Użytkownik mastah22 dnia 20 maj 2012 - 10:35 napisał
i Ty chcesz zeby Cie nazywac nie wiem "praktykiem" skoro potrzebujesz odpowiedzi na tak banalne pytanie?
Nigdzie nie pisałem żeby jakkolwiek mnie nazywać, i nie szukam odpowiedzi jak to działa, tylko jak "to u was" działa, nagrzewnica z reduktorem w szeregu.
Chcesz sie jakos specjalnie dowartosciowac czepiajac sie "kropek i przecinków"?
W której wypowiedzi czepiałem się kropek i przecinków, aczkolwiek moderator powinien dawać przykład stosując interpunkcję
dla twojej teoretycznej wiedzy czy jak...
Skąd wiesz jaką mam wiedzę? Skomentowałem
tbrek'a za to
Użytkownik tbrek dnia 18 maj 2012 - 08:25 napisał
Użytkownik dawid WM dnia 18 maj 2012 - 06:35 napisał
Dobrze rozumiem, że reduktor jest wpięty szeregowo w układ ogrzewania?
Tak.
Ja mam tak we wszystkich samochodach, nawet teraz w C3 na silniku od BMW - wszędzie działa i zimą i latem
Użytkownik lupanet dnia 18 maj 2012 - 16:38 napisał
Bajki opowiadasz, albo nie masz w szeregu, albo to nie działa.
Kolega dopiero później dodał że nie ma zaworu zamykającego dopływ płynu do nagrzewnicy tylko klapy przysłaniające nadmuch powietrza, a to raczej istotna różnica i pisząc we "we wszystkich samochodach" powinien dodać że z klapami. Podał również przykład e34 które ma zawór przed nagrzewnicą, ale jak narazie nie odpisał co trzeba zrobic żeby działało sprawnie w szeregu.
Użytkownik tbrek dnia 19 maj 2012 - 13:55 napisał
A w wspomnianej E34 jest też podobnie ale trzeba zastosować jeden patent aby działało latem, opisywać tego nie będę, do zainteresowanego poleciało PW.
mastah22 nie napinaj się tak przy odpowiedziach, nie szukam zaczepek czy kłótni, chciałem tylko naprostować wypowiedź że nie zadziała w szeregu (chyba że mamy klapy nie zawór), albo to połączenie nie będzie szeregowym z nagrzewnicą.