Głośniki samochodowe Crunch mxb 6.2c
Napisano 04 luty 2012 - 11:32
GŁOŚNIKI Crunch MXB-6.2C ZESTAW 16.5 CM - POZNAŃ (2044575806) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
czy hsk 165 bo nad nimi sie zastanawiam
Napisano 04 luty 2012 - 13:34
radio Clarion DXZ768rmp
auto astra I hb
muzyka wszystko oprócz rapu i hoip-hopu
na razie nie ma suba,
może nawet nie będzie wcale
pytanie brzmi
co do tego auta, żeby było dość mocno z basem i głośno z drzwi,
jak wypada zestaw
SINUSLIVE SL165W NEO28S
http://allegro.pl/si...2094163691.html
do wyzej wymienionego HSK?
lub Cruncha z tytułu?
w cenie ok 350zł HSK być może podróbki, ale jest o tym temat i żle się ludzie nie wypowiadają o tym
wolałbym wydać do 350zł,
w tej cenie na allegro można kupić używane DLS R6A,
ale zwykle same woofery,
a co wtedy z wysokotonowymi i zwrotnicami? jakie mógłbym dokupić?
wzmacniacz kupię w drugiej kolejności ju pod wybrane głośniki
pozdrawiam
Nie chcesz się dzielić taką wiedzą, to nie pisz nic, jak masz mieć bekę z nie wiadomo czego, że to ja jestem ach i och ...
Napisano 04 luty 2012 - 13:36
HONOROWY członek Hamerit Team chyba za wytrwałość ;P
..."Sporo porownywalem wzmakow i naprawde nie widzialem tak szybkiego wzmaka w tej klasie"..
Napisano 04 luty 2012 - 14:09
będzie na dystansie
Nie chcesz się dzielić taką wiedzą, to nie pisz nic, jak masz mieć bekę z nie wiadomo czego, że to ja jestem ach i och ...
Napisano 04 luty 2012 - 14:44
Napisano 04 luty 2012 - 14:46
Użytkownik powalla dnia 04 luty 2012 - 14:44 napisał
a teraz bym prosił o odpowiedi, które wreszcie coś wniosą do tematu
Napisano 04 luty 2012 - 15:11
Napisano 04 luty 2012 - 15:18
nie o dystansach,
nie o montażu,
i o wygłuszaniu drzwi tez nie
z głębokoscią sobie poradzę,
interesuje mnie porównanie tych głosników,
szczególnie HSK do sinuslive z Neo28s
cena praktycznie ta sama,
HSK są opisane dość mocne,
ale o
SINUSLIVE SL165W NEO28S
jest malutko od osób, które tego słuchały
Napisano 04 luty 2012 - 15:29
Mam nadzieje ze teraz bezsensownego pytania nie zadasz
PS ja mialem SL i powiem Ci ze bardzo mocne, bdb do łupania i ew. elektro, trance itd. Jest kompromisem miedzy miękkością grania a "kopaniem" Tweeter da sie zmusić do gry. HSK powala je na kolana jesli chodzi o wokal, który w SL jest sztuczny, nie wyraźny płaski. Po zmainie na HSK po prostu inna bajka całkowicie, głuchy by usłyszał. Tweeter w HSK jest trudniejszy w opanowaniu ale jak się ktos troche zna, pomajstruje to na prawde świetny dzwięk da się z niego wydobyć ale nie radze ciąć nizej jak 2.5Khz @ 12dB/okt bo zaczyna piszczeć i piachem rzucać. Za to tw. z SL byl mniej piskliwy przy tych cieciach i częstotliwosci ale i tak grał płasko i bardzo duzo mu brakuje do HT25
Napisano 04 luty 2012 - 15:30
Użytkownik blackdragon8904 dnia 04 luty 2012 - 15:23 napisał
Mam nadzieje ze teraz bezsensownego pytania nie zadasz
kolego
czytaj uwaznie
reszta sprzętu napisana jest w pierwszym moim poście w tym temacie
czego Ci brakuje?
nie nabijaj postów bez sensu
poa tym nie odrózniasz auta kompaktowego od klasy średniej?
Napisano 04 luty 2012 - 15:36
Co do porównań głośników , to szukałeś tematów o SL?
Napisano 04 luty 2012 - 15:44
bo obserwowałem Twoja aukcję na allegro,
ale wtedy był brak kasy
szukałem o SL
jest mało i niebyt konkretnie
o HSK się dużo naczytałem,
dlatego pytam o ich porównanie w stosunku do Sinuslive,
poza tym ciekaw jestem co jest warty tweeter neo28 w tym zestawie
bo moze lepiej kupic same woofery Sinuslive + jakieś tweetery oddzielnie
jak ktoś ma taką wiedzę to będę wdzięczny
Napisano 04 luty 2012 - 16:12
PS ja mialem SL i powiem Ci ze bardzo mocne, bdb do łupania i ew. elektro, trance itd. Jest kompromisem miedzy miękkością grania a "kopaniem" Tweeter da sie zmusić do gry. HSK powala je na kolana jesli chodzi o wokal, który w SL jest sztuczny, nie wyraźny płaski. Po zmainie na HSK po prostu inna bajka całkowicie, głuchy by usłyszał. Tweeter w HSK jest trudniejszy w opanowaniu ale jak się ktos troche zna, pomajstruje to na prawde świetny dzwięk da się z niego wydobyć ale nie radze ciąć nizej jak 2.5Khz @ 12dB/okt bo zaczyna piszczeć i piachem rzucać. Za to tw. z SL byl mniej piskliwy przy tych cieciach i częstotliwosci ale i tak grał płasko i bardzo duzo mu brakuje do HT25
Clarion DXZ 945 , Morel Maximo 6.2 + Macrom 42.17 , Hertz ES 200 + Hertz EP 2 , Hifonics HFI-CAP 1000 D 1F
Napisano 04 luty 2012 - 16:20
Ale co prawda to prawda, nie napisałes jaki wzmacniacz pod zestaw masz.
Tak jak pisze, SL fajny mocny w miare nisko grający woofer. Tweeter z tego zestawu wg mnie paskudny jesli chodzi o wokal, detaliczność.
Za woofery SL dalbym teraz góra hmm 70 zł para (za uzywane) tweetery mozna kombinowac inne najlepiej które w miare nisko mozna ciąć i nie mają wycofanego wokalu jak neo 28.
Kwestia tego czy zmieści woofery to juz jego w tym głowa
Napisano 04 luty 2012 - 16:25
Użytkownik pologreen dnia 04 luty 2012 - 16:12 napisał
ciekawie się wypowiedział / podziękowania
i dobrze się dowiedzieć od osoby która obu zestawów słuchała
Użytkownik blackdragon8904 dnia 04 luty 2012 - 16:20 napisał
Ale co prawda to prawda, nie napisałes jaki wzmacniacz pod zestaw masz.
Tak jak pisze, SL fajny mocny w miare nisko grający woofer. Tweeter z tego zestawu wg mnie paskudny jesli chodzi o wokal, detaliczność.
Za woofery SL dalbym teraz góra hmm 70 zł para (za uzywane) tweetery mozna kombinowac inne najlepiej które w miare nisko mozna ciąć i nie mają wycofanego wokalu jak neo 28.
Kwestia tego czy zmieści woofery to juz jego w tym głowa
dzięki
szukałem właśnie takiej jasnej oceny
pomogło mi to dużo
ps. pisałem że wzmak kupię dopiero pod wybrany woofery
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych