Użytkownik stochus dnia 30 styczeń 2012 - 10:36 napisał
2x2ohm daje możliwość spięcia przetwornika na 4 lub 1ohm. Mam nadzieję, że nie chcesz zasilać tego dwoma osobnymi kanałami wzmacniacza, a jedynie w mostku?
to jest bardzo kontrowersyjna sprawa
ale da sie zasilac glosnik 2 cewkowy z 2 osobnych kanalow i nic sie z glosnikiem nie stanie ;)
Użytkownik stochus dnia 30 styczeń 2012 - 11:24 napisał
Czy dwa różne(pod wzgl sygnału) kanały stereo pod głośnikiem dwucewkowym go nie uszkodzą na dłuższą metę?
nie, nie uszkodza go
jedynie przeciwfaza moze go przygrzac troche, ale to sie nie zdaza nigdy w muzyce
Użytkownik scorpio80 dnia 30 styczeń 2012 - 18:42 napisał
Producent w manualu wspomina o 30L/30Hz. Zrobiłem symulację i zrobiłbym trochę inaczej: BR 23L netto / 42Hz / Fi 71mm / 240mm / subsonic 35Hz / 12dB. Proponuję również, dla porównania, zrobić obudowę closed (tak z 12L). Będzie szybszy, a zejście też w miarę powinno być przy tej obudowie
a ja przerobilem z tym glosnikiem prawie wszystko co sie da - zostala mi tylko opcja z MB aktywna...
i moja prpozycja:
23 litry b-r 35Hz
nisko schodzi o dobry kop
25 litrow strojenie 31Hz - uniwersalny do niskiego (naprawde niskiego!) grania sub
zamknieta mi nie przypadla do gustu i raczej zalecam b-r
w 30 litrach traci na wytrzymalosci mocowej
Użytkownik PanJarek2 dnia 30 styczeń 2012 - 19:22 napisał
Ja jeszcze do tego jestem ciekaw basu jakiego dostarcza ten głośnik. Mam większy ale bas jest za wolny i zastaawiam się nad kupnem tego 8"
zapraszam na PW - mam ostatnia prototypowa sztuke
kolejne beda juz produkcyjne i drozsze
Użytkownik Sławek S dnia 30 styczeń 2012 - 20:52 napisał
Do tego sporo osób pisze, że w tej cenie lepszego się nie znajdzie.
klienci sami przyznaja ze gra to jak suby za 500-800zl! ;]