Użytkownik mares dnia 08 luty 2012 - 21:10 napisał
Hm nie wiem jak głośno jest podczas jazdy w np.206 ale w corsie nieda się ukryć że jest dość głośno. Wydaje mi się że nie usłyszę różnicy gdy słucham auta przy wyłączonym silniku stojąc pod domem, no chyba że bym miał obok seryjną corse i bym się na zmianę przesiadał słuchająć tych samych utworów. Jednak podczas jazdy słychać zdecydowanie różnicę.Silnik jest troszkę ciszej (prace na wiosnę) ale jeśli chodzi o szumy to jest można powiedzieć cisza. Dlatego celem działania było przyciszenie auta podczas jazdy a przez to poprawa słuchania muzyki.
Proszę dokładnie czytać posty. Nigdzie nie napisałem że wiem najlepiej. Powyższy cytat dotyczy badania wpływu róźnych materiałów stosowanych w aucie. Proszę przeczytać całośc nie będę wszystkiego cytował. To raczej logiczne że jeśli dochodzą hałasy z zewnątrz to gorzej się słucha myzyki. Włącz w domu sobie myzykę i posłuchaj raz przy otwartym oknie a potem zamknij. Bez względu jaka to będzie piosenka lepiej będzie się słuchało przy zamknietym oknie.
Użytkownik ancymon dnia 09 luty 2012 - 21:52 napisał
Dyskusja dotyczyła który materiał jest lepszy i dlaczego. Skąd któś może wiedzieć że jeden materiał jest lepszy od drugiego skoro nigdzie nie miał żadnego porównania? A i czy gdzieś napisałem że mam najlepiej i lepiej i taniej się nie da?
Użytkownik ancymon dnia 09 luty 2012 - 21:52 napisał
z tego co zauważyłem to póki co jeszcze nikt nie sprawdził, z Tobą na czele (czy porównywałeś te same utwory na dokładnie tych samych klockach z wygłuszeniem oprócz drzwi i bez?)
Jeszcze jedno, nie sprawdziłem to się nie mądruje. Proste