieznajomym, prosić o dokładne zdjęcia konkretnych miejsc na sprzęcie żeby wyeliminować ściągnięcia zdjęcia z googli, traktować każdą okazję z podwójną dozą podejrzliwości - czasem lepiej przepłacić niż być w plecy kilka stów, jeśli sprzęt jest drogi to bezwzględnie rozpakować paczkę przy kurierze - ale nawet to nie daje pewności że wszystko jest ok. Zamawiałem gitarę przez internet i dopiero następnego dnia jak chciałem na niej zagrać to zobaczyłem że wyłamany jest gryf z korpusu, czego nie widziałem przy rozpakowywaniu paczki przy kurierze.

Jeśli ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie, albo wpadnie pod samochód w drodze do marketu - naciąć można się wszędzie.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

#66 bor

• Użytkownik
  • 303 postów

Napisano 05 maj 2012 - 00:15

Wyświetl postUżytkownik bor dnia 04 kwiecień 2012 - 14:23 napisał

Pozostaje trzymać kciuki przed finiszem...
trzymanie okazało się skuteczne - sprawa pozytywnie rozwiązana :) Wątek można zamknąć.
pozdrawiam,
musicare humanum est

#67 kawior

• Użytkownik
  • 191 postów

Napisano 05 maj 2012 - 07:02

A czy kolega zdradzi nam jak rozwiązał sie problem ? :)
Jednostka : Pioneer deh2200ub
Przód : MDS xf400 + Magnat PowerBull 2200
bagaznik : Rockford Fosgate p112s4 + Mac Audio mpx2000

#68 bor

• Użytkownik
  • 303 postów

Napisano 05 maj 2012 - 22:00

kawior, przecież napisałem trzy posty wyżej :)
musicare humanum est

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie

• Potrzebujesz konta? Zarejestruj się!